Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Honduras

Atlas of World: Honduras. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Honduras.


Informatie over Honduras

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Honduras. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Honduras. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Honduras hier:

Honduras - Overzicht:

Wat moet je weten over Honduras? Laten we beginnen met dit: Zodra het deel uitmaakte van het enorme rijk van Spanje in de Nieuwe Wereld, werd Honduras in 1821 een onafhankelijke natie. Na twee en een half decennia van voornamelijk militair bestuur, kwam een ​​vrij gekozen burgerregering aan de macht in 1982. In de jaren tachtig was Honduras een toevluchtsoord voor anti-Sandinista staat tegenover de bestrijding van de marxistische Nicaraguaanse regering en een bondgenoot van de Salvadoraanse regeringstroepen die de linkse guerrillastrijders bestrijden. Het land werd verwoest door de orkaan Mitch in 1998, die ongeveer 5.600 mensen doodde en ongeveer 2 miljard dollar schade aanrichtte. Sindsdien is de economie langzaam weer hersteld.

Geografie van Honduras

Waar op de wereld is Honduras? De locatie van dit land is Midden-Amerika, grenzend aan de Caribische Zee, tussen Guatemala en Nicaragua en grenzend aan de Golf van Fonseca (Noord-Stille Oceaan), tussen El Salvador en Nicaragua. Het totale gebied van Honduras is 112,090 km2, waarvan 111,890 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal bergen in binnenland, smalle kustvlaktes. Het laagste punt van Honduras is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Cerro Las Minas 2.870 m. En het klimaat is subtropisch in laaglanden, gematigd in bergen.


Inwoners van Honduras

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Honduras wonen. Het nummer is: 9,038,741. Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? mestizo (gemengd Indiaans en Europees) 90%, Indiaans 7%, zwart 2%, wit 1%. Wat zijn de talen in Honduras? Spaans (officieel), Amerindische dialecten. En de religies: Rooms-katholiek 46%, protestant 41%, atheïst 1%, andere 2%, geen 9% (2014 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 23 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 71.2 jaar. Waar wonen de mensen in Honduras? Hier: meeste inwoners wonen in de bergachtige westelijke helft van het land; in tegenstelling tot andere Midden-Amerikaanse landen, is Honduras de enige met een stedelijke bevolking die wordt verdeeld tussen twee grote centra - de hoofdstad van Tegucigalpa en de stad San Pedro Sula; de Rio Ulua-vallei in het noorden is het enige dichtbevolkte laaglandgebied. De belangrijkste stedelijke gebieden van Honduras zijn: Tegucigalpa (hoofdstad) 1.123 miljoen; San Pedro Sula 852.000 (2015).

Overheid en economie van Honduras

De hoofdstad van Honduras is Tegucigalpa en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 18 afdelingen (departamentos, enkelvoud - departamento); Atlantida, Choluteca, Colon, Comayagua, Copán, Cortes, El Paraiso, Francisco Morazan, Gracias a Dios, Intibuca, Islas de la Bahia, La Paz, Lempira, Ocotepeque, Olancho, Santa Barbara, Valle, Yoro. Met betrekking tot de economie van Honduras zijn belangrijke industriële producten suikerverwerking, koffie, geweven en gebreide kleding, houtproducten, sigaren. Belangrijke landbouwproducten zijn Bananen, koffie, citrus, maïs, Afrikaanse palm; rundvlees; hout; garnalen, tilapia, kreeft, suiker, oosterse groenten,. De belangrijkste exportgoederen zijn koffie, kleding, koffie, garnalen, draadbundels van auto's, sigaren, bananen, goud, palmolie, fruit, kreeft, lumbe en de belangrijkste exportpartners zijn VS 36,7%, Duitsland 10,7%, El Salvador 8,6%, Guatemala 6,5%, Nederland 5,4%, Nicaragua 5,3% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn communicatieapparatuur, machines en transport, industriële grondstoffen, chemische producten, brandstoffen, levensmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn US 32,8%, China 14,1 %, Guatemala 8,9%, Mexico 7,3%, El Salvador 5,7% (2016). Hoe rijk is Honduras en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $5,500 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 29.6% (2014).


Kaart van HondurasGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy