Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Bhutan

Atlas of World: Bhutan. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Bhutan.

Hoofdpagina - Azië - Bhutan

Informatie over Bhutan

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Bhutan. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Bhutan. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Bhutan hier:

Bhutan - Overzicht:

Wat moet je weten over Bhutan? Laten we beginnen met dit: Na de overwinning van Groot-Brittannië in de Duar-oorlog van 1865 ondertekenden Groot-Brittannië en Bhutan het Verdrag van Sinchulu, waarbij Bhutan een jaarlijkse subsidie ​​zou ontvangen in ruil voor het afstaan ​​van land aan Brits India. Ugyen Wangchuck - die de feitelijke heerser was geweest van een steeds meer verenigde Bhutan en de betrekkingen met de Britten aan het einde van de 19e eeuw had verbeterd - werd in 1907 tot koning benoemd. Drie jaar later werd een verdrag ondertekend waarbij de Britten niet akkoord gingen zich te bemoeien met Bhutanese binnenlandse aangelegenheden, en Bhutan liet Groot-Brittannië toe om zijn buitenlandse aangelegenheden te leiden. Bhutan onderhandelde een soortgelijke overeenkomst met onafhankelijk India na 1947. Twee jaar later keerde een formeel Indo-Bhutaans akkoord terug naar Bhutan, een klein deel van het gebied dat door de Britten werd geannexeerd, formaliseerde de jaarlijkse subsidies die het land ontving en definieerde India ' s verantwoordelijkheden in defensie en buitenlandse betrekkingen. Onder een opeenvolging van moderniserende monarchen, die in de jaren vijftig van de vorige eeuw begon, sloot Bhutan zich aan bij de VN in 1971 en zette langzaam zijn engagement over de grenzen voort. In maart 2005 onthulde koning Jigme Singye Wangchuck de ontwerpgrondwet van de regering - die belangrijke democratische hervormingen doorvoerde - en organiseerde een nationaal referendum voor zijn goedkeuring. In december 2006 deed de koning afstand van de troon ten gunste van zijn zoon, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck. Begin 2007 onderhandelden India en Bhutan opnieuw over hun verdrag, waarbij de clausule werd geschrapt die verklaarde dat Bhutan door India 'geleid' zou worden bij het uitvoeren van haar buitenlands beleid, hoewel Thimphu nauw blijft afstemmen met New Delhi. Verkiezingen voor plaatsing van het eerste parlement van het land werden in maart 2008 voltooid; de koning geratificeerd het land ' s eerste grondwet in juli 2008. Bhutan ondervond een vreedzame machtsvertoon na de parlementsverkiezingen in 2013, wat resulteerde in de nederlaag van de zittende partij. De beschikking van ongeveer 8.500 vluchtelingen van de meer dan 100.000 mensen die in de jaren negentig uit Bhutan waren gevlucht of werden gedwongen - en die zijn ondergebracht in twee vluchtelingenkampen van de VN in Nepal - blijft onopgelost.

Geografie van Bhutan

Waar op de wereld is Bhutan? De locatie van dit land is Zuid-Azië, tussen China en India. Het totale gebied van Bhutan is 38,394 km2, waarvan 38,394 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal bergachtig met enkele vruchtbare valleien en savanne. Het laagste punt van Bhutan is Drangeme Chhu 97 m, het hoogste punt Gangkar Puensum 7.570 m. En het klimaat is varieert; tropisch in zuidelijke vlakten; koele winters en hete zomers in centrale valleien; strenge winters en koele zomers in de Himalaya,.


Inwoners van Bhutan

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Bhutan wonen. Het nummer is: 758,288 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Ngalop (ook bekend als Bhote) 50%, etnische Nepalese 35% (inclusief Lhotsampas - een van de verschillende Nepalese etnische groepen), inheemse of migrantenstammen 15%. Wat zijn de talen in Bhutan? Sharchhopka 28%, Dzongkha (officieel) 24%, Lhotshamkha 22%, andere 26% (inclusief vreemde talen) (2005 est.). En de religies: Lamaïstisch boeddhistisch 75,3%, Hindoestaans Hindoestaans, Hindoestaans en Hindoestaans, 22,1%, andere 2,6% (2005 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 27.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 70.6 jaar. Waar wonen de mensen in Bhutan? Hier: dit is onbekend. De belangrijkste stedelijke gebieden van Bhutan zijn: Thimphu (kapitaal) 152.000 (2014).

Overheid en economie van Bhutan

De hoofdstad van Bhutan is Thimphu en het overheidstype constitutionele monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 20 districten (dzongkhag, enkelvoud en meervoud); Bumthang, Chhukha, Chirang, Daga, Gasa, Geylegphug, Ha, Lhuntshi, Mongar, Paro, Pemagatsel, Punakha, Samchi, Samdrup Jongkhar, Shemgang, Tashigang, Tashi Yangtse, Thimphu, Tongsa, Wangdi Phodrang. Met betrekking tot de economie van Bhutan zijn belangrijke industriële producten eierencement, houtproducten, verwerkt fruit, alcoholische dranken, calciumcarbide, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn rijst, maïs, wortelgewassen, citrusvruchten; zuivelproducten,. De belangrijkste exportgoederen zijn elektriciteit (naar India), ferrosilicium, cement, kardemom, calciumcarbide, stalen staven / staven, dolomiet, gips en de belangrijkste exportpartners zijn India 95,7% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn brandstof en smeermiddelen, vliegtuigen, machines en onderdelen, rijst, motorvoertuigen en de belangrijkste importpartners zijn India 91,1% (2016). Hoe rijk is Bhutan en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $8,700 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 13.3% (2012 schatting).


Kaart van BhutanGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy