Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Andorra

Atlas av Verden: Andorra. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Andorra.

Hovedside - Europa - Andorra

Informasjon om Andorra

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Andorra. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Andorra. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Andorra her:

Andorra - Oversikt:

Hva bør du vite om Andorra? La oss starte med dette: Det åndede Fyrstedømmet Andorra er et av de minste landene i Europa, som ligger høyt i Pyreneene mellom franske og spanske grenser. I 715 år, fra 1278 til 1993, levde Andorrans under en unik copprincipality, styrt av franske og spanske ledere (fra 1607, den franske statsoverhodet og biskopen av Urgell). I 1993 ble dette feodale systemet modifisert med innføring av en moderne konstitusjon; medprinsene forblir som statshoder, men regjeringen forvandlet seg til et parlamentarisk demokrati. Andorra har blitt et populært turistmål besøkt av om lag 8 millioner mennesker hvert år trukket av vintersport, sommer klima og duty-free shopping. Andorra har også blitt et velstående internasjonalt kommersielt senter på grunn av sin modne banksektor og lave skatter. Som en del av sin innsats for å modernisere sin økonomi har Andorra åpnet for utenlandske investeringer, og engasjert seg i andre reformer, som for eksempel å fremme skatteinitiativer som er rettet mot å støtte en bredere infrastruktur. Selv om det ikke er medlem av EU, har Andorra et spesielt forhold til blokken som styres av ulike toll- og samarbeidsavtaler, og bruker euroen som sin nasjonale valuta.

Geografi av Andorra

Hvor på kloden er Andorra? Plasseringen av dette landet er Sørøst-Europa, Pyreneene, på grensen mellom Frankrike og Spania. Totalt areal på Andorra er 468 km2, hvorav 468 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: robuste fjell dissekert av trange daler. Det laveste punktet på Andorra er Riu Runer 840 m, det høyeste punktet Pic de Coma Pedrosa 2.946 m. Og klimaet er temperert; snødekte, kalde vintre og varme tørre somre.


Innbyggere av Andorra

La oss se hvor mange mennesker bor i Andorra. Nummeret er: 76,965 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Andorra 46,2%, spansk 26,4%, portugisisk 12,8%, fransk 5%, andre 9,6% (2016 est.). Hva er språkene i Andorra? Catalan (leder), fransk, kastiljansk , Portugisisk. Og religioner: romersk-katolsk (overveiende). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 44.3 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 82.9 år. Hvor bor folk i Andorra? Her: Befolkningen er ujevnt fordelt og er konsentrert i de 7 urbaniserte dalene som utgjør landets sogne (politiske administrative divisjoner). De store byområdene av Andorra er: Andorra LA Vella (kapital) 23.000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Andorra

Hovedstaden Andorra er Andorra la Vella og regjeringen type parlamentarisk demokrati (siden mars 1993) som beholder sine statsoverhoveder i form av en medmenneskelighet; De to prinsene er Frankrikes president og biskop av Seu d'Urgell, Spania, som delegerer ansvaret til andre tjenestemenn. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 7 parisher (parroquies, singular - parroquia); Andorra la Vella, Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany, La Massana, Ordino, Sant Julia de Loria. Når det gjelder økonomien til Andorra, er viktige industriprodukter turisme (spesielt ski), bank, tømmer, møbler. Viktige landbruksprodukter er Små mengder rug, hvete, bygg, havre , grønnsaker, tobakk; sau, storfe. De viktigste eksportvarene er tobakkvarer, møbler og de viktigste eksportpartnerne er dette er ukjent. De viktigste importvarene er forbruksvarer, mat, drivstoff, elektrisitet og de viktigste importpartnerne er dette er ukjent. Hvor rik er Andorra og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $49,900 (2015 anslag). Dette betyr at folk er rike i gjennomsnitt her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over AndorraGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet