Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Trinidad en Tobago

Atlas of World: Trinidad en Tobago. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Trinidad en Tobago.

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Trinidad en Tobago

Informatie over Trinidad en Tobago

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Trinidad en Tobago. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Trinidad en Tobago. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Trinidad en Tobago hier:

Trinidad en Tobago - Overzicht:

Wat moet je weten over Trinidad en Tobago? Laten we beginnen met dit: Eerst gekoloniseerd door de Spanjaarden, kwamen de eilanden aan het Britse gezag in het begin van de 19e eeuw. De suikerindustrie van het eiland werd gekwetst door de emancipatie van de slaven in 1834. Manpower werd vervangen door de invoer van contractarbeiders uit India tussen 1845 en 1917, wat de suikerproductie en de cacao-industrie versterkte. De ontdekking van olie op Trinidad in 1910 voegde een nieuwe belangrijke export toe. Onafhankelijkheid werd bereikt in 1962. Het land is een van de meest welvarende in het Caribisch gebied, grotendeels te danken aan de productie en verwerking van aardolie en aardgas. Toerisme, meestal in Tobago, is gericht op expansie en groeit. De overheid kampt met een toename van gewelddadige criminaliteit.

Geografie van Trinidad en Tobago

Waar op de wereld is Trinidad en Tobago? De locatie van dit land is Caraïben, eilanden tussen de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ten noordoosten van Venezuela. Het totale gebied van Trinidad en Tobago is 5,128 km2, waarvan 5,128 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: overwegend vlaktes met enkele heuvels en lage bergen. Het laagste punt van Trinidad en Tobago is Caribische zee 0 m, het hoogste punt El Cerro del Aripo 940 m. En het klimaat is tropisch; regenseizoen (juni tot december).


Inwoners van Trinidad en Tobago

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Trinidad en Tobago wonen. Het nummer is: 1,218,208 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Oost-Indisch 35,4%, Afrikaans 34,2%, gemengd - andere 15,3%, gemengd Afrikaans / Oost-Indisch 7,7%, overig 1,3%, niet-gespecificeerd 6,2% (2011 est.). Wat zijn de talen in Trinidad en Tobago? Engels ( officieel), Trinidadiaans Creools Engels, Tobagoniaans Creools Engels, Caraïbisch Hindoestaans (een dialect van het Hindi), Trinidadiaans Creools Frans, Spaans, Chinees. En de religies: Protestant 32,1% (Pinkstergemeente / Evangelisch / Volle Evangelie 12%, Baptist 6,9%, Anglicaanse 5,7%, Zevende-dags Adventiste 4,1%, Presbyteriaanse / Congretationele 2,5%, andere protestantse 0,9%), Rooms-katholieke 21,6%, Hindoe 18,2%, Moslim 5%, Jehova's getuige 1,5%, andere 8,4%, geen 2,2%, niet-gespecificeerde 11,1% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 36 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 73.1 jaar. Waar wonen de mensen in Trinidad en Tobago? Hier: Bevolking op Trinidad is geconcentreerd in de westelijke helft van het eiland, op Tobago in de zuidelijke helft. De belangrijkste stedelijke gebieden van Trinidad en Tobago zijn: PORT-OF-Spain (hoofdstad) 34.000 (2014).

Overheid en economie van Trinidad en Tobago

De hoofdstad van Trinidad en Tobago is Port of Spain en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 9 regio's, 3 deelgemeenten, 2 steden, 1 afdeling. Met betrekking tot de economie van Trinidad en Tobago zijn belangrijke industriële producten en aardolieproducten, vloeibaar aardgas, methanol, ammoniak, ureum , staalproducten, dranken, voedselverwerking, cement, katoenen textiel. Belangrijke landbouwproducten zijn Cacao, dasheen, pompoen, cassave, tomaten, komkommers, aubergine, hete peper, pommecythere, kokosnootwater, gevogelteproteïne. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolie en aardolieproducten, vloeibaar aardgas, methanol, ammoniak, ureum, staalproducten, dranken, graan- en graanproducten, cacao, vis, conserven fruit, cosmetica, huishoudelijke schoonmaakmiddelen, plastic verpakkingen en de belangrijkste exportpartners zijn VS 39,2%, Argentinië 9,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn minerale brandstoffen, smeermiddelen, machines, transportmiddelen, industrieproducten, voedsel, chemicaliën, levende dieren en de belangrijkste importpartners zijn VS 33,4%, Rusland 13,3%, Gabon 12,4%, China 6,1% (2016). Hoe rijk is Trinidad en Tobago en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $31,200 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 20% (2014 schatting).


Kaart van Trinidad en TobagoGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy