Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Singapore

Atlas of World: Singapore. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Singapore.

Hoofdpagina - Azië - Singapore

Informatie over Singapore

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Singapore. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Singapore. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Singapore hier:

Singapore - Overzicht:

Wat moet je weten over Singapore? Laten we beginnen met dit: Een Maleisische handelshaven die bekend staat als Temasek bestond op het eiland Singapore in de 14e eeuw. De nederzetting veranderde in de daaropvolgende eeuwen verschillende keren van eigenaar en werd uiteindelijk in de 17e eeuw verbrand en viel in duisternis. De Britten richtten in 1819 Singapore op als handelskolonie op het terrein. Het sloot zich aan bij de Maleisische Federatie in 1963 maar werd twee jaar later verdreven en onafhankelijk. Singapore werd vervolgens een van 's werelds meest welvarende landen met sterke internationale handelsbetrekkingen (de haven is een van' s werelds drukste tonnages) en het BBP per capita is gelijk aan dat van de leidende landen van West-Europa.

Geografie van Singapore

Waar op de wereld is Singapore? De locatie van dit land is Zuidoost-Azië, eilanden tussen Maleisië en Indonesië. Het totale gebied van Singapore is 719.2 km2, waarvan 709.2 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: laaggelegen, zacht golvend centraal plateau. Het laagste punt van Singapore is Straat van Singapore Straat van 0 m, het hoogste punt Bukit Timah 166 m. En het klimaat is tropisch; heet, vochtig, regenachtig; twee verschillende moessonseizoenen - noordoostelijke moesson (december tot maart) en zuidwestelijke moesson (juni tot september); inter-moesson - frequente middag en vroege avond onweersbuien.


Inwoners van Singapore

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Singapore wonen. Het nummer is: 5,888,926 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Chinees 74,3%, Maleis 13,4%, Indiaan 9,1% (inclusief Sri Lankaans), andere 3,2% (2016 est.). Wat zijn de talen in Singapore? Mandarijn (officieel) 36,3%, Engels (officieel) 29,8%, Maleis (officieel) 11,9%, Hokkien 8,1%, Kantonees 4,1%, Tamil (officieel) 3,2%, Teochew 3,2%, andere Indiase talen 1,2%, andere Chinese dialecten 1,1 %, andere 1,1% (2010 est.). En de religies: Boeddhistische 33,9%, moslim 14,3%, taoïstische 11,3%, katholieke 7,1%, hindoe 5,2%, andere christelijke 11%, andere 0,7%, geen 16,4% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 34.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 85.2 jaar. Waar wonen de mensen in Singapore? Hier: grootste deel van de verstedelijking ligt langs de zuidelijke kust, met relatief dichte bevolkingsgroepen gevonden in de centrale gebieden. De belangrijkste stedelijke gebieden van Singapore zijn: Singapore (hoofdstad) 5.619 miljoen (2015).

Overheid en economie van Singapore

De hoofdstad van Singapore is Singapore en het overheidstype parlementair republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen. Met betrekking tot de economie van Singapore zijn belangrijke industriële producten , chemicaliën, financiële diensten, olieboringsapparatuur, aardolieraffinage, rubberverwerking en rubberproducten, verwerkte voedingsmiddelen en dranken, scheepsreparatie, offshore platformconstructie, life sciences, entrepothandel. Belangrijke landbouwproducten zijn Orchideeën, groenten; pluimvee, eieren; vis, sierviselektronica. De belangrijkste exportgoederen zijn machines en uitrusting (inclusief elektronica en telecommunicatie), farmaceutica en andere chemicaliën, geraffineerde aardolieproducten, voedingsmiddelen en dranken en de belangrijkste exportpartners zijn China 12,8%, Hong Kong 12,6%, Maleisië 10,5%, Indonesië 7,8%, VS 6,8%, Japan 4,5%, Zuid-Korea 4,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, minerale brandstoffen, chemicaliën, levensmiddelen, consumptiegoederen en de belangrijkste importpartners zijn China 14,3%, Maleisië 11,4%, VS 10,8%, Japan 7%, Zuid-Korea 6,1%, Indonesië 4,8% (2016). Hoe rijk is Singapore en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $90,500 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van SingaporeGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy