Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Falklandeilanden

Atlas of World: Falklandeilanden. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Falklandeilanden.

Hoofdpagina - Zuid-Amerika - Falklandeilanden

Informatie over Falklandeilanden

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Falklandeilanden. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Falklandeilanden. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Falklandeilanden hier:

Falklandeilanden - Overzicht:

Wat moet je weten over Falklandeilanden? Laten we beginnen met dit: Hoewel de eerste landing (Engels) voor het eerst werd waargenomen door een Engelse navigator in 1592, deed zich pas bijna een eeuw later in 1690 voor en de eerste nederzetting (Frans) werd pas in 1764 opgericht. De kolonie werd twee jaar later overgedragen aan Spanje en de eilanden hebben sindsdien het onderwerp van een territoriaal geschil, eerst tussen Groot-Brittannië en Spanje, vervolgens tussen Groot-Brittannië en Argentinië. Het Verenigd Koninkrijk beweerde zijn claim op de eilanden door er in 1833 een marine-garnizoen te vestigen. Argentinië viel de eilanden binnen op 2 april 1982. De Britten reageerden met een expeditieleger die zeven weken later landde en na hevige gevechten een Argentijnse overgave op 14 juni 1982 dwong Toen de vijandelijkheden eindigden en de Argentijnse strijdkrachten zich terugtrokken, werd de Britse regering hervat. In reactie op hernieuwde oproepen van Argentinië voor Groot-Brittannië om de controle over de eilanden op te geven,

Geografie van Falklandeilanden

Waar op de wereld is Falklandeilanden? De locatie van dit land is Zuid-Zuid-Amerika, eilanden in de Zuid-Atlantische Oceaan, ongeveer 500 km ten oosten van Zuid-Argentinië. Het totale gebied van Falklandeilanden is 12,173 km2, waarvan 12,173 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: rotsachtig, heuvelachtig, bergachtig met enkele moerassige, golvende vlaktes. Het laagste punt van Falklandeilanden is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Mount Usborne 705 m. En het klimaat is koude zee; krachtige westenwind, bewolkt, vochtig; regen komt voor op meer dan de helft van de dagen in het jaar; gemiddelde jaarlijkse regenval is 60 cm in Stanley; af en toe sneeuw het hele jaar, behalve in januari en februari, maar meestal niet.


Inwoners van Falklandeilanden

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Falklandeilanden wonen. Het nummer is: 3,198. Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Falkland Islander 48,3%, Brits 23,1%, St. Helenian 7,5%, Chileens 4,6%, gemengd 6%, andere 8,5%, niet-gespecificeerd 2% (2016 est.). Wat zijn de talen in Falklandeilanden? Engels 89%, Spaans 7,7%, andere 3,3% (2006 est. ). En de religies: Christian 57,1%, andere 1,6%, geen 35,4%, niet-gespecificeerd 6% (2016 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? dit is onbekend. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.9. Waar wonen de mensen in Falklandeilanden? Hier: Een zeer kleine populatie, met de meeste inwoners woonachtig in en rond Stanley. De belangrijkste stedelijke gebieden van Falklandeilanden zijn: Stanley (hoofdstad) 2000 (2014).

Overheid en economie van Falklandeilanden

De hoofdstad van Falklandeilanden is Stanley en het overheidstype parlementaire democratie (wetgevende vergadering); zelfregulerend overzees gebied van het Verenigd Koninkrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (het overzeese gebied van het VK, ook opgeëist door Argentinië). Met betrekking tot de economie van Falklandeilanden zijn belangrijke industriële producten en wolverwerking; toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn Voedergewassen en groentegewassen; hert, schapen, zuivelproducten; vis, inktvis-. De belangrijkste exportgoederen zijn wol, huiden, vlees, wild, vis, inktvis en de belangrijkste exportpartners zijn Spanje 67,8%, VK 10%, Namibië 8,9%, VS 7,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn brandstof, eten en drinken, bouwmaterialen, kleding en de belangrijkste importpartners zijn VK 68,8%, Griekenland 8,8%, Cote dIvoire 6,7%, Spanje 5,7%, Nederland 4,8% (2016). Hoe rijk is Falklandeilanden en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $96,200 (2012 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van FalklandeilandenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy