Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Andorra

Atlas of World: Andorra. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Andorra.

Hoofdpagina - Europa - Andorra

Informatie over Andorra

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Andorra. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Andorra. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Andorra hier:

Andorra - Overzicht:

Wat moet je weten over Andorra? Laten we beginnen met dit: Het niet aan zee grenzende Prinsdom Andorra is een van de kleinste staten van Europa, hoog gelegen in de Pyreneeën tussen de Franse en Spaanse grens. Gedurende 715 jaar, van 1278 tot 1993, leefde Andorrans onder een uniek coprincipaliteit, geregeerd door Franse en Spaanse leiders (vanaf 1607, het Franse staatshoofd en de bisschop van Urgell). In 1993 werd dit feodale systeem aangepast met de introductie van een moderne grondwet; de co-vorsten bleven als titulaire staatshoofden, maar de regering veranderde in een parlementaire democratie. Andorra is een populaire toeristische bestemming geworden die jaarlijks door ongeveer 8 miljoen mensen wordt bezocht door de wintersport, het zomerse klimaat en belastingvrije winkels. Andorra is ook een welvarend internationaal handelscentrum geworden vanwege zijn volwassen banksector en lage belastingen. Als onderdeel van zijn inspanningen om zijn economie te moderniseren, heeft Andorra zich opengesteld voor buitenlandse investeringen en andere hervormingen doorgevoerd, zoals het bevorderen van belastinginitiatieven ter ondersteuning van een bredere infrastructuur. Hoewel het geen lid van de EU is, heeft Andorra een speciale relatie met het blok dat wordt beheerd door verschillende douane- en samenwerkingsovereenkomsten en maakt het gebruik van de euro als nationale valuta.

Geografie van Andorra

Waar op de wereld is Andorra? De locatie van dit land is Zuidwest-Europa, Pyreneeën, op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Het totale gebied van Andorra is 468 km2, waarvan 468 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: ruige bergen ontleed door nauwe valleien. Het laagste punt van Andorra is Riu Runer 840 m, het hoogste punt Pic de Coma Pedrosa 2.946 m. En het klimaat is gematigd; besneeuwde, koude winters en warme, droge zomers.


Inwoners van Andorra

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Andorra wonen. Het nummer is: 76,965 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Andorran 46.2%, Spaans 26.4%, Portugees 12.8%, Frans 5%, andere 9.6% (2016 est.). Wat zijn de talen in Andorra? Catalaans (officieel), Frans, Castiliaans , Portugees. En de religies: Rooms-katholiek (overheersend). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 44.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 82.9 jaar. Waar wonen de mensen in Andorra? Hier: Bevolking is ongelijk verdeeld en is geconcentreerd in de 7 verstedelijkte valleien die deel uitmaken van de parochies van het land (politieke bestuurlijke afdelingen). De belangrijkste stedelijke gebieden van Andorra zijn: Andorra LA Vella (hoofdstad) 23.000 (2014).

Overheid en economie van Andorra

De hoofdstad van Andorra is Andorra la Vella en het overheidstype parlementaire democratie (sinds maart 1993) die zijn staatshoofden in de vorm van een co-prinsdom behoudt; de twee vorsten zijn de president van Frankrijk en bisschop van Seu d'Urgell, Spanje, die de verantwoordelijkheid delegeren aan andere ambtenaren. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 7 parochies (parroquies, singular - parroquia); Andorra la Vella, Canillo, Encamp, Escaldes-Engordany, La Massana, Ordino, Sant Julia de Loria. Met betrekking tot de economie van Andorra zijn belangrijke industriële producten (vooral skiën), bankieren, hout, meubels. Belangrijke landbouwproducten zijn Kleine hoeveelheden rogge, tarwe, gerst, haver groenten, tabak; schapen, veetoerisme. De belangrijkste exportgoederen zijn tabaksproducten, meubelconsumptiegoederen en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn , voedsel, brandstof, elektriciteit en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Andorra en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $49,900 (2015 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van AndorraGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy