Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Venezuela

Atlas of World: Venezuela. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Venezuela.


Informatie over Venezuela

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Venezuela. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Venezuela. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Venezuela hier:

Venezuela - Overzicht:

Wat moet je weten over Venezuela? Laten we beginnen met dit: Venezuela was een van de drie landen die ontstond na de ineenstorting van Gran Colombia in 1830 (de andere waren Ecuador en Nieuw Granada, dat Colombia werd). Gedurende het grootste deel van de eerste helft van de 20e eeuw werd Venezuela geregeerd door over het algemeen welwillende militaire sterke mannen die de olie-industrie promootten en enige sociale hervormingen mogelijk maakten. Democratisch verkozen regeringen hebben sinds 1959 de scepter zwaaien. Onder Hugo Chavez, president van 1999 tot 2013, en zijn met de hand gekozen opvolger, president Nicolas Maduro, heeft de uitvoerende macht steeds autoritairere controle uitgeoefend over andere takken van de regering. Tegelijkertijd zijn de democratische instellingen verslechterd, de vrijheid van meningsuiting en de pers is beknot en de politieke polarisatie is toegenomen. Het economische beleid van de regerende partij heeft de staat uitgebreid ' s rol in de economie door onteigeningen van grote ondernemingen, strikte valutawissel en prijscontroles die de investeringen en productie van de particuliere sector ontmoedigen, en een te grote afhankelijkheid van onder andere de aardolie-industrie. De huidige zorgen omvatten: schendingen van de mensenrechten, ongebreidelde gewelddadige criminaliteit, hoge inflatie en wijdverspreide tekorten aan basisconsumptiegoederen, medicijnen en medische benodigdheden.

Geografie van Venezuela

Waar op de wereld is Venezuela? De locatie van dit land is Noord-Zuid-Amerika, grenzend aan de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, tussen Colombia en Guyana. Het totale gebied van Venezuela is 912,050 km2, waarvan 882,050 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: Andes en de laaglanden van Maracaibo in het noordwesten; centrale vlaktes (llanos); Guyana hooglanden in het zuidoosten. Het laagste punt van Venezuela is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Pico Bolivar 4.978 m. En het klimaat is tropisch; warm, vochtig; meer gematigd in de hooglanden van de.


Inwoners van Venezuela

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Venezuela wonen. Het nummer is: 31,304,016 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Spaans, Italiaans, Portugees, Arabisch, Duits, Afrikaans, inheemse volkeren. Wat zijn de talen in Venezuela? Spaans (officieel), talrijke inheemse dialecten. En de religies: nominaal Rooms-katholiek 96%, Protestants 2%, andere 2%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 28.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 76 jaar. Waar wonen de mensen in Venezuela? Hier: grootste deel van de bevolking is geconcentreerd in de noordelijke en westelijke hooglanden langs een oostelijke uitloper aan de noordkant van de Andes, een gebied dat de hoofdstad van Caracas. De belangrijkste stedelijke gebieden van Venezuela zijn: Caracas (hoofdstad) 2.916 miljoen omvat; Maracaibo 2.196 miljoen; Valencia 1.734 miljoen; Maracay 1.166 miljoen; Barquisimeto 1.039 miljoen (2015).

Overheid en economie van Venezuela

De hoofdstad van Venezuela is Caracas en het overheidstype federale presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 23 staten (estados, singular - estado), 1 hoofdstad (distrito capital), en 1 federale afhankelijkheid (dependencia federale); Amazonas, Anzoategui, Apure, Aragua, Barinas, Bolivar, Carabobo, Cojedes, Delta Amacuro, Dependencias Federales (Federale afhankelijkheden), Distrito Capital (Capital District), Falcon, Guarico, Lara, Merida, Miranda, Monagas, Nueva Esparta, Portuguesa, Sucre, Tachira, Trujillo, Vargas, Yaracuy, Zulia. Met betrekking tot de economie van Venezuela zijn belangrijke industriële producten landbouwproducten, vee, grondstoffen, machines en uitrusting, transportmiddelen, bouwmaterialen, medische apparatuur, farmaceutica, chemicaliën, ijzer- en staalproducten, ruwe olie en aardolieproducten. Belangrijke landbouwproducten zijn Maïs, sorghum, suikerriet, rijst, bananen, groenten, koffie; rundvlees, varkensvlees, melk, eieren; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolie en aardolieproducten, bauxiet en aluminium , mineralen, chemicaliën, landbouwproducten en de belangrijkste exportpartners zijn VS 35,1%, India 17,2%, China 14,1%, Nederlandse Antillen 8%, Singapore 5,3%, Cuba 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn landbouwproducten, vee, grondstoffen, machines en uitrusting, transportmiddelen, bouw materialen, medische apparatuur, aardolieproducten, farmaceutica, chemicaliën, ijzer- en staalproducten en de belangrijkste importpartners zijn VS 22,1%, China 14,3%, Brazilië 7,4%, Colombia 4,2% (2016). Hoe rijk is Venezuela en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $12,400 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 19.7% (2015 schatting).


Kaart van VenezuelaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy