Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Congo-Brazzaville

Atlas of World: Congo-Brazzaville. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Congo-Brazzaville.

Hoofdpagina - Afrika - Congo-Brazzaville

Informatie over Congo-Brazzaville

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Congo-Brazzaville. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Congo-Brazzaville. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Congo-Brazzaville hier:

Congo-Brazzaville - Overzicht:

Wat moet je weten over Congo-Brazzaville? Laten we beginnen met dit: Na de onafhankelijkheid in 1960 werd de voormalige Franse regio Midden-Congo de Republiek Congo. Een kwarteeuw experimenteren met het marxisme werd in 1990 gestaakt en in 1992 werd een democratisch gekozen regering aangetreden. Een korte burgeroorlog in 1997 herstelde de voormalige marxistische president Denis Sassou-nguesso en bracht een periode van etnische en politieke onrust met zich mee. Op het Zuiden gebaseerde rebellengroepen stemden in maart 2003 in met een definitief vredesakkoord. De Republiek Congo is een van de grootste aardolieproducenten in Afrika, maar met een afnemende productie zal het nieuwe offshore-olievondsten nodig hebben om de olie-inkomsten op de lange termijn te ondersteunen.

Geografie van Congo-Brazzaville

Waar op de wereld is Congo-Brazzaville? De locatie van dit land is Centraal-Afrika, grenzend aan de Zuid-Atlantische Oceaan, tussen Angola en Gabon. Het totale gebied van Congo-Brazzaville is 342,000 km2, waarvan 341,500 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: kustvlakte Equato , zuidelijk bekken, centraal plateau, noordelijk bekken. Het laagste punt van Congo-Brazzaville is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt berg Berongou 903 m. En het klimaat is tropisch; regenseizoen (maart tot juni); droog seizoen (juni tot oktober); aanhoudende hoge temperaturen en vochtigheid; bijzonder behoedzaam voor het klimaat boven de.


Inwoners van Congo-Brazzaville

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Congo-Brazzaville wonen. Het nummer is: 4,954,674. Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Kongo 48%, Sangha 20%, M'Bochi 12%, Teke 17%, Europeanen en andere 3%. Wat zijn de talen in Congo-Brazzaville? Frans (officieel), Lingala en Monokutuba ( lingua franca handelstalen), veel lokale talen en dialecten (waarvan Kikongo de meest voorkomende is). En de religies: Rooms-katholiek 33,1%, Awakening Churches / Christian Revival 22,3%, Protestant 19,9%, Salutiste 2,2%, Muslim 1,6%, Kimbanguiste 1,5%, andere 8,1%, geen 11,3% (2010 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 19.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 59.8 jaar. Waar wonen de mensen in Congo-Brazzaville? Hier: de bevolking bevindt zich voornamelijk in het zuiden, in en rond de hoofdstad Brazzaville. De belangrijkste stedelijke gebieden van Congo-Brazzaville zijn: Brazzaville (hoofdstad) 1.888 miljoen; Pointe-Noire 969.000 (2015).

Overheid en economie van Congo-Brazzaville

De hoofdstad van Congo-Brazzaville is Brazzaville en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 12 departementen (departementen, enkelvoud - departement); Bouenza, Brazzaville, Cuvette, Cuvette-Ouest, Kouilou, Lekoumou, Likouala, Niari, Plateaux, Pointe-Noire, Pool, Sangha. Met betrekking tot de economie van Congo-Brazzaville zijn belangrijke industriële producten aardolie-extractie, cement, hout, brouwen, suiker, palmolie, zeep, meel, sigaretten. Belangrijke landbouwproducten zijn Cassave (maniok, tapioca), suiker, rijst, maïs, pinda's, groenten, koffie, cacao; bosproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolie, timmerhout, triplex, suiker, cacao, koffie, diamanten en de belangrijkste exportpartners zijn China 39,8%, Italië 10,2%, Australië 7%, Gabon 6,6%, Angola 6%, Singapore 4,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn kapitaalgoederen, bouwmaterialen, levensmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn Zuid-Korea 18,2%, Frankrijk 12,8%, China 12,2%, Noorwegen 11,2%, België 6,9% (2016). Hoe rijk is Congo-Brazzaville en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $6,700 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 46.5% (2011 schatting).


Kaart van Congo-BrazzavilleGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy