Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Tanzania

Atlas of World: Tanzania. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Tanzania.

Hoofdpagina - Afrika - Tanzania

Informatie over Tanzania

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Tanzania. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Tanzania. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Tanzania hier:

Tanzania - Overzicht:

Wat moet je weten over Tanzania? Laten we beginnen met dit: Kort na het bereiken van de onafhankelijkheid van Groot-Brittannië in de vroege jaren 1960, voerden Tanganyika en Zanzibar samen om te vormen de Verenigde Republiek Tanzania in 1964. De eenpartijregering eindigde in 1995 met de eerste democratische verkiezingen die sinds de jaren zeventig in het land werden gehouden. Zanzibar's semi-autonome status en populaire oppositie leidden tot vier omstreden verkiezingen sinds 1995, die de regerende partij won, ondanks de beweringen van internationale waarnemers over onregelmatigheden in het stemmen.

Geografie van Tanzania

Waar op de wereld is Tanzania? De locatie van dit land is Oost-Afrika, grenzend aan de Indische Oceaan, tussen Kenia en Mozambique. Het totale gebied van Tanzania is 947,300 km2, waarvan 885,800 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: langs de kust; centraal plateau; hooglanden in het noorden, zuiden. Het laagste punt van Tanzania is Indische Oceaan 0 m, het hoogste punt Kilimanjaro 5.895 m (hoogste punt in Afrika). En het klimaat is varieert van tropisch langs de kust tot gematigd in hoogvlaktes.


Inwoners van Tanzania

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Tanzania wonen. Het nummer is: 53,950,935. Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? vasteland - Afrikaanse 99% (waarvan 95% bestaat uit Bantu, bestaande uit meer dan 130 stammen), andere 1% (bestaande uit Aziatische Europees en Arabisch); Zanzibar - Arabisch, Afrikaans, gemengd Arabisch en Afrikaans. Wat zijn de talen in Tanzania? Kiswahili of Swahili (officieel), Kiunguja (naam voor Swahili in Zanzibar), Engels (officiële taal, primaire taal van commercie, administratie en hoger onderwijs), Arabisch (veel gesproken in Zanzibar), veel lokale talen. En de religies: christen 61,4%, moslim 35,2% , volksreligie 1,8%, andere 0,2%, niet-gelieerde 1,4%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 17.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 62.6 jaar. Waar wonen de mensen in Tanzania? Hier: het grootste en meest bevolkte Oost-Afrikaanse land; bevolkingsspreiding is extreem ongelijk, maar grotere bevolkingsclusters komen voor in de noordelijke helft van het land en langs de oostkust. De belangrijkste stedelijke gebieden van Tanzania zijn: DAR ES Salaam (hoofdstad) 5,116 miljoen; Mwanza 838.000 (2015).

Overheid en economie van Tanzania

De hoofdstad van Tanzania is Dodoma (wettelijk kapitaal), Dar es Salaam (administratieve hoofdstad); opmerking - Dodoma werd in 1996 tot nationale hoofdstad benoemd en fungeert als ontmoetingsplaats voor de Nationale Vergadering; Dar es Salaam blijft de de facto hoofdstad, het grootste stad en commerciële centrum van het land, en de locatie van de uitvoerende bijkantoren en diplomatieke vertegenwoordiging; de regering beweert dat zij de overdracht van de uitvoerende macht aan Dodoma tegen 2020 en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 30 regio's; Arusha, Dar es Salaam, Dodoma, Geita, Iringa, Kagera, Kaskazini Pemba (Pemba North), Kaskazini Unguja (Zanzibar North), Katavi, Kigoma, Kilimanjaro, Kusini Pemba (Pemba South), Kusini Unguja (Centraal / Zuid-Zanzibar), Lindi, Manyara, Mara, Mbeya, Mjini Magharibi (Zanzibar Urban / West), Morogoro, Mtwara, Mwanza, Njombe, Pwani (kust), Rukwa, Ruvuma, Shinyanga, Simiyu, Singida, Tabora, Tanga. Met betrekking tot de economie van Tanzania zijn belangrijke industriële producten agrarische verwerking (suiker, bier, sigaretten, sisaltouw); mijnbouw (diamanten, goud en ijzer), zout, natriumcarbonaat; cement, olieraffinage, schoenen, kleding, houtproducten, bemesting. Belangrijke landbouwproducten zijn koffie, sisal, thee, katoen, pyrethrum (insecticide gemaakt van chrysanten), cashewnoten, tabak, kruidnagel, maïs, tarwe, cassave (maniok, tapioca), bananen, fruit, groenten; runderen, schapen, geiten,. De belangrijkste exportgoederen zijn goud, koffie, cashewnoten, fabrikanten, katoen en de belangrijkste exportpartners zijn Zwitserland 15,1%, India 13,8%, Zuid-Afrika 12,4%, China 7%, Kenia 6,2% , Democratische Republiek Congo 5,7%, België 5,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn consumptiegoederen, machines en transportmiddelen, industriële grondstoffen, ruwe olie en de belangrijkste importpartners zijn China 20,7%, India 18,1%, VAE 7,5%, Zuid-Afrika 6%, Japan 4,7% ( 2016). Hoe rijk is Tanzania en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,300 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 22.8% (2015 schatting).


Kaart van TanzaniaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy