Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Turks- og Caicosøyene

Atlas av Verden: Turks- og Caicosøyene. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Turks- og Caicosøyene.

Hovedside - Mellom-Amerika - Turks- og Caicosøyene

Informasjon om Turks- og Caicosøyene

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Turks- og Caicosøyene. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Turks- og Caicosøyene. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Turks- og Caicosøyene her:

Turks- og Caicosøyene - Oversikt:

Hva bør du vite om Turks- og Caicosøyene? La oss starte med dette: Øyene var en del av Storbritannias jamaicanske koloni til 1962, da de antok statusen til en egen kronekoloni på Jamaikas uavhengighet. Guvernøren i Bahamas overvåket saker fra 1965 til 1973. Med Bahamas uavhengighet mottok øyene en egen guvernør i 1973. Selv om uavhengigheten ble avtalt for 1982, ble politikken reversert og øyene forblir et britisk oversjøisk territorium. Grand Turk-øya hadde stor skade fra orkanen Maria den 22. september 2017, noe som resulterte i tap av kraft og kommunikasjon samt skade på boliger og bedrifter.

Geografi av Turks- og Caicosøyene

Hvor på kloden er Turks- og Caicosøyene? Plasseringen av dette landet er to øyegrupper i Nord-Atlanterhavet, sørøst for Bahamas, nord for Haiti. Totalt areal på Turks- og Caicosøyene er 948 km2, hvorav 948 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: lav, flat kalkstein; omfattende myrer og mangrove sump. Det laveste punktet på Turks- og Caicosøyene er Karibiske hav 0 m, det høyeste punktet Blue Hill på Providenciales og Flamingo Hill på East Caicos 48 m. Og klimaet er tropisk; marine; moderert av handelsvind; solfylt og relativt tørt.


Innbyggere av Turks- og Caicosøyene

La oss se hvor mange mennesker bor i Turks- og Caicosøyene. Nummeret er: 52,570 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? svart 87,6%, hvit 7,9%, blandet 2,5%, østindisk 1,3%, andre 0,7% (2006). Hva er språkene i Turks- og Caicosøyene? engelsk ). Og religioner: Protestantiske 72,8%, romersk-katolske 11,4%, Jehovas vitner 1,8%, andre 14%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 33.3 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 80 år. Hvor bor folk i Turks- og Caicosøyene? Her: Åtte av de tretti øyene er bebodd; øya Providenciales er den mest befolket, men den tettest befolkede er Grand Turk. De store byområdene av Turks- og Caicosøyene er: Grand TURK (hovedstad) 5.000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Turks- og Caicosøyene

Hovedstaden Turks- og Caicosøyene er Grand Turk (Cockburn Town) og regjeringen type parlamentarisk demokrati; selvstyrende oversjøisk territorium i Storbritannia. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - ingen (oversjøisk territorium i Storbritannia). Når det gjelder økonomien til Turks- og Caicosøyene, er viktige industriprodukter , offshore finansielle tjenester. Viktige landbruksprodukter er mais, bønner, kassava (maniok, tapioka), sitrusfrukter; fisketurisme. De viktigste eksportvarene er hummer, tørket og friskt conch, conch shells og de viktigste eksportpartnerne er dette er ukjent. De viktigste importvarene er mat og drikkevarer, tobakk, klær, produsenter, byggematerialer og de viktigste importpartnerne er dette er ukjent. Hvor rik er Turks- og Caicosøyene og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $29,100 (2007 anslag). Dette betyr at levestandarden er god her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over Turks- og CaicosøyeneGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet