Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Turks- en Caicoseilanden

Atlas of World: Turks- en Caicoseilanden. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Turks- en Caicoseilanden.

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Turks- en Caicoseilanden

Informatie over Turks- en Caicoseilanden

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Turks- en Caicoseilanden. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Turks- en Caicoseilanden. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Turks- en Caicoseilanden hier:

Turks- en Caicoseilanden - Overzicht:

Wat moet je weten over Turks- en Caicoseilanden? Laten we beginnen met dit: De eilanden maakten deel uit van de Jamaicaanse kolonie van het VK tot 1962, toen zij de status van een afzonderlijke kroonkolonie op de onafhankelijkheid van Jamaica op zich namen. De gouverneur van de Bahama's hield toezicht van 1965 tot 1973. Met de onafhankelijkheid van de Bahamaanse eilanden ontvingen de eilanden in 1973 een afzonderlijke gouverneur. Hoewel de onafhankelijkheid werd overeengekomen voor 1982, werd het beleid omgekeerd en de eilanden blijven een Brits overzees gebied. Het eiland Grand Turk heeft op 22 september 2017 uitgebreide schade ondervonden van de orkaan Maria, met als gevolg verlies van stroom en communicatie en schade aan woningen en bedrijven.

Geografie van Turks- en Caicoseilanden

Waar op de wereld is Turks- en Caicoseilanden? De locatie van dit land is twee eilandgroepen in de Noord-Atlantische Oceaan, ten zuidoosten van de Bahama's, ten noorden van Haïti. Het totale gebied van Turks- en Caicoseilanden is 948 km2, waarvan 948 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: lage, vlakke kalksteen; uitgestrekte moerassen en mangrove moerassen. Het laagste punt van Turks- en Caicoseilanden is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Blue Hill op Providenciales en Flamingo Hill op East Caicos 48 m. En het klimaat is tropisch; marine; gematigd door passaatwinden; zonnig en relatief droog.


Inwoners van Turks- en Caicoseilanden

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Turks- en Caicoseilanden wonen. Het nummer is: 52,570 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? zwart 87.6%, wit 7.9%, gemengd 2.5%, Oost-Indisch 1.3%, overig 0.7% (2006). Wat zijn de talen in Turks- en Caicoseilanden? Engels (officieel ). En de religies: Protestant 72,8% (Baptist 35,8%, Kerk van God 11,7%, Anglicaans 10%, Methodist 9,3%, Zevende dags Adventist 6%), Rooms-katholiek 11,4%, Jehova's Getuigen 1,8%, andere 14%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 33.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 80 jaar. Waar wonen de mensen in Turks- en Caicoseilanden? Hier: acht van de dertig eilanden zijn bewoond; het eiland Providenciales is het meest bevolkt, maar het dichtstbevolkt is Grand Turk. De belangrijkste stedelijke gebieden van Turks- en Caicoseilanden zijn: Grand TURK (hoofdstad) 5.000 (2014).

Overheid en economie van Turks- en Caicoseilanden

De hoofdstad van Turks- en Caicoseilanden is Grand Turk (Cockburn Town) en het overheidstype parlementaire democratie (House of Assembly); zelfbesturende overzeese gebied van het Verenigd Koninkrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (overzeese gebied van het Verenigd Koninkrijk). Met betrekking tot de economie van Turks- en Caicoseilanden zijn belangrijke industriële producten toerisme, offshore financiële dienstverlening. Belangrijke landbouwproducten zijn maïs, bonen, cassave (maniok, tapioca), citrusvruchten; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn kreeft, gedroogde en verse schelp, schelpen en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn voedsel en dranken, tabak, kleding, fabrikanten, bouwmaterialen en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Turks- en Caicoseilanden en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $29,100 (2007 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Turks- en CaicoseilandenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy