Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Djibouti

Atlas av Verden: Djibouti. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Djibouti.

Hovedside - Afrika - Djibouti

Informasjon om Djibouti

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Djibouti. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Djibouti. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Djibouti her:

Djibouti - Oversikt:

Hva bør du vite om Djibouti? La oss starte med dette: Det franske territoriet av Afars og Issas ble Djibouti i 1977. Hassan Gouled Aptidon installerte en autoritær enpartistat og fortsatte å fungere som president frem til 1999. Uroligheter blant den lille minoriteten i 1990-årene førte til en borgerkrig som endte i 2001 med en fredskonvensjon mellom Afar-opprørere og den somaliske Issa-dominerte regjeringen. I 1999 resulterte Djiboutis første flerpartis presidentvalg i valg av Ismail Omar Guelleh som president; Han ble gjenvalgt til et andre sikt i 2005 og forlenget sin embetsperiode i form av en konstitusjonell endring, som tillot ham å tjene et tredje sikt i 2011 og begynne et fjerde sikt i 2016. Djibouti har en strategisk geografisk beliggenhet ved krysset mellom Rødehavet og Adenbukta og fungerer som en viktig forsendelsesportal for varer som kommer inn og forlater østafrikanske høylandet og omlastinger mellom Europa, Midtøsten og Asia. Regjeringen har langvarige bånd til Frankrike, som opprettholder en betydelig militær tilstedeværelse i landet, og har sterke bånd med USA. Djibouti er vert for flere tusen medlemmer av amerikanske væpnede tjenester på US-run Camp Lemonnier.

Geografi av Djibouti

Hvor på kloden er Djibouti? Plasseringen av dette landet er Øst-Afrika, grenser Aden-bukten og Rødehavet, mellom Eritrea og Somalia. Totalt areal på Djibouti er 23,200 km2, hvorav 23,180 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: kystnære og platå skilt av sentrale fjell. Det laveste punktet på Djibouti er Lac Assal -155 m, det høyeste punktet Moussa Ali 2.021 m. Og klimaet er ørken; torr, tørr.


Innbyggere av Djibouti

La oss se hvor mange mennesker bor i Djibouti. Nummeret er: 865,267 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Somali 60%, Afar 35%, Andre 5% (inkluderer fransk, arabisk, etiopisk og italiensk). Hva er språkene i Djibouti? Fransk (offisiell), Arabisk , Somali, Afa. Og religioner: Muslimsk 94%, kristen 6%. Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 23.9 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 63.6 år. Hvor bor folk i Djibouti? Her: Mest tett befolkede områder er i øst; Den største byen er Djibouti, med en befolkning på over 600.000; ingen annen by i landet har en total befolkning på over 50 000. De store byområdene av Djibouti er: Djibouti (kapital) 529 000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Djibouti

Hovedstaden Djibouti er Djibouti og regjeringen type semi-president republikk. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 6 distrikter (cercles, entall - cercle); Ali Sabieh, Arta, Dikhil, Djibouti, Obock, Tadjourah. Når det gjelder økonomien til Djibouti, er viktige industriprodukter bygging, landbruksprodukter, frakt. Viktige landbruksprodukter er Frukt, grønnsaker; geiter, sauer, kameler, dyreskinn. De viktigste eksportvarene er reexports, huder og skinn, kaffe (i transitt), skrap metall og de viktigste eksportpartnerne er Etiopia 39%, Somalia 17,8%, Qatar 9,4%, Brasil 9,1%, Yemen 5,1% (2016). De viktigste importvarene er matvarer, drikkevarer, transportutstyr , kjemikalier, petroleumsprodukter, klær og de viktigste importpartnerne er UAE 25,8%, Frankrike 16,4%, Kina 10,4%, Saudi Arabia 8,4%, Etiopia 7%, Yemen 4,8% (2016). Hvor rik er Djibouti og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $3,600 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 23%.


Kart over DjiboutiGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet