Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Jersey

Atlas of World: Jersey. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Jersey.

Hoofdpagina - Europa - Jersey

Informatie over Jersey

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Jersey. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Jersey. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Jersey hier:

Jersey - Overzicht:

Wat moet je weten over Jersey? Laten we beginnen met dit: Jersey en de andere Kanaaleilanden vertegenwoordigen de laatste overblijfselen van het middeleeuwse hertogdom van Normandië, dat in zowel Frankrijk als Engeland de scepter zwoegde. Deze eilanden waren de enige Britse bodem bezet door Duitse troepen in de Tweede Wereldoorlog. De Bailiwick of Jersey is een afhankelijkheid van de Britse Kroon, maar maakt geen deel uit van het VK of de EU. De Britse regering is echter grondwettelijk verantwoordelijk voor haar verdediging en internationale vertegenwoordiging.

Geografie van Jersey

Waar op de wereld is Jersey? De locatie van dit land is West-Europa, eiland in het Kanaal, noordwesten van Frankrijk. Het totale gebied van Jersey is 116 km2, waarvan 116 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: zacht glooiend vlak met lage, ruige heuvels langs de noordkust. Het laagste punt van Jersey is Engels Kanaal 0 m, het hoogste punt Les Platons 136 m. En het klimaat is gematigd 116 km2 ; milde winters en koele zomers.


Inwoners van Jersey

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Jersey wonen. Het nummer is: 98,840 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Jersey 46,4%, Brits 32,7%, Portugees / Madeiran 8,2%, Pools 3,3%, Iers, Frans en ander wit 7,1%, overig 2,4% (2011 est.). Wat zijn de talen in Jersey? Engels 94,5% ( ambtenaar), Portugees 4,6%, andere 0,9% (volkstelling van 2001),. En de religies: protestant (anglicaans, baptist, congregationele nieuwe kerk, methodist, presbyteriaan), rooms-katholiek. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 38 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.9 jaar. Waar wonen de mensen in Jersey? Hier: redelijk gelijkmatige verdeling; geen opvallende trends. De belangrijkste stedelijke gebieden van Jersey zijn: dit is onbekend.

Overheid en economie van Jersey

De hoofdstad van Jersey is Saint Helie en het overheidstype parlementaire democratie (Assembly of the States of Jersey); een kroonafhankelijkheid van het VK. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - geen (Britse kroonafhankelijkheid); er zijn geen eerste-orde administratieve afdelingen zoals bepaald door de regering van de VS, maar er zijn 12 parochies; Grouville, Saint Brelade, Saint Clement, Saint Helier, Saint John, Saint Lawrence, Saint Martin, Saint Mary, Saint Ouen, Saint Peter, Saint Saviour en Trinity. Met betrekking tot de economie van Jersey zijn belangrijke industriële producten toerisme, bankwezen en financiën, zuivel, elektronica. Belangrijke landbouwproducten zijn Aardappelen, bloemkool, tomaten; rundvlees, zuivelproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn lichte industriële en elektrische goederen, melkvee, voedingsmiddelen, textiel, bloemenmachines en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn en transportmiddelen, fabrikaten, levensmiddelen, minerale brandstoffen, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Jersey en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $49,500 (2015 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van JerseyGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy