Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Brazilië

Atlas of World: Brazilië. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Brazilië.


Informatie over Brazilië

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Brazilië. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Brazilië. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Brazilië hier:

Brazilië - Overzicht:

Wat moet je weten over Brazilië? Laten we beginnen met dit: Na meer dan drie eeuwen onder Portugees bewind, bereikte Brazilië zijn onafhankelijkheid in 1822, met behoud van een monarchaal regeringssysteem tot de afschaffing van de slavernij in 1888 en de daaropvolgende proclamatie van een republiek door het leger in 1889. Braziliaanse koffie-exporteurs domineerden politiek het land tot populistische leider Getulio Vargas kwam aan de macht in 1930. Verreweg het grootste en meest bevolkte land in Zuid-Amerika onderging Brazilië meer dan een halve eeuw populistische en militaire regering tot 1985, toen het militaire regime de macht aan civiele machthebbers vreedzaam had afgestaan. Brazilië blijft streven naar industriële en agrarische groei en ontwikkeling van zijn interieur. Met succes een periode van wereldwijde financiële problemen doorstaan ​​aan het einde van de 20e eeuw, Brazilië werd gezien als een van 's werelds sterkste opkomende markten en een bijdrage aan de wereldwijde groei. De uitreiking van de FIFA Wereldbeker 2014 en de Olympische Zomerspelen 2016, de eerste ooit gehouden in Zuid-Amerika, werd gezien als een symbool van de opkomst van het land. Sinds ongeveer 2013 wordt Brazilië echter geplaagd door een krimpende economie, groeiende werkloosheid en stijgende inflatie. Politiek schandaal resulteerde in de beschuldiging van president Dilma Rousseff in mei 2016, een veroordeling die in augustus 2016 door de senaat werd bevestigd; haar ondervoorzitter, Michel Temer, zal tot 2018 als president dienen en haar tweede termijn voltooien. Brazilië wordt geteisterd door een krimpende economie, groeiende werkloosheid en stijgende inflatie. Politiek schandaal resulteerde in de beschuldiging van president Dilma Rousseff in mei 2016, een veroordeling die in augustus 2016 door de senaat werd bevestigd; haar ondervoorzitter, Michel Temer, zal tot 2018 als president dienen en haar tweede termijn voltooien. Brazilië wordt geteisterd door een krimpende economie, groeiende werkloosheid en stijgende inflatie. Politiek schandaal resulteerde in de beschuldiging van president Dilma Rousseff in mei 2016, een veroordeling die in augustus 2016 door de senaat werd bevestigd; haar ondervoorzitter, Michel Temer, zal tot 2018 als president dienen en haar tweede termijn voltooien.

Geografie van Brazilië

Waar op de wereld is Brazilië? De locatie van dit land is Oost-Zuid-Amerika, grenzend aan de Atlantische Oceaan. Het totale gebied van Brazilië is 8,515,770 km2, waarvan 8,358,140 km2 land is. Dit is een van de grootste landen ter wereld. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal vlak tot glooiende laaglanden in het noorden; enkele vlaktes, heuvels, bergen en smalle kuststrook. Het laagste punt van Brazilië is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Pico da Neblina 2.994 m. En het klimaat is overwegend tropisch, maar gematigd in het zuiden,.


Inwoners van Brazilië

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Brazilië wonen. Het nummer is: 207,353,391 (7/2017 schatting). Dus dit land is een van de meest bevolkte in de wereld. Wie woont hier? wit 47,7%, mulat (gemengd wit en zwart) 43,1%, zwart 7,6%, Aziatisch 1,1%, inheems 0,4% (2010 est.). Wat zijn de talen in Brazilië? Portugees (officiële en meest gesproken taal). En de religies: Rooms-katholiek 64,6%, andere katholiek 0,4%, protestant 22,2% (inclusief Adventist 6,5%, Assembly of God 2,0%, Christian Congregation of Brazil 1,2%, Universal Kingdom of God 1,0%, andere protestant 11,5%), andere Christian 0,7%, spiritist 2,2%, andere 1,4%, geen 8% , niet gespecificeerd 0,4% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 32 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 74 jaar. Waar wonen de mensen in Brazilië? Hier: de overgrote meerderheid van de mensen woont langs, of relatief dichtbij, de Atlantische kust in het oosten; de bevolkingskern bevindt zich in het zuidoosten, verankerd door de steden Sao Paolo, Brasilia en Rio de Janeiro. De belangrijkste stedelijke gebieden van Brazilië zijn: Sao Paulo 21.066 miljoen; Rio de Janeiro 12.902 miljoen; Belo Horizonte 5.716 miljoen; Brasilia (hoofdstad) 4,155 miljoen; Fortaleza 3,88 miljoen; Recife 3.739 miljoen (2015).

Overheid en economie van Brazilië

De hoofdstad van Brazilië is Brasilia en het overheidstype federale presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 26 staten (estados, singular - estado) en 1 federaal district (distrito federaal); Acre, Alagoas, Amapa, Amazonas, Bahia, Ceara, Distrito Federal, Espirito Santo, Goias, Maranhao, Mato Grosso, Mato Grosso do Sul, Minas Gerais, Para, Paraiba, Parana, Pernambuco, Piaui, Rio de Janeiro, Rio Grande do Norte, Rio Grande do Sul, Rondonia, Roraima, Santa Catarina, Sao Paulo, Sergipe, Tocantins. Met betrekking tot de economie van Brazilië zijn belangrijke industriële producten textiel, schoenen, chemicaliën, cement, timmerhout, ijzererts, tin, staal, vliegtuigen, motorvoertuigen en onderdelen, andere machines en uitrusting. Belangrijke landbouwproducten zijn Koffie, sojabonen, tarwe, rijst, maïs, suikerriet, cacao, citrusvruchten; rundvlees. De belangrijkste exportgoederen zijn transportmiddelen, ijzererts, sojabonen, schoeisel, koffie, auto's en de belangrijkste exportpartners zijn China 19%, VS 12,6 %, Argentinië 7,3%, Nederland 5,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, elektrische en transportmiddelen, chemische producten, olie, auto-onderdelen, elektronica en de belangrijkste importpartners zijn VS 17,6%, China 16,9%, Argentinië 6,7%, Duitsland 6,6%, Zuid-Korea 4,4% (2016 ). Hoe rijk is Brazilië en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $15,500 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 3.7%.


Kaart van BraziliëGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy