Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Afghanistan

Atlas av Verden: Afghanistan. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Afghanistan.

Hovedside - Asia - Afghanistan

Informasjon om Afghanistan

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Afghanistan. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Afghanistan. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Afghanistan her:

Afghanistan - Oversikt:

Hva bør du vite om Afghanistan? La oss starte med dette: Ahmad Shah Durrani forenet Pashtun-stammene og grunnla Afghanistan i 1747. Landet tjente som buffer mellom det britiske og russiske imperiet til det vant uavhengighet fra ideell britisk kontroll i 1919. Et kort eksperiment i demokratiet avsluttet i et 1973-kupp og en 1978-kommunist countercoup. Sovjetunionen invaderte i 1979 for å støtte det tullende avghanske kommunistregimet, som berørte en lang og ødeleggende krig. Sovjetunionen trakk seg tilbake i 1989 under ubøyelig press av internasjonalt støttede anti-kommunistiske mujahidin-opprørere. En rekke etterfølgende sivile kriger så Kabul endelig til slutt i 1996 til Taliban, en hardline pakistansk-sponset bevegelse som dukket opp i 1994 for å avslutte landets borgerkrig og anarki. Etter terrorangrepene fra 11. september 2001 ble en amerikansk, alliert, og den militære handlingen mot Taliban Northern Alliance omsluttet Taliban for å beskytte Usama BIN Ladin. En FN-sponset Bonn-konferanse i 2001 etablerte en prosess for politisk gjenoppbygging som omfattet vedtakelsen av en ny konstitusjon, et presidentvalg i 2004 og nasjonalforsamlingsvalget i 2005. I desember 2004 ble Hamid Karzai den første demokratisk valgte presidenten i Afghanistan , og nasjonalforsamlingen ble innviet i desember. Karzai ble gjenvalgt i august 2009 for en ny periode. Præsidentvalget i 2014 var landets første til å inkludere en runoff, som inneholdt de to øverste stemme-getters fra første runde, Abdullah Abdullah og Ashraf Ghani. Gjennom sommeren 2014 bestred kampanjene sine resultater og handlet beskyldninger om svindel, som førte til en amerikansk ledd diplomatisk intervensjon som inneholdt en fullstemningsrevisjon, samt politiske forhandlinger mellom de to leirene. I september 2014 ble Ghani og Abdullah enige om å danne National Unity Government, med Ghani invigd som president og Abdullah forhøyet til den nyopprettede stillingen som administrerende direktør. Dagen etter innvielsen undertegnet Ghani-administrasjonen den amerikanske-afghanske bilaterale sikkerhetsoverenskomsten og NATOs styrkeforbundsoverenskomst, som gir det juridiske grunnlaget for internasjonal militær tilstedeværelse i Afghanistan etter 2014. Til tross for gevinster mot å bygge en stabil stat, er Taliban fortsatt en seriøs utfordring for den afghanske regjeringen i nesten alle provinser. Taliban anser seg fortsatt for den rettslige regjeringen i Afghanistan, og det forblir en dyktig og trygg opprørsk kraft til tross for at de to siste åndelige ledere blir drept Det fortsetter å erklære at det vil forfølge en fredsavtale med Kabul først etter at utenlandske militære styrker forlater.

Geografi av Afghanistan

Hvor på kloden er Afghanistan? Plasseringen av dette landet er Sør-Asia, nord og vest for Pakistan, øst for Iran. Totalt areal på Afghanistan er 652,230 km2, hvorav 652,230 km2 er land. Så dette er ganske stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: mest robuste fjell; letter i nord og sør. Det laveste punktet på Afghanistan er Amu Darya 258 m, det høyeste punktet Noshak 7492 m. Og klimaet er til semiarid; kaldt vintre og varme somre.


Innbyggere av Afghanistan

La oss se hvor mange mennesker bor i Afghanistan. Nummeret er: 34,124,811 (7/2017 anslag). Så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Pashtun, Tadsjikisk, Hazara, Usbekisk, andre (inkluderer mindre antall Baloch, Turkmen, Nuristani, Pamiri, Arab, Gujar, Brahui, Qizilbash, Aimaq, Pashai og Kyrghyz). Hva er språkene i Afghanistan? Afghansk persisk eller Dari (offisiell) 80% den arabiske 1%, Balochi, Shughni, Pamiri, Hindi, Russisk, Russland, Tyrkia, Ungarn, Ungarn, Ungarn, Ungarn, Ungarn, Ungarn, Tyske, franske. Og religioner: muslimer 99,7% (Sunni 84,7 - 89,7%, Shia 10-15%), andre 0,3% (2009 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 18.8 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 51.7 år. Hvor bor folk i Afghanistan? Her: Befolkningene har en tendens til å klynge i foten og periferien av den robuste hinduen Kush-serien; mindre grupper finnes i mange av landets indre daler; Generelt er østligere tett bosatt mens sør er tett befolket. De store byområdene av Afghanistan er: Kabul (kapital) 4,635 millioner (2015).

Regjeringen og økonomien av Afghanistan

Hovedstaden Afghanistan er Kabul og regjeringen type presidens islamske republikk. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 34 provinser (welayat, singular - welayat); Badakhshan, Badghis, Baghlan, Balkh, Bamyan, Daykundi, Farah, Faryab, Ghazni, Ghor, Helmand, Herat, Jowzjan, Kabul, Kandahar, Kapisa, Khost, Kunar, Kunduz, Laghman, Logar, Nangarhar, Nimroz, Nuristan, Paktika, Paktiya, Panjshir, Parwan, Samangan, Sar-e Pul, Takhar, Uruzgan, Wardak, Zabul. Når det gjelder økonomien til Afghanistan, er viktige industriprodukter liten produksjon av murstein, tekstiler, såpe, møbler, sko, gjødsel, klær, matvarer, alkoholfrie drikkevarer, mineralvann, sement; håndvevde tepper; naturgass, kull, kjede. Viktige landbruksprodukter er opium, hvete, frukt, nøtter; ull, fårekjøtt, saueskinn, lamskinn, valmuer. De viktigste eksportvarene er opium, frukt og nøtter, håndvevde tepper, ull, bomull, huder og skinn, dyrebare og halvverdige perler og de viktigste eksportpartnerne er Pakistan 46,3%, India 37,6% (2016). De viktigste importvarene er maskiner og annen kapital varer, mat, tekstiler, petroleumsprodukter og de viktigste importpartnerne er Iran 19,3%, Pakistan 18,3%, Kina 16,7%, Kasakhstan 9,5%, Usbekistan 6,1%, Turkmenistan 5,4%, Malaysia 4% (2016). Hvor rik er Afghanistan og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $1,900 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 35.8% (2011 anslag).


Kart over AfghanistanGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet