Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Verenigde Staten

Atlas of World: Verenigde Staten. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Verenigde Staten.

Hoofdpagina - Noord-Amerika - Verenigde Staten

Informatie over Verenigde Staten

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Verenigde Staten. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Verenigde Staten. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Verenigde Staten hier:

Verenigde Staten - Overzicht:

Wat moet je weten over Verenigde Staten? Laten we beginnen met dit: Britse Amerikaanse koloniën braken met het moederland in 1776 en werden erkend als de nieuwe natie van de Verenigde Staten van Amerika naar aanleiding van het Verdrag van Parijs in 1783. Tijdens de 19e en 20e eeuw werden 37 nieuwe staten toegevoegd aan de oorspronkelijke 13 als de natie verspreid over het Noord-Amerikaanse continent en verwierf een aantal overzeese bezittingen. De twee meest traumatische ervaringen in de geschiedenis van de natie waren de burgeroorlog (1861-65), waarin een noordelijke unie van staten een secessionistische confederatie van elf zuidelijke slavenstaten en de grote depressie van de jaren dertig versloeg, een economische neergang waarin ongeveer een kwart van de beroepsbevolking is zijn baan kwijt. Gesteund door overwinningen in Wereldoorlog I en II en het einde van de Koude Oorlog in 1991, blijven de VS 's werelds machtigste natiestaat. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog,

Geografie van Verenigde Staten

Waar op de wereld is Verenigde Staten? De locatie van dit land is Noord-Amerika, grenzend aan zowel de Noord-Atlantische Oceaan als de Noord-Pacifische Oceaan, tussen Canada en Mexico. Het totale gebied van Verenigde Staten is 9,833,517 km2, waarvan 9,147,593 km2 land is. Dit is een van de grootste landen ter wereld. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: uitgestrekte centrale vlakte, bergen in het westen, heuvels en lage bergen in het oosten; ruige bergen en brede riviervalleien in Alaska; ruige, vulkanische topografie in Hawaii. Het laagste punt van Verenigde Staten is Death Valley -86 m (laagste punt in Noord-Amerika), het hoogste punt Denali (Mount McKinley) 6.190 m (hoogste punt in Noord-Amerika). En het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, arctisch in Alaska, semi-aride in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi, en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten; lage wintertemperaturen in het noordwesten worden in januari en februari af en toe verlicht door warme Chinookwinden vanaf de oostelijke hellingen van de Rocky Mountains.


Inwoners van Verenigde Staten

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Verenigde Staten wonen. Het nummer is: 326,625,791 (7/2017 schatting). Dus dit land is een van de meest bevolkte in de wereld. Wie woont hier? Wit 72,4%, zwart 12,6%, Aziatisch 4,8%, Amerindiaans en Alaska native 0,9%, native Hawaiian en andere Pacific islander 0,2%, andere 6,2%, twee of meer races 2,9% (schatting van 2010). Wat zijn de talen in Verenigde Staten? Engels 79%, Spaans 13%, andere Indo-Europees 3,7%, Aziatisch en Pacifisch eiland 3,4%, andere 1% (2015 est.). En de religies: Protestant 46,5%, Rooms-katholiek 20,8%, Joods 1,9%, Mormon 1,6%, andere christenen 0,9% , Moslim 0,9%, Jehova's getuige 0,8%, boeddhistische 0,7%, hindoe 0,7%, andere 1,8%, niet-gelieerde 22,8%, weet niet / weigerde 0,6% (2014 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 38.1 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 80 jaar. Waar wonen de mensen in Verenigde Staten? Hier: grote stedelijke clusters zijn verspreid over de oostelijke helft van de VS (met name het gebied van de Grote Meren, noordoosten, oosten en zuidoosten) en de westelijke deelstaten; bergachtige gebieden, voornamelijk de Rocky Mountains en de Appalachian-keten, woestijnen in het zuidwesten, de dichte boreale bossen in het uiterste noorden en de centrale prairiestaten zijn minder dicht bevolkt; De bevolking van Alaska concentreert zich langs de zuidelijke kust - met bijzondere nadruk op de stad Anchorage - en Hawaii is geconcentreerd op het eiland Oahu. De belangrijkste stedelijke gebieden van Verenigde Staten zijn: New York - Newark 18,593 miljoen; Los Angeles-Long Beach-Santa Ana 12,31 miljoen; Chicago 8.745 miljoen; Miami 5,817 miljoen; Dallas-Fort Worth 5.703 miljoen; Washington, DC (hoofdstad) 4,955 miljoen (2015).

Overheid en economie van Verenigde Staten

De hoofdstad van Verenigde Staten is Washington, DC en het overheidstype constitutionele federale republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 50 staten en 1 district; Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Californië, Colorado, Connecticut, Delaware, District of Columbia, Florida, Georgië, Hawaï, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Kentucky, Louisiana, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah , Vermont, Virginia, Washington, West Virginia, Wisconsin, Wyoming. Met betrekking tot de economie van Verenigde Staten zijn belangrijke industriële producten zeer gediversifieerd, wereldleider, hoogtechnologische innovator, op een na grootste industriële productie ter wereld; aardolie, staal, motorvoertuigen, ruimtevaart, telecommunicatie, chemicaliën, elektronica, voedselverwerking, consumptiegoederen, timmerhout, mijnbouw. Belangrijke landbouwproducten zijn Tarwe, maïs, andere granen, fruit, groenten, katoen; rundvlees, varkensvlees, gevogelte, zuivelproducten; vis; bosproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn landbouwproducten (sojabonen, fruit, maïs) 9,2%, industriële benodigdheden (organische chemicaliën) 26,8 %, kapitaalgoederen (transistors, vliegtuigen, auto-onderdelen, computers, telecommunicatieapparatuur) 49,0%, consumptiegoederen (auto's, medicijnen) 15,0% (2008 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn Canada 18,3%, Mexico 15,9%, China 8%, Japan 4,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn landbouwproducten 4,9%, industriële goederen 32,9% (ruwe olie 8,2%), kapitaalgoederen 30,4% (computers, telecommunicatieapparatuur, motorvoertuigen, kantoormachines, elektrische machines), consumptiegoederen 31,8% (auto's, kleding, medicijnen, meubels , speelgoed) (2008 est.) en de belangrijkste importpartners zijn China 21,1%, Mexico 13,4%, Canada 12,7%, Japan 6%, Duitsland 5,2% (2016). Hoe rijk is Verenigde Staten en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $59,500 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 15.1% (2010 schatting).


Kaart van Verenigde StatenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy