Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Israël

Atlas of World: Israël. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Israël.

Hoofdpagina - Azië - Israël

Informatie over Israël

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Israël. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Israël. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Israël hier:

Israël - Overzicht:

Wat moet je weten over Israël? Laten we beginnen met dit: Na de Tweede Wereldoorlog trok Groot-Brittannië zich terug uit zijn mandaat van Palestina en de VN stelde voor het gebied te verdelen in Arabische en Joodse staten, een regeling die door de Arabieren werd verworpen. Niettemin werd in 1948 een Israëlische staat uitgeroepen en Israël versloeg vervolgens de Arabische legers in een reeks oorlogen die geen eind maakten aan diepe spanningen tussen de twee partijen. (De gebieden die Israël bezet sinds de oorlog van 1967 zijn niet opgenomen in het Israëlische landenprofiel, tenzij anders vermeld.) Op 25 april 1982 trok Israël zich terug uit het Sinaï-schiereiland in overeenstemming met het Vredesverdrag van 1979 tussen Israël en Egypte. In overeenstemming met het kader dat tijdens de conferentie van Madrid in oktober 1991 werd vastgesteld, voerde Israël bilaterale onderhandelingen met Palestijnse vertegenwoordigers en Syrië om met elk een permanente regeling te bereiken. Israël en de Palestijnse functionarissen ondertekenden op 13 september 1993 een beginselverklaring (ook bekend als de 'Oslo-akkoorden'), die het idee van een tweestatenoplossing voor hun conflict verankeren en een interimperiode van Palestijns zelfbestuur begeleiden. De partijen bereikten tussen 1994 en 1999 zes bijkomende belangrijke interim-overeenkomsten om de voorwaarden te scheppen voor een tweestatenoplossing, maar de meeste zijn nooit volledig gerealiseerd. Opvallende territoriale en andere geschillen met Jordanië werden opgelost in het Israël-Jordanië vredesverdrag van 26 oktober 1994. De vooruitgang in de richting van een definitieve statusovereenkomst met de Palestijnen werd ondermijnd door Israëlisch-Palestijns geweld tussen 2001 en februari 2005. Israël is in 2005 eenzijdig verwijderd van de Gazastrook, evacuatie van kolonisten en zijn leger terwijl de controle over de meeste punten van binnenkomst in de Gazastrook behouden blijft. De verkiezing van Hamas tot hoofd van de Palestijnse Wetgevende Raad in 2006 heeft tijdelijk de betrekkingen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit (PA) bevroren. Israël nam deel aan een 34-dagen-conflict met Hezbollah in Libanon van juli-augustus 2006 en een 23-dagen-conflict met Hamas in de Gazastrook van december 2008-januari 2009. In november 2012 was Israël betrokken bij een zevendaags conflict met Hamas in de Gazastrook. Directe besprekingen met de Palestijnen die het meest recent in juli 2013 zijn gestart maar in april 2014 zijn opgeschort. De besprekingen waren de vierde gezamenlijke inspanning om de problemen in verband met de definitieve status tussen de partijen op te lossen, aangezien deze voor het eerst werden besproken in Camp David in 2000. Drie maanden later kwamen Hamas en andere militante groepen lanceerden raketten naar Israël,

Geografie van Israël

Waar op de wereld is Israël? De locatie van dit land is Midden-Oosten, grenzend aan de Middellandse Zee, tussen Egypte en Libanon. Het totale gebied van Israël is 20,770 km2, waarvan 20,330 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: Negev-woestijn in het zuiden; lage kustvlakte; centrale bergen; Jordan Rift Valley. Het laagste punt van Israël is Dode Zee -431 m, het hoogste punt Har Meron 1.208 m. En het klimaat is gematigd; warm en droog in zuidelijke en oostelijke woestijngebieden.


Inwoners van Israël

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Israël wonen. Het nummer is: 8,299,706 (7/2017 schatting) (includes populations of the Golan Heights of Golan Sub-District and also East Jerusalem, which was annexed by Israel after 1967). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? joods 74,7% (waarvan 76.3% in Israël, Europa / Amerika / Oceanië- geboren 16,2%, in Afrika geboren 4,8%, in Azië geboren 2,7%), niet-joods 25,2% (meestal Arabisch) (2016 est.). Wat zijn de talen in Israël? Hebreeuws (officieel), Arabisch (officieel gebruikt voor de Arabische minderheid), Engels (meest gebruikt vreemde taal). En de religies: joods 74,7%, moslim 17,7%, christen 2%, druzen 1,6%, overig 4% (2016 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 29.9 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 82.5 jaar. Waar wonen de mensen in Israël? Hier: bevolking geconcentreerd in en rond Tel-Aviv, evenals rond de Zee van Galilea; het zuiden blijft dunbevolkt met uitzondering van de kust van de Golf van Aqaba. De belangrijkste stedelijke gebieden van Israël zijn: Tel Aviv-Yafo 3,608 miljoen; Haifa 1.097 miljoen; Jeruzalem (uitgeroepen hoofdstad) 839.000 (2015).

Overheid en economie van Israël

De hoofdstad van Israël is Jeruzalem; opmerking - de VS erkenden Jeruzalem in december 2017 als hoofdstad van Israël zonder een standpunt in te nemen over de specifieke grenzen van de Israëlische soevereiniteit en het overheidstype parlementaire democratie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 6 districten (mehozot, singular - mehoz); Centraal, Haifa, Jeruzalem, Noord, Zuid, Tel Aviv. Met betrekking tot de economie van Israël zijn belangrijke industriële producten hoogtechnologische producten (waaronder luchtvaart, communicatie, computerondersteund ontwerp en fabrikanten, medische elektronica, vezeloptica), hout- en papierproducten, potas en fosfaten, voedsel, dranken en tabak, bijtende soda, cement, farmaceutische producten, bouw, metaal producten, chemische producten, kunststoffen, geslepen diamanten, textiel, footwea. Belangrijke landbouwproducten zijn Citrus, groenten, katoen ; rundvlees, gevogelte, zuivelproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn machines en uitrusting, software, geslepen diamanten, landbouwproducten, chemicaliën, textiel en kleding en de belangrijkste exportpartners zijn VS 29,3%, Hong Kong 7,4%, VK 6,5%, China 5,5%, België 4,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn grondstoffen, militaire uitrusting, investeringsgoederen, ruwe diamant, brandstoffen, graan, consumptiegoederen en de belangrijkste importpartners zijn VS 12,2%, China 8,9%, Zwitserland 6,4%, Duitsland 6,1%, België 5,9%, VK 5,5%, Nederland 4,1% , Italië 4% (2016). Hoe rijk is Israël en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $36,200 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 22%.


Kaart van IsraëlGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy