Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Italië

Atlas of World: Italië. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Italië.

Hoofdpagina - Europa - Italië

Informatie over Italië

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Italië. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Italië. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Italië hier:

Italië - Overzicht:

Wat moet je weten over Italië? Laten we beginnen met dit: Italië werd een nationale staat in 1861 toen de regionale staten van het schiereiland, samen met Sardinië en Sicilië, verenigd werden onder koning Victor Emmanuel II. Een tijdperk van parlementaire regering kwam tot een einde in de vroege jaren 1920 toen Benito Mussolini een fascistische dictatuur vestigde. Zijn bondgenootschap met nazi-Duitsland leidde tot de nederlaag van Italië in de Tweede Wereldoorlog. Een democratische republiek verving de monarchie in 1946 en volgde een economische opleving. Italië is charter-lid van de NAVO en de Europese Economische Gemeenschap (EEG) en de daaropvolgende opvolgers van de EU en de EU. Het heeft een voortrekkersrol vervuld in de Europese economische en politieke eenwording en is sinds 1999 lid van de Economische en Monetaire Unie. Aanhoudende problemen zijn onder meer trage economische groei, hoge werkloosheid onder jongeren en vrouwen, georganiseerde misdaad, corruptie,

Geografie van Italië

Waar op de wereld is Italië? De locatie van dit land is Zuid-Europa, een schiereiland dat zich uitstrekt tot in de centrale Middellandse Zee, ten noordoosten van Tunesië. Het totale gebied van Italië is 301,340 km2, waarvan 294,140 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal ruig en bergachtig; enkele vlaktes, laaggelegen kustgebieden. Het laagste punt van Italië is Middellandse Zee 0 m, het hoogste punt Mont Blanc (Monte Bianco) de Courmayeur 4.748 m (een secundaire piek van de Mont Blanc). En het klimaat is overwegend mediterraan; alpine in het verre noorden; heet, droog in het zuiden,.


Inwoners van Italië

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Italië wonen. Het nummer is: 62,137,802 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Italiaans (omvat kleine clusters van Duits-, Frans- en Sloveens-Italianen in het noorden en Albanees-Italianen en Grieks-Italianen in het zuiden). Wat zijn de talen in Italië? Italiaans (officieel), Duits (delen van Trentino -Alto-Adige-regio is overwegend Duitstalig), Frans (kleine Franstalige minderheid in de regio Valle d'Aosta), Sloveense (Sloveenstalige minderheid in het gebied Trieste-Gorizia). En de religies: Christian 80% (overwegend rooms-katholiek met hele kleine groep Jehovah's Getuigen en protestanten), moslim (ongeveer 800.000 tot 1 miljoen), atheïst en agnostisch 20%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 45.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 82.3 jaar. Waar wonen de mensen in Italië? Hier: Ondanks een onderscheidend patroon met een industrieel noorden en een agrarisch zuiden, een redelijk gelijke bevolkingsspreiding bestaat in het grootste deel van het land, met kustgebieden, de Po-riviervallei, en stedelijke centra (met name Milaan, Rome en Napels), die grotere en dichtere bevolkingsgroepen aantrekken. De belangrijkste stedelijke gebieden van Italië zijn: ROME (kapitaal) 3,718 miljoen; Milaan 3.099 miljoen; Napels 2.202 miljoen; Turijn 1,765 miljoen; Palermo 853.000; Bergamo 840.000 (2015).

Overheid en economie van Italië

De hoofdstad van Italië is Rome en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 15 regio's (regioni, singular - regione) en 5 autonome regio's (regioni autonome, singular - regione autonoma). Met betrekking tot de economie van Italië zijn belangrijke industriële producten toerisme, machines, ijzer en staal, chemie, voeding, textiel, auto's, kleding, schoeisel, keramiek. Belangrijke landbouwproducten zijn fruit, groenten, druiven, aardappelen, suikerbieten, sojabonen, graan, olijven; rundvlees, zuivelproducten; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn technologische producten, textiel en kleding, de productie van machines, auto's, transportmiddelen, chemicaliën; voedingsmiddelen, dranken en tabak; mineralen, non-ferrometalen en de belangrijkste exportpartners zijn Duitsland 12,6%, Frankrijk 10,5%, VS 8,9%, VK 5,4%, Spanje 5%, Zwitserland 4,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn technische producten, chemicaliën, transportmiddelen, energieproducten, mineralen en non-ferro metalen, textiel en kleding; voedingsmiddelen, dranken, tabak en de belangrijkste importpartners zijn Duitsland 16,3%, Frankrijk 8,9%, China 7,5%, Nederland 5,5%, Spanje 5,3%, België 4,9% (2016). Hoe rijk is Italië en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $38,000 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 29.9% (2012 schatting).


Kaart van ItaliëGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy