Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Djibouti

Atlas of World: Djibouti. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Djibouti.

Hoofdpagina - Afrika - Djibouti

Informatie over Djibouti

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Djibouti. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Djibouti. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Djibouti hier:

Djibouti - Overzicht:

Wat moet je weten over Djibouti? Laten we beginnen met dit: Het Franse territorium van de Afars en de Issas werd Djibouti in 1977. Hassan Gouled Aptidon installeerde een autoritaire eenpartijstaat en ging tot 1999 als president door. Onrust onder de Afar-minderheid in de jaren negentig leidde tot een burgeroorlog die eindigde in 2001 met een vredesakkoord tussen Afar-rebellen en de Somalische door Issa gedomineerde regering. In 1999 resulteerde Djibouti's eerste presidentsverkiezingen met meerdere partijen in de verkiezing van Ismail Omar Guelleh tot president; hij werd herkozen voor een tweede termijn in 2005 en verlengde zijn mandaat in functie via een grondwetswijziging, die hem in staat stelde om een ​​derde termijn te vervullen in 2011 en een vierde termijn in 2016 te beginnen. Djibouti heeft een strategische geografische locatie op de kruising van de Rode Zee en de Golf van Aden en dient als een belangrijke scheepvaartportaal voor goederen die de Oost-Afrikaanse hooglanden binnenkomen en verlaten en voor overslag tussen Europa, het Midden-Oosten en Azië. De regering heeft langdurige banden met Frankrijk, dat een aanzienlijke militaire aanwezigheid in het land onderhoudt, en heeft sterke banden met de VS. Djibouti herbergt enkele duizenden leden van Amerikaanse strijdkrachten op het Amerikaanse Camp Lemonnier.

Geografie van Djibouti

Waar op de wereld is Djibouti? De locatie van dit land is Oost-Afrika, grenzend aan de Golf van Aden en de Rode Zee, tussen Eritrea en Somalië. Het totale gebied van Djibouti is 23,200 km2, waarvan 23,180 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: kustvlakte en plateau gescheiden door middelgebergte. Het laagste punt van Djibouti is Lac Assal -155 m, het hoogste punt Moussa Ali 2.021 m. En het klimaat is woestijn; vurige, droge.


Inwoners van Djibouti

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Djibouti wonen. Het nummer is: 865,267 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Somalische 60%, 35% andere, andere 5% (inclusief Frans, Arabisch, Ethiopisch en Italiaans). Wat zijn de talen in Djibouti? Frans (officieel), Arabisch (officieel) , Somali, Afa. En de religies: Muslim 94%, Christian 6%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 23.9 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 63.6 jaar. Waar wonen de mensen in Djibouti? Hier: Meest dichtbevolkte gebieden in het oosten; de grootste stad is Djibouti, met een bevolking van meer dan 600.000; geen enkele andere stad in het land heeft een totale bevolking van meer dan 50.000. De belangrijkste stedelijke gebieden van Djibouti zijn: Djibouti (hoofdstad) 529.000 (2015).

Overheid en economie van Djibouti

De hoofdstad van Djibouti is Djibouti en het overheidstype semi-presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 districten (cercles, enkelvoud - cercle); Ali Sabieh, Arta, Dikhil, Djibouti, Obock, Tadjourah. Met betrekking tot de economie van Djibouti zijn belangrijke industriële producten constructie, agrarische verwerking, verzending. Belangrijke landbouwproducten zijn Fruit, groenten; geiten, schapen, kamelen, dierenhuiden. De belangrijkste exportgoederen zijn wederuitvoer, huiden, koffie (onderweg), schroot en de belangrijkste exportpartners zijn Ethiopië 39%, Somalië 17,8%, Qatar 9,4%, Brazilië 9,1%, Jemen 5,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen, dranken, transportmiddelen , chemicaliën, aardolieproducten, kleding en de belangrijkste importpartners zijn UAE 25,8%, Frankrijk 16,4%, China 10,4%, Saoedi-Arabië 8,4%, Ethiopië 7%, Jemen 4,8% (2016). Hoe rijk is Djibouti en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,600 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 23%.


Kaart van Djibouti



Gratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy