Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Bahama's

Atlas of World: Bahama's. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Bahama's.


Informatie over Bahama's

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Bahama's. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Bahama's. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Bahama's hier:

Bahama's - Overzicht:

Wat moet je weten over Bahama's? Laten we beginnen met dit: Lucayan-indianen woonden op de eilanden toen Christoffel Columbus voor het eerst voet zette in de Nieuwe Wereld op San Salvador in 1492. De Britse vestiging van de eilanden begon in 1647; de eilanden werden een kolonie in 1783. Piraterij floreerde in de 17e en 18e eeuw vanwege de nabijheid van de Bahama's tot scheepvaartroutes. Sinds het bereiken van de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk in 1973, heeft de Bahama's welvaart gekend door toerisme, internationaal bankieren en vermogensbeheer. Vanwege de locatie is het land een belangrijk overslagpunt voor illegale drugs, met name naar de VS en Europa, en wordt het grondgebied gebruikt voor het smokkelen van illegale migranten naar de VS.

Geografie van Bahama's

Waar op de wereld is Bahama's? De locatie van dit land is keten van eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan, ten zuidoosten van Florida, ten noordoosten van Cuba. Het totale gebied van Bahama's is 13,880 km2, waarvan 10,010 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: lange, platte koraalformaties met enkele laaggeronde heuvels. Het laagste punt van Bahama's is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Mount Alvernia op Cat Island 64 m. En het klimaat is tropische zee; gemodereerd door warme wateren van de Golfstroom.


Inwoners van Bahama's

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Bahama's wonen. Het nummer is: 329,988. Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? zwart 90.6%, wit 4.7%, zwart en wit 2.1%, andere 1.9%, niet gespecificeerd 0.7% (2010 est.). Wat zijn de talen in Bahama's? Engels (officieel), Creools (onder Haïtiaanse immigranten). En de religies: Protestant 69,9% (inclusief Baptist 34,9%, Anglican 13,7%, Pinkstergewoon 8,9% Seventh Day Adventist 4,4%, Methodist 3,6%, Church of God 1,9%, Brethren 1,6%), Rooms-katholiek 12%, andere Christian 13% (inclusief Jehovah's Getuige 1,1%), andere 0,6%, geen 1,9%, niet-gespecificeerd 2,6% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 32 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 72.6 jaar. Waar wonen de mensen in Bahama's? Hier: grootste deel van de bevolking woont in stedelijke gebieden, tweederde woont op New Providence Island, waar Nassau zich bevindt. gelegen. De belangrijkste stedelijke gebieden van Bahama's zijn: Nassau (hoofdstad) 267.000 (2014).

Overheid en economie van Bahama's

De hoofdstad van Bahama's is Nassau en het overheidstype parlementaire democratie (parlement) onder een constitutionele monarchie; een Commonwealth rijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 31 districten; Acklins Islands, Berry Islands, Bimini, Black Point, Cat Island, Central Abaco, Central Andros, Central Eleuthera, City of Freeport, Crooked Island en Long Cay, East Grand Bahama, Exuma, Grand Cay, Harbour Island, Hope Town, Inagua, Long Island, Mangrove Cay, Mayaguana, Moore's Island, North Abaco, North Andros, North Eleuthera, Ragged Island, Rum Cay, San Salvador, South Abaco, South Andros, South Eleuthera, Spanish Wells, West Grand Bahama. Met betrekking tot de economie van Bahama's zijn belangrijke industriële producten toerisme, bankwezen, oliebunkeren, maritieme industrieën, overslag en logistiek, zout, aragoniet, farmaceutische producten. Belangrijke landbouwproducten zijn Citrusvruchten, groenten; pluimvee. De belangrijkste exportgoederen zijn Rock-kreeft, aragoniet, ruw zout, polystyreenproducten en de belangrijkste exportpartners zijn VS 53,4%, Namibië 31,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en transportmiddelen, fabrikanten, chemicaliën, minerale brandstoffen; voedsel en levende dieren en de belangrijkste importpartners zijn US 81,8% (2016). Hoe rijk is Bahama's en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $25,100 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 9.3% (2010 schatting).


Kaart van Bahama'sGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy