Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Wit-Rusland

Atlas of World: Wit-Rusland. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Wit-Rusland.

Hoofdpagina - Europa - Wit-Rusland

Informatie over Wit-Rusland

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Wit-Rusland. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Wit-Rusland. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Wit-Rusland hier:

Wit-Rusland - Overzicht:

Wat moet je weten over Wit-Rusland? Laten we beginnen met dit: Na zeven decennia als deelrepubliek van de Sovjetunie bereikte Wit-Rusland zijn onafhankelijkheid in 1991. Het heeft nauwere politieke en economische banden met Rusland behouden dan met een van de andere voormalige Sovjetrepublieken. Wit-Rusland en Rusland ondertekenden op 8 december 1999 een verdrag over een unie met twee staten, waarin een grotere politieke en economische integratie werd beoogd. Hoewel Wit-Rusland instemde met een kader voor de uitvoering van het akkoord, moet er nog een serieuze implementatie plaatsvinden. Sinds zijn verkiezing in juli 1994 als de eerste en enige rechtstreeks verkozen president van het land, heeft Aleksandr Loekashenko zijn macht gestaag geconsolideerd door middel van autoritaire middelen en een gecentraliseerd economisch systeem. Regeringsbeperkingen op politieke en burgerlijke vrijheden, vrijheid van meningsuiting en pers, vreedzame vergadering en religie zijn gehandhaafd.

Geografie van Wit-Rusland

Waar op de wereld is Wit-Rusland? De locatie van dit land is Oost-Europa, ten oosten van Polen. Het totale gebied van Wit-Rusland is 207,600 km2, waarvan 202,900 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: algemeen vlak met veel moerasland. Het laagste punt van Wit-Rusland is Nyoman rivier 90 m, het hoogste punt Dzyarzhynskaya Hara 346 m. En het klimaat is koude winters, koele en vochtige zomers; overgang tussen continentaal en maritiem in het.


Inwoners van Wit-Rusland

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Wit-Rusland wonen. Het nummer is: 9,549,747 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Wit-Russische 83,7%, Russische 8,3%, Poolse 3,1%, Oekraïense 1,7%, andere 2,4%, niet-gespecificeerde 0,9% (2009 est.). Wat zijn de talen in Wit-Rusland? Russisch (officieel) 70,2%, Wit-Russisch (officieel) 23,4%, andere 3,1% (inclusief kleine Pools- en Oekraïens-sprekende minderheden), niet gespecificeerd 3,3% (2009 est.). En de religies: Orthodox 48,3%, katholiek 7,1%, andere 3,5%, niet -believers 41,1% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 40 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 73 jaar. Waar wonen de mensen in Wit-Rusland? Hier: een redelijk gelijkmatige verdeling over het grootste deel van het land, met stedelijke gebieden die grotere en dichtere populaties aantrekken. De belangrijkste stedelijke gebieden van Wit-Rusland zijn: Minsk (hoofdstad) 1,915 miljoen (2015).

Overheid en economie van Wit-Rusland

De hoofdstad van Wit-Rusland is Minsk en het overheidstype presidentiële republiek in naam, hoewel in feite een dictatuur. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 provincies (voblastsi, singular - voblasts ') en 1 gemeente (horad); Brest, Homyel '(Gomel'), Horad Minsk (Minsk City), Hrodna (Grodno), Mahilyow (Mogilev), Minsk, Vitsyebsk (Vitebsk). Met betrekking tot de economie van Wit-Rusland zijn belangrijke industriële producten -snijgereedschap, tractoren, vrachtwagens, grondverzetmachines, motorfietsen, synthetische vezels, kunstmest, textiel, koelkasten, wasmachines en andere huishoudelijke apparaten. Belangrijke landbouwproducten zijn Graan, aardappelen, groenten, suikerbieten, vlas; rundvlees, melkmetaal. De belangrijkste exportgoederen zijn machines en uitrusting, minerale producten, chemicaliën, metalen, textiel, levensmiddelen en de belangrijkste exportpartners zijn Rusland 46,6%, Oekraïne 12,2%, VK 4,6%, Duitsland 4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn minerale producten, machines en uitrusting, chemicaliën, voedingsmiddelen, metalen en de belangrijkste importpartners zijn Rusland 55,5%, China 7,8%, Duitsland 4,9%, Polen 4,4% (2016). Hoe rijk is Wit-Rusland en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $18,600 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 5.7% (2016 schatting).


Kaart van Wit-RuslandGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy