Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Zweden

Atlas of World: Zweden. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Zweden.

Hoofdpagina - Europa - Zweden

Informatie over Zweden

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Zweden. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Zweden. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Zweden hier:

Zweden - Overzicht:

Wat moet je weten over Zweden? Laten we beginnen met dit: Een militaire macht in de 17e eeuw, Zweden heeft al twee eeuwen geen oorlog gevoerd. Een gewapende neutraliteit werd bewaard in beide wereldoorlogen. De lang succesvolle economische formule van Zweden van een kapitalistisch systeem vermengd met substantiële welzijnselementen werd in de jaren negentig aangevochten door hoge werkloosheid en in 2000-02 en 2009 door de wereldwijde economische recessie, maar de begrotingsdiscipline van de afgelopen jaren heeft het land in staat gesteld het weer te keren economische grillen. Zweden trad in 1995 toe tot de EU, maar het publiek verwierp de invoering van de euro bij een referendum in 2003.

Geografie van Zweden

Waar op de wereld is Zweden? De locatie van dit land is Noord-Europa, grenzend aan de Baltische Zee, de Botnische Golf, het Kattegat en het Skagerrak, tussen Finland en Noorwegen. Het totale gebied van Zweden is 450,295 km2, waarvan 410,335 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal vlakke of zacht glooiende laaglanden; bergen in het westen. Het laagste punt van Zweden is teruggewonnen baai van het Hammarsjameer, in de buurt van Kristianstad -2,4 m, het hoogste punt Kebnekaise 2,111 m. En het klimaat is gematigd in het zuiden met koude, bewolkte winters en koele, gedeeltelijk bewolkte zomers; subarctisch in het noorden,.


Inwoners van Zweden

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Zweden wonen. Het nummer is: 9,960,487 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? inheemse bevolking: Zweden met Finse en Sami-minderheden; meest voorkomende herkomstlanden onder immigranten: Finland, Syrië, Irak, Polen, Iran. Wat zijn de talen in Zweden? Zweedse (officiële). En de religies: kerk van Zweden (Lutheraan) 63%, andere (inclusief rooms-katholiek, orthodox, baptist, moslim, joods en boeddhistisch) 17% ( 2016 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 41.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 82.1 jaar. Waar wonen de mensen in Zweden? Hier: meeste Zweden leven in het zuiden, waar het klimaat milder is en er betere verbindingen zijn met het vasteland van Europa; bevolkingsgroepen zijn te vinden langs de hele Baltische kust in het oosten; de binnengebieden van het noorden blijven dunbevolkt. De belangrijkste stedelijke gebieden van Zweden zijn: Stockholm (hoofdstad) 1,486 miljoen (2015).

Overheid en economie van Zweden

De hoofdstad van Zweden is Stockholm en het overheidstype parlementaire constitutionele monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 21 provincies (lan, enkelvoud en meervoud); Blekinge, Dalarna, Gavleborg, Gotland, Halland, Jämtland, Jonkoping, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Orebro, Östergötland, Skåne, Södermanland, Stockholm, Uppsala, Värmland, Västerbotten, Vasternorrland, Vastmanland, Vastra Gotaland. Met betrekking tot de economie van Zweden zijn belangrijke industriële producten melkijzer en staal, precisiemateriaal (lagers, radio- en telefoononderdelen, bewapening), houtpulp en papierproducten, bewerkte voedingsmiddelen, motorvoertuigen. Belangrijke landbouwproducten zijn gerst, tarwe, suikerbieten; vlees,. De belangrijkste exportgoederen zijn machines 35%, motorvoertuigen, papierproducten, pulp en hout, ijzer- en staalproducten, chemicaliën (2012 est.) en de belangrijkste exportpartners zijn Duitsland 10,6%, Noorwegen 10,4%, VS 7,3%, Denemarken 7%, Finland 6,8%, VK 6%, Nederland 5,4%, België 4,7%, Frankrijk 4,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, aardolie en aardolieproducten, chemicaliën, motorvoertuigen, ijzer en staal; voedingsmiddelen, kleding en de belangrijkste importpartners zijn Duitsland 18,8%, Nederland 8,2%, Noorwegen 7,8%, Denemarken 7,6%, China 5,6%, VK 5,2%, België 4,6%, Finland 4,5%, Frankrijk 4,1% (2016). Hoe rijk is Zweden en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $51,300 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 15% (2014 schatting).


Kaart van ZwedenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy