Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Barbados

Atlas of World: Barbados. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Barbados.


Informatie over Barbados

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Barbados. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Barbados. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Barbados hier:

Barbados - Overzicht:

Wat moet je weten over Barbados? Laten we beginnen met dit: Het eiland was onbewoond toen het voor het eerst door de Britten werd ingenomen in 1627. Afrikaanse slaven werkten de suikerplantages die op het eiland waren gevestigd tot 1834, toen de slavernij werd afgeschaft. De economie bleef in het grootste deel van de 20e eeuw sterk afhankelijk van de productie van suiker, rum en melasse. De geleidelijke invoering van sociale en politieke hervormingen in de jaren 40 en 50 leidde in 1966 tot volledige onafhankelijkheid van het VK. In de jaren negentig overtroffen toerisme en productie de suikerindustrie in economisch opzicht.

Geografie van Barbados

Waar op de wereld is Barbados? De locatie van dit land is Caraïben, eiland in de Noord-Atlantische Oceaan, ten noordoosten van Venezuela. Het totale gebied van Barbados is 430 km2, waarvan 430 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: relatief vlak; stijgt voorzichtig naar centraal hoogland regio. Het laagste punt van Barbados is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Zet Hillaby op 336 m. En het klimaat is tropisch; regenseizoen (juni tot oktober).


Inwoners van Barbados

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Barbados wonen. Het nummer is: 292,336 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? zwart 92,4%, wit 2,7%, gemengd 3,1%, Oost-Indisch 1,3%, andere 0,2%, niet-gespecificeerd 0,2% (2010 est.). Wat zijn de talen in Barbados? Engels (officieel), Bajan (Engels-gebaseerde creoolse taal, veel gesproken in informele settings). En de religies: Protestant 66,4% (inclusief Anglicaans 23,9%, andere pinkstervrienden 19,5%, adventist 5,9%, methodisten 4,2%, Wesleyan 3,4%, Nazarene 3,2%, Church of God 2,4%, Baptist 1,8%, Moravische 1,2%, andere protestantse 0,9%), rooms-katholieke 3,8%, andere christenen 5,4% (inclusief Jehova's getuige 2,0%, andere 3,4%), rastafari 1%, andere 1,5%, geen 20,6%, niet-gespecificeerde 1,2% ( 2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 38.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 75.5 jaar. Waar wonen de mensen in Barbados? Hier: Meest dichtbevolkte land in het oostelijke deel van het Caribisch gebied; ongeveer een derde woont in stedelijke gebieden. De belangrijkste stedelijke gebieden van Barbados zijn: Bridgetown (hoofdstad) 90.000 (2014).

Overheid en economie van Barbados

De hoofdstad van Barbados is Bridgetown en het overheidstype parlementaire democratie (parlement) onder een constitutionele monarchie; a Commonwealth realm. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 11 parochies en 1 stad; Bridgetown, Christ Church, Saint Andrew, Saint George, Saint James, Saint John, Saint Joseph, Saint Lucy, Saint Michael, Saint Peter, Saint Philip, Saint Thomas. Met betrekking tot de economie van Barbados zijn belangrijke industriële producten toerisme, suiker, lichte productie, assemblage van componenten voor export. Belangrijke landbouwproducten zijn suikerriet, groenten, katoen. De belangrijkste exportgoederen zijn fabrikaten, suiker, melasse, rum, andere voedingsmiddelen en dranken, chemicaliën, elektrische componenten en de belangrijkste exportpartners zijn VS 39,6%, Trinidad en Tobago 8,9%, Guyana 5,2%, China 4,9%, Jamaica 4,8 %, St. Lucia 4,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn consumptiegoederen, machines, levensmiddelen, bouwmaterialen, chemicaliën, brandstof, elektrische componenten en de belangrijkste importpartners zijn VS 39%, Trinidad en Tobago 13,4%, China 7,3%, VK 4,8% (2016). Hoe rijk is Barbados en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $17,500 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van BarbadosGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy