Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Costa Rica

Atlas of World: Costa Rica. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Costa Rica.


Informatie over Costa Rica

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Costa Rica. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Costa Rica. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Costa Rica hier:

Costa Rica - Overzicht:

Wat moet je weten over Costa Rica? Laten we beginnen met dit: Hoewel het begin van de 16e eeuw door de Spanjaarden werd onderzocht, bleken de eerste pogingen om Costa Rica te koloniseren niet succesvol vanwege een combinatie van factoren, waaronder de ziekte van door muggen aangetaste moerassen, brutale hitte, weerstand door inboorlingen en aanvallen van piraten. Het was pas in 1563 dat een permanente vestiging van Cartago werd gevestigd in de koelere, vruchtbare centrale hooglanden. Het gebied bleef zo'n tweeënhalve eeuw lang een kolonie. In 1821 werd Costa Rica een van verschillende Centraal Amerikaanse provincies die gezamenlijk hun onafhankelijkheid van Spanje verklaarden. Twee jaar later trad het toe tot de Verenigde Provincies van Midden-Amerika, maar deze federatie viel uiteen in 1838, toen Costa Rica zijn soevereiniteit en onafhankelijkheid verkondigde. Sinds het einde van de 19e eeuw hebben slechts twee korte perioden van geweld de democratische ontwikkeling van het land ontsierd. In 1949 ontbond Costa Rica zijn strijdkrachten. Hoewel het land nog steeds een grote landbouwsector heeft, heeft Costa Rica zijn economie uitgebreid met sterke technologische en toeristische sectoren. De levensstandaard is relatief hoog. Landeigendom is wijdverbreid.

Geografie van Costa Rica

Waar op de wereld is Costa Rica? De locatie van dit land is Midden-Amerika, grenzend aan zowel de Caribische Zee als de Noord-Stille Oceaan, tussen Nicaragua en Panama. Het totale gebied van Costa Rica is 51,100 km2, waarvan 51,060 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: kustvlaktes gescheiden door ruige bergen met meer dan 100 vulkanische kegels, waarvan er enkele grote actieve vulkanen zijn. Het laagste punt van Costa Rica is Grote Oceaan 0 m, het hoogste punt Cerro Chirripo 3.819 m. En het klimaat is tropisch en subtropisch; droog seizoen (december tot april); regenseizoen (mei tot november); koeler in de hooglanden.


Inwoners van Costa Rica

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Costa Rica wonen. Het nummer is: 4,930,258 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? wit of mestizo 83,6%, mulato 6,7%, inheemse 2,4%, zwart van Afrikaanse afkomst 1,1%, andere 1,1%, geen 2,9%, niet gespecificeerd 2,2% (2011 est.). Wat zijn de talen in Costa Rica? Spaans (officieel), Engels. En de religies: Rooms-katholiek 76,3%, evangelisch 13,7 %, Jehova's getuige 1,3%, andere protestantse 0,7%, andere 4,8%, geen 3,2%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 31.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 78.7 jaar. Waar wonen de mensen in Costa Rica? Hier: Ongeveer de helft van de bevolking woont in stedelijke gebieden; de hoofdstad van San Jose is de grootste stad en de thuisbasis van ongeveer een vijfde van de bevolking. De belangrijkste stedelijke gebieden van Costa Rica zijn: SAN JOSE (hoofdstad) 1,17 miljoen (2015).

Overheid en economie van Costa Rica

De hoofdstad van Costa Rica is San Jose en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 7 provincies (provincias, enkelvoud - provincia); Alajuela, Cartago, Guanacaste, Heredia, Limon, Puntarenas, San Jose. Met betrekking tot de economie van Costa Rica zijn belangrijke industriële producten medische apparatuur, voedselverwerking, textiel en kleding, bouwmaterialen, kunstmest, plastic producten. Belangrijke landbouwproducten zijn Bananen, ananassen, koffie, meloenen, sier planten, suiker, maïs, rijst, bonen, aardappelen; rundvlees, gevogelte, zuivelproducten; timbe. De belangrijkste exportgoederen zijn bananen, ananassen, koffie, meloenen, sierplanten, suiker; rundvlees; schaal-en schelpdieren; elektronische componenten, medische apparatuur en de belangrijkste exportpartners zijn VS 41%, Nederland 5,8%, Panama 5,7%, België 5,4%, Nicaragua 5,2%, Guatemala 5,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn grondstoffen, consumptiegoederen, kapitaalgoederen, aardolie, bouwmaterialen en de belangrijkste importpartners zijn VS 37,1%, China 13,5%, Mexico 6,9% (2016). Hoe rijk is Costa Rica en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $17,200 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 21.7% (2014 schatting).


Kaart van Costa RicaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy