Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Vanuatu

Atlas of World: Vanuatu. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Vanuatu.


Informatie over Vanuatu

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Vanuatu. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Vanuatu. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Vanuatu hier:

Vanuatu - Overzicht:

Wat moet je weten over Vanuatu? Laten we beginnen met dit: Meerdere golven kolonisatoren, die elk een eigen taal spraken, migreerden naar de Nieuwe Hebriden in de millennia voorafgaand aan Europese verkenning in de 18e eeuw. Dit vestigingspatroon is de oorzaak van de complexe taaldiversiteit die tot op de dag van vandaag op de archipel te vinden is. De Britten en Fransen, die de Nieuwe Hebriden in de 19e eeuw vestigden, kwamen in 1906 een Anglo-Frans Condominium overeen, dat de eilanden tot aan de onafhankelijkheid in 1980 bestuurde, toen de nieuwe naam Vanuatu werd aangenomen.

Geografie van Vanuatu

Waar op de wereld is Vanuatu? De locatie van dit land is Oceanië, eilandengroep in de Stille Zuidzee, ongeveer driekwart van de weg van Hawaï naar Australië. Het totale gebied van Vanuatu is 12,189 km2, waarvan 12,189 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: voornamelijk bergachtige eilanden van vulkanische oorsprong; smalle kustvlaktes. Het laagste punt van Vanuatu is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Tabwemasana 1.877 m. En het klimaat is tropisch; gematigd door zuidoost passaatwinden van mei tot oktober; gematigde regenval van november tot april; kan worden beïnvloed door cyclonen van december tot april,.


Inwoners van Vanuatu

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Vanuatu wonen. Het nummer is: 282,814 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Ni-Vanuatu 97,6%, deel Ni-Vanuatu 1,1%, andere 1,3% (2009 est.). Wat zijn de talen in Vanuatu? lokale talen (meer dan 100) 63,2%, Bislama (officieel; creools) 33,7%, Engels (officieel) 2%, Frans (officieel) 0,6%, andere 0,5% (2009 est.). En de religies: Protestants 70% (inclusief Presbyterian 27,9%, Anglicaans 15,1%, Zevende-dags Adventisten 12,5%, Godsvergaderingen 4,7%, Kerk van Christus 4,5%, Neil Thomas Bediening 3,1% en Apostolisch 2,2%), Rooms-katholiek 12,4%, gebruikelijke overtuigingen 3,7% (inclusief Jon Frum ladingscultus) , andere 12,6%, geen 1,1%, niet-gespecificeerd 0,2% (2009 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 22 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 73.7 jaar. Waar wonen de mensen in Vanuatu? Hier: driekwart van de bevolking woont op het platteland; de stedelijke bevolking leeft hoofdzakelijk in twee steden, Port-Vila en Lugenville; drie grootste eilanden - Espiritu Santo, Malakula en Efate - ontvangen meer dan de helft van de bevolking. De belangrijkste stedelijke gebieden van Vanuatu zijn: PORT-VILA (hoofdstad) 53.000 (2014).

Overheid en economie van Vanuatu

De hoofdstad van Vanuatu is Port-Vila (op Efate) en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 provincies; Malampa, Penama, Sanma, Shefa, Tafea, Torba. Met betrekking tot de economie van Vanuatu zijn belangrijke industriële producten en vis invriezen, houtverwerking, vleesconserven. Belangrijke landbouwproducten zijn Copra, kokosnoten, cacao, koffie, taro , yams, fruit, groenten; rundvlees; visvoer. De belangrijkste exportgoederen zijn copra, rundvlees, cacao, hout, kava, koffie en de belangrijkste exportpartners zijn Ecuador 18,4%, Australië 13,8%, Venezuela 10,1%, VS 9,8%, Japan 8,2%, VK 6,7%, Frankrijk 5,7 %, Hong Kong 5,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, voedingsmiddelen, brandstoffen en de belangrijkste importpartners zijn Australië 27,8%, NZ 17,6%, China 10,5%, Frankrijk 10%, Singapore 6,1%, Thailand 4,8% (2016). Hoe rijk is Vanuatu en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $2,800 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van VanuatuGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy