Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Togo

Atlas of World: Togo. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Togo.


Informatie over Togo

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Togo. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Togo. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Togo hier:

Togo - Overzicht:

Wat moet je weten over Togo? Laten we beginnen met dit: Frans Togoland werd Togo in 1960. Gen. Gnassingbe Eyadema, geïnstalleerd als militaire heerser in 1967, regeerde Togo met een zware hand gedurende bijna vier decennia. Ondanks de voorgevel van meerpartijenverkiezingen die in het begin van de jaren negentig werden ingesteld, werd de regering grotendeels gedomineerd door president Eyadema, wiens partij van het Togolese volk (RPT) bijna aan de macht is sinds 1967 en zijn opvolger, de Unie voor de Republiek , handhaaft een meerderheid van zetels in de wetgevende macht van vandaag. Na de dood van Eyadema in februari 2005 installeerde het leger de zoon van de president, Faure Gnassingbe, en voerde twee maanden later zijn formele verkiezing uit. Democratische winst sindsdien heeft Togo toegestaan ​​om zijn eerste relatief vrije en eerlijke parlementsverkiezingen in oktober 2007 te houden. Sinds 2007, President Gnassingbe is het land langs een geleidelijk pad van politieke verzoening en democratische hervormingen begonnen en Togo heeft meerdere presidents- en parlementsverkiezingen gehouden die door internationale waarnemers algemeen als vrij en eerlijk werden beschouwd. Ondanks deze positieve stappen is de politieke verzoening langzaam opgeschoten en klagen veel Togolese mensen erover dat belangrijke politieke maatregelen zoals beperkingen van het presidentiële ambt en electorale hervormingen ongedaan blijven, waardoor de politiek van het land in een lethargische toestand blijft. Internationaal staat Togo nog steeds bekend als een land waar dezelfde familie al vijf decennia aan de macht is. de politieke verzoening is langzaam op gang gekomen en veel Togolese klagen dat belangrijke politieke maatregelen, zoals beperkingen op het presidentiële tijdperk en electorale hervormingen, ongedaan blijven en de politiek van het land in een lethargische staat achterlaten. Internationaal staat Togo nog steeds bekend als een land waar dezelfde familie al vijf decennia aan de macht is. de politieke verzoening is langzaam op gang gekomen en veel Togolese klagen dat belangrijke politieke maatregelen, zoals beperkingen op het presidentiële tijdperk en electorale hervormingen, ongedaan blijven en de politiek van het land in een lethargische staat achterlaten. Internationaal staat Togo nog steeds bekend als een land waar dezelfde familie al vijf decennia aan de macht is.

Geografie van Togo

Waar op de wereld is Togo? De locatie van dit land is West-Afrika, grenzend aan de Bocht van Benin, tussen Benin en Ghana. Het totale gebied van Togo is 56,785 km2, waarvan 54,385 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: zacht glooiende savanne in het noorden; centrale heuvels; zuidelijk plateau; lage kustvlakte met uitgestrekte lagunes en moerassen. Het laagste punt van Togo is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Mont Agou 986 m. En het klimaat is tropisch; heet, vochtig in het zuiden; semi-aride in het noorden.


Inwoners van Togo

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Togo wonen. Het nummer is: 7,965,055. Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Afrikanen (37 stammen, grootste en belangrijkste zijn Ewe, Mina en Kabre) 99%, Europees en Syrisch-Libanees minder dan 1%. Wat zijn de talen in Togo? Frans (officieel, de taal van de handel), Ewe en Mina (de twee belangrijkste Afrikaanse talen in het zuiden), Kabye (soms gespeld als Kabiye) en Dagomba (de twee belangrijkste Afrikaanse talen in het noorden). En de religies: christelijke 29%, moslim 20%, inheemse geloofsovertuigingen 51%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 19.8 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 65.4 jaar. Waar wonen de mensen in Togo? Hier: een van de dichtstbevolkte Afrikaanse landen met het grootste deel van de bevolking in landelijke gemeenschappen, de dichtheid is het hoogst in het zuiden op of nabij de Atlantische kust. De belangrijkste stedelijke gebieden van Togo zijn: LOME (hoofdstad) 956.000 (2015) ).

Overheid en economie van Togo

De hoofdstad van Togo is Lome en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 5 regio's (regio's, enkelvoud - regio); Centrale, Kara, Maritime, Plateaux, Savanes. Met betrekking tot de economie van Togo zijn belangrijke industriële producten fosfaatmijnbouw, landbouwverwerking, cement, handwerk, textiel, dranken. Belangrijke landbouwproducten zijn Koffie, cacao, katoen, yams, cassave (maniok, tapioca), maïs, bonen, rijst, gierst, sorghum; vee; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn wederuitvoer, katoen, fosfaten, koffie, cacao en de belangrijkste exportpartners zijn Benin 17,5%, Burkina Faso 15,9%, India 7,6%, Mali 7,2%, Niger 7% , Cote dIvoire 6,1%, Ghana 4,8%, Nigeria 4,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, voedingsmiddelen, aardolieproducten en de belangrijkste importpartners zijn China 28,7%, Frankrijk 8,9%, Nederland 4,3%, Japan 4,2% (2016). Hoe rijk is Togo en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $1,600 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 55.1% (2015 schatting).


Kaart van TogoGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy