Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Israel

Atlas av Verden: Israel. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Israel.

Hovedside - Asia - Israel

Informasjon om Israel

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Israel. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Israel. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Israel her:

Israel - Oversikt:

Hva bør du vite om Israel? La oss starte med dette: Etter andre verdenskrig trakk Storbritannia seg ut av sitt mandat til Palestina, og FN foreslo å dele opp området til arabiske og jødiske stater, et arrangement som ble avvist av araberne. Ikke desto mindre ble en israelsk stat deklarert i 1948, og Israel beseiret de arabiske hærene i en serie kriger som ikke avsluttet dype spenninger mellom de to sidene. (De territoriene Israel har okkupert siden 1967-krigen er ikke inkludert i Israels landsprofil, med mindre annet er nevnt.) Den 25. april 1982 trakk Israel seg fra Sinai-halvøya i henhold til fredstraktaten fra Israel-Egypt i 1979. I tråd med rammen som ble fastlagt på Madrid-konferansen i oktober 1991, gjennomførte Israel bilaterale forhandlinger med palestinske representanter og Syria for å oppnå et permanent oppgjør med hver. Israel og palestinske tjenestemenn den 13. september 1993 undertegnet en prinsipperklæring (også kjent som "Oslo-avtalene"), og fastslår ideen om en tostatsløsning for deres konflikt og styrer en midlertidig periode med palestinsk selvstyre. Partene oppnådde seks ytterligere betydelige midlertidige avtaler mellom 1994 og 1999 for å skape betingelsene for en tostatsløsning, men de fleste ble aldri fullt ut realisert. Utestående territoriale og andre tvister med Jordan ble løst i Israel-Jordan-fredstraktaten 26. oktober 1994. Fremskritt mot en endelig statusavtale med palestinerne ble undergravd av israelsk-palestinsk vold mellom 2001 og februar 2005. Israel ble i 2005 unilateralt løsrevet fra Gazastripen, evakuere nybyggere og dens militære, samtidig som de beholder kontroll over de fleste inngangssteder i Gazastripen. Valget av Hamas til å lede det palestinske lovgivningsrådet i 2006 frøs midlertidig forbindelsene mellom Israel og den palestinske myndigheten (PA). Israel har engasjert seg i en 34-dagers konflikt med Hizballah i Libanon fra juli til august 2006 og en 23-dagers konflikt med Hamas i Gazastripen fra desember 2008 til januar 2009. I november 2012 gikk Israel i en syv-dagers konflikt med Hamas i Gazastripen. Direkte samtaler med palestinerne sist lansert i juli 2013, men ble suspendert i april 2014. Samtalene representerte den fjerde samordnede innsatsen for å løse endelige statusproblemer mellom sidene siden de først ble diskutert i Camp David i 2000. Tre måneder senere ble Hamas og andre militante grupper lanserte raketter til Israel,

Geografi av Israel

Hvor på kloden er Israel? Plasseringen av dette landet er Midtøsten, grenser til Middelhavet, mellom Egypt og Libanon. Totalt areal på Israel er 20,770 km2, hvorav 20,330 km2 er land. Så dette er ikke et stort land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: Negev ørkenen i sør; lav kystnett; sentrale fjell; Jordan Rift Valley. Det laveste punktet på Israel er Dødehavet -431 m, det høyeste punktet Har Meron 1.208 m. Og klimaet er temperert; varmt og tørt i sørlige og østlige ørkenområder.


Innbyggere av Israel

La oss se hvor mange mennesker bor i Israel. Nummeret er: 8,299,706 (7/2017 anslag) (includes populations of the Golan Heights of Golan Sub-District and also East Jerusalem, which was annexed by Israel after 1967). Så dette er ikke veldig stor befolkning. Hvem bor her? Jødisk 74,7% (hvorav israelsk født 76,3%, Europa / Amerika / Oseania- født 16,2%, Afrika-født 4,8%, Asia-født 2,7%), ikke-jødisk 25,2% (for det meste arabisk) (2016 est.). Hva er språkene i Israel? Hebraisk (offisiell), arabisk (brukes offisielt for arabisk minoritet) fremmedsprog). Og religioner: Jødisk 74,7%, Muslim 17,7%, Christian 2%, Druze 1,6%, Øvrig 4% (2016 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 29.9 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 82.5 år. Hvor bor folk i Israel? Her: Befolkningen konsentrert i og rundt Tel-Aviv, så vel som rundt Galileahavet; Sør er fortsatt tett befolket med unntak av kysten av Gulf of Aqaba. De store byområdene av Israel er: Tel Aviv-Yafo 3 608 millioner; Haifa 1.097 millioner; Jerusalem (proklamert kapital) 839,000 (2015).

Regjeringen og økonomien av Israel

Hovedstaden Israel er Jerusalem; Merk: USA anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad i desember 2017 uten å ta stilling til de israelske suverenitetens spesifikke grenser og regjeringen type parlamentarisk demokrati. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 6 distrikter (mehozot, singular-mehoz); Central, Haifa, Jerusalem, Nord, Sør, Tel Aviv. Når det gjelder økonomien til Israel, er viktige industriprodukter høyteknologiske produkter (inkludert luftfart, kommunikasjon, datamaskinstøttet design og produsenter, medisinsk elektronikk, fiberoptikk), tre- og papirprodukter, potash og fosfater, mat, drikkevarer og tobakk, kaustisk soda, sement, legemidler, konstruksjon, metall produkter, kjemiske produkter, plast, kutt diamanter, tekstiler, footwea. Viktige landbruksprodukter er , grønnsaker, bomull ; biff, fjærfe, meieriprodukter. De viktigste eksportvarene er maskiner og utstyr, programvare, kutte diamanter, landbruksprodukter, kjemikalier, tekstiler og klær og de viktigste eksportpartnerne er US 29,3%, Hong Kong 7,4%, UK 6,5%, Kina 5,5%, Belgia 4,2% (2016). De viktigste importvarene er råvarer, militært utstyr, investeringsgoder, ru diamanter, drivstoff, korn, forbruksvarer og de viktigste importpartnerne er USA 12,2%, Kina 8,9%, Sveits 6,4%, Tyskland 6,1%, Belgia 5,9%, Storbritannia 5,5%, Nederland 4,1% , Italia 4% (2016). Hvor rik er Israel og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $36,200 (2017 anslag). Dette betyr at levestandarden er god her. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 22%.


Kart over IsraelGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern