Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Antigua en Barbuda

Atlas of World: Antigua en Barbuda. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Antigua en Barbuda.

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Antigua en Barbuda

Informatie over Antigua en Barbuda

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Antigua en Barbuda. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Antigua en Barbuda. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Antigua en Barbuda hier:

Antigua en Barbuda - Overzicht:

Wat moet je weten over Antigua en Barbuda? Laten we beginnen met dit: De Siboney waren de eerste mensen die de eilanden Antigua en Barbuda bewoonden in 2400 voor Christus, maar Arawak-indianen bevolkten de eilanden toen Columbus op zijn tweede reis landde in 1493. Vroege Spaanse en Franse nederzettingen werden opgevolgd door een Engelse kolonie in 1667. Slavernij, opgericht om de suikerplantages op Antigua te runnen, werd in 1834 afgeschaft. De eilanden werden een onafhankelijke staat binnen het Britse Gemenebest van Naties in 1981. Op 6 september 2017 passeerde de orkaan Irma het eiland Barbuda dat het eiland verwoestte en de evacuatie van de bevolking naar Antigua. Bijna alle gebouwen op Barbuda werden vernietigd en de vegetatie werd ontdaan, maar Antigua werd het ergst gespaard.

Geografie van Antigua en Barbuda

Waar op de wereld is Antigua en Barbuda? De locatie van dit land is Caraïben, eilanden tussen de Caribische Zee en de Noord-Atlantische Oceaan, ten oosten-zuidoosten van Puerto Rico. Het totale gebied van Antigua en Barbuda is 442.6 km2 (Antigua 280 km2; Barbuda 161 km2), waarvan 442.6 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal laaggelegen kalksteen en koraaleilanden, met enkele hogere vulkanische gebieden. Het laagste punt van Antigua en Barbuda is Caribische Zee 0 m, het hoogste punt Berg Obama 402 m. En het klimaat is tropische zee; weinig seizoengebonden temperatuurvariatie.


Inwoners van Antigua en Barbuda

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Antigua en Barbuda wonen. Het nummer is: 94,731 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? zwart 87,3%, gemengd 4,7%, Spaanse 2.7%, wit 1.6%, andere 2.7%, niet-gespecificeerd 0.9% (2011 est.). Wat zijn de talen in Antigua en Barbuda? Engels (officieel), Antiguan creoolse. En de religies: Protestant 68,3% (Anglicaans 17,6%, Zevende dags Adventisten 12,4%, Pinksteren 12,2%, Moravië 8,3%, Methodisten 5,6%, Wesleyaanse Heiligheid 4,5%, Kerk van God 4,1%, Baptisten 3,6%), Rooms-katholiek 8,2%, andere 12,2% , niet gespecificeerd 5,5%, geen 5,9% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 31.9 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 76.7 jaar. Waar wonen de mensen in Antigua en Barbuda? Hier: het eiland Antigua heeft ongeveer 97% van de bevolking; bijna de gehele bevolking van Barbuda woont in Codrington. De belangrijkste stedelijke gebieden van Antigua en Barbuda zijn: Saint JOHN'S (hoofdstad) 22.000 (2014).

Overheid en economie van Antigua en Barbuda

De hoofdstad van Antigua en Barbuda is Saint John's en het overheidstype parlementaire democratie (parlement) onder een constitutionele monarchie; a Commonwealth realm. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 parochies en 2 afhankelijkheden; Barbuda, Redonda, Saint George, Saint John, Saint Mary, Saint Paul, Saint Peter, Saint Philip. Met betrekking tot de economie van Antigua en Barbuda zijn belangrijke industriële producten , bouw, lichte productie (kleding, alcohol, huishoudelijke apparaten). Belangrijke landbouwproducten zijn Katoen , fruit, groenten, bananen, kokosnoten, komkommers, mango's, suikerriet; veetoerisme. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolieproducten, beddengoed, handwerk, elektronische componenten, transportmiddelen, voedsel en levende dieren en de belangrijkste exportpartners zijn Polen 53,2%, VK 12,7%, Kameroen 7,2%, Duitsland 5,5%, VS 4,5% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedsel en levende dieren, machines en transportmiddelen, fabrikanten, chemicaliën, olie en de belangrijkste importpartners zijn VS 44,3%, Japan 4,7%, China 4,1% (2016). Hoe rijk is Antigua en Barbuda en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $26,300 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Antigua en BarbudaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy