Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Swaziland

Atlas of World: Swaziland. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Swaziland.

Hoofdpagina - Afrika - Swaziland

Informatie over Swaziland

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Swaziland. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Swaziland. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Swaziland hier:

Swaziland - Overzicht:

Wat moet je weten over Swaziland? Laten we beginnen met dit: Autonomie voor de Swazi's in zuidelijk Afrika werd aan het einde van de 19e eeuw gegarandeerd door de Britten; onafhankelijkheid werd verleend in 1968. De onrust onder studenten en arbeiders in de jaren negentig onder druk zette koning Mswati III, de laatste absolute monarch van Afrika, met tegenzin politieke hervormingen en een grotere democratie toe, hoewel hij de laatste jaren terugdeinsde op deze beloften. Een grondwet werd in 2006 van kracht, maar de juridische status van politieke partijen was niet gedefinieerd en hun status blijft onduidelijk. Swaziland heeft Botswana overtroffen als het land met 's werelds meest bekende prevalentie van HIV / AIDS.

Geografie van Swaziland

Waar op de wereld is Swaziland? De locatie van dit land is Zuid-Afrika, tussen Mozambique en Zuid-Afrika. Het totale gebied van Swaziland is 17,364 km2, waarvan 17,204 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal bergen en heuvels; enkele redelijk hellende vlaktes. Het laagste punt van Swaziland is Grote Usutu-rivier 21 m, het hoogste punt Emlembe 1.862 m. En het klimaat is varieert van tropisch tot bijna gematigd.


Inwoners van Swaziland

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Swaziland wonen. Het nummer is: 1,467,152. Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Afrikaans 97%, Europees 3%. Wat zijn de talen in Swaziland? Engels (officieel, gebruikt voor overheidsactiviteiten), siSwati (officieel). En de religies: Christian 90% (zionist - een mix van christendom en inheemse voorouderlijke aanbidding - 40%, rooms-katholieke 20%, andere 30% - omvat anglicaanse, methodistische, mormoonse, Jehovah's getuige), moslim 2%, andere 8% (inclusief Baha'i , Boeddhistisch, Hindoe, inheemse religieuzen, Joods) (2015 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 21.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 52.1 jaar. Waar wonen de mensen in Swaziland? Hier: vanwege het bergachtige terrein, de bevolkingsspreiding is ongelijk over het hele land, voornamelijk geconcentreerd in valleien en vlaktes. De belangrijkste stedelijke gebieden van Swaziland zijn: Mbabane (hoofdstad) 66.000 (2014).

Overheid en economie van Swaziland

De hoofdstad van Swaziland is Mbabane (administratieve hoofdstad); Lobamba (koninklijk en wetgevend kapitaal) en het overheidstype absolute monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 4 regio's; Hhohho, Lubombo, Manzini, Shiselweni. Met betrekking tot de economie van Swaziland zijn belangrijke industriële producten frisdrankconcentraten, steenkool, bosbouw, suiker verwerking, textiel en kleding. Belangrijke landbouwproducten zijn Suikerriet, maïs, katoen, citrus, ananas, vee, geiten. De belangrijkste exportgoederen zijn frisdrankconcentraten, suiker, hout, katoenen garens, koelkasten, citrusvruchten en ingeblikt fruit en de belangrijkste exportpartners zijn Zuid-Afrika 87,1%, Namibië 4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn motorvoertuigen, machines, transportmiddelen, voedingsmiddelen, aardolieproducten, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn Zuid-Afrika 60,3%, China 5,3%, Mozambique 5,1% (2016). Hoe rijk is Swaziland en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $9,900 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 63% (2010 schatting).


Kaart van SwazilandGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy