Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Zuid-Afrika

Atlas of World: Zuid-Afrika. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Zuid-Afrika.

Hoofdpagina - Afrika - Zuid-Afrika

Informatie over Zuid-Afrika

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Zuid-Afrika. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Zuid-Afrika. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Zuid-Afrika hier:

Zuid-Afrika - Overzicht:

Wat moet je weten over Zuid-Afrika? Laten we beginnen met dit: Nederlandse handelaars landden op het zuidelijke puntje van het moderne Zuid-Afrika in 1652 en vestigden een tussenstop op de specerijroute tussen Nederland en het Verre Oosten, de stad Kaapstad. Nadat de Britten in 1806 het gebied Kaap de Goede Hoop hadden ingenomen, trokken veel van de Nederlandse kolonisten (Afrikaners, door de Britten "Boers" genoemd) naar het noorden om hun eigen republieken, Transvaal en Oranje Vrijstaat te stichten. De ontdekking van diamanten (1867) en goud (1886) stimuleerde rijkdom en immigratie en intensiveerde de onderwerping van de inheemse bevolking. De Afrikaners verzetten zich tegen Britse aantasting maar werden verslagen in de Tweede Zuid-Afrikaanse oorlog (1899-1902); echter, de Britten en de Afrikaners, regeerden samen in 1910 onder de Unie van Zuid-Afrika, die in 1961 een republiek werd na een alleen-blanken referendum. In 1948, de door de Afrikaner gedomineerde Nationale Partij werd aan de macht gebracht en stelde een apartheidspolitiek in - de afzonderlijke ontwikkeling van de rassen - die de blanke minderheid begunstigde ten koste van de zwarte meerderheid. Het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) leidde de oppositie tegen de apartheid en vele ANC-leiders, zoals Nelson Mandela, brachten tientallen jaren door in gevangenissen in Zuid-Afrika. Interne protesten en opstand, maar ook boycots door sommige westerse naties en instellingen, hebben geleid tot de uiteindelijke bereidheid van het regime om te onderhandelen over een vreedzame overgang naar meerderheid. De eerste multiraciale verkiezingen in 1994 na het einde van de apartheid luidden de meerderheidsregel in onder leiding van een door het ANC geleide regering. Zuid-Afrika heeft sindsdien moeite gehad om de onevenwichtigheden in de apartheid in fatsoenlijke huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg aan te pakken. ANC-machtsstrijd kwam in 2008 tot een hoogtepunt toen president Thabo Mbeki werd teruggeroepen door het parlement en vicevoorzitter Kgalema Motlanthe volgde hem op als interim-president. Jacob ZUMA werd president nadat het ANC algemene verkiezingen won in 2009; hij werd herkozen in 2014. Zijn regering werd geplaagd door talloze schandalen, wat in 2016 leidde tot winst van oppositiepartijen op gemeentelijk niveau.

Geografie van Zuid-Afrika

Waar op de wereld is Zuid-Afrika? De locatie van dit land is Zuidelijk Afrika, op het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent. Het totale gebied van Zuid-Afrika is 1,219,090 km2, waarvan 1,214,470 km2 land is. Dus dit is een heel groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: uitgestrekt binnenplateau omrand door ruige heuvels en smalle kustvlakte. Het laagste punt van Zuid-Afrika is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Njesuthi 3.408 m. En het klimaat is grotendeels semiarid; subtropisch langs de oostkust; zonnige dagen, koele nachten.


Inwoners van Zuid-Afrika

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Zuid-Afrika wonen. Het nummer is: 54,841,552. Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? zwart Afrikaans 80,2%, wit 8,4%, gekleurd 8,8%, Indiaas / Aziatisch 2,5%. Wat zijn de talen in Zuid-Afrika? isiZulu (officieel) 22,7%, isiXhosa (officieel) 16%, Afrikaans (officieel) 13,5%, Engels (officieel) 9,6%, Sepedi (officieel) 9.1%, Setswana (officieel) 8%, Sesotho (officieel) 7.6%, Xitsonga (officieel) 4.5%, siSwati (officieel) 2.5%, Tshivenda (officieel) 2.4%, isiNdebele (officieel) 2.1%, gebarentaal 0.5%, overig 1,6% (2011 est.). En de religies: Protestant 36,6% (zionistische christen 11,1%, pinksterkop / charismatisch 8,2%, methodist 6,8%, gereformeerd 6,7%, anglicaan 3,8%), katholiek 7,1%, moslim 1,5%, andere christen 36%, andere 2,3%, niet-gespecificeerd 1,4%, geen 15,1% (2001 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 27.1 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 63.8 jaar. Waar wonen de mensen in Zuid-Afrika? Hier: de bevolking geconcentreerd langs de zuidelijke en zuidoostelijke kust, en het binnenland rond Petoria; de oostelijke helft van het land is dichter bevolkt dan het westen van. De belangrijkste stedelijke gebieden van Zuid-Afrika zijn: Johannesburg (inclusief Ekurhuleni) 9.399 miljoen; Kaapstad (wettelijk kapitaal) 3,66 miljoen; Durban 2.901 miljoen; Pretoria (hoofdstad) 2.059 miljoen; Port Elizabeth 1,179 miljoen; Vereeniging 1.155 miljoen (2015).

Overheid en economie van Zuid-Afrika

De hoofdstad van Zuid-Afrika is Pretoria (administratieve hoofdstad); Kaapstad (wetgevingskapitaal); Bloemfontein (gerechtelijk kapitaal) en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 9 provincies; Oost-Kaap, Vrijstaat, Gauteng, KwaZulu-Natal, Limpopo, Mpumalanga, Noord-Kaap, Noord-West, West-Kaap. Met betrekking tot de economie van Zuid-Afrika zijn belangrijke industriële producten mijnbouw ('s werelds grootste producent van platina, goud, chroom), automobielassemblage, metaalbewerking, machines, textiel, ijzer en staal, chemicaliën, kunstmest, levensmiddelen, commerciële scheepsreparatie. Belangrijke landbouwproducten zijn Maïs, tarwe, suikerriet, fruit, groenten; rundvlees, gevogelte, schapenvlees, wol, zuivelproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn goud, diamanten, platina, andere metalen en mineralen, machines en uitrusting en de belangrijkste exportpartners zijn China 9,2%, Duitsland 7,5%, VS 7,4%, Botswana 5%, Namibië 4,8%, Japan 4,6%, India 4,3%, VK 4,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, chemicaliën, aardolieproducten, wetenschappelijke instrumenten, levensmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn China 18,1%, Duitsland 11,8%, VS 6,7%, India 4,2% (2016). Hoe rijk is Zuid-Afrika en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $13,400 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 16.6% (2016 schatting).


Kaart van Zuid-AfrikaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy