Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Kameroen

Atlas of World: Kameroen. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Kameroen.

Hoofdpagina - Afrika - Kameroen

Informatie over Kameroen

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Kameroen. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Kameroen. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Kameroen hier:

Kameroen - Overzicht:

Wat moet je weten over Kameroen? Laten we beginnen met dit: Frans Kameroen werd in 1960 onafhankelijk als de Republiek Kameroen. Het jaar daarop stemde het zuidelijke deel van het naburige Britse Kameroen om samen te smelten met het nieuwe land om de Bondsrepubliek Kameroen te vormen. In 1972 verving een nieuwe grondwet de federatie door een unitaire staat, de Verenigde Republiek Kameroen. Het land heeft over het algemeen stabiliteit genoten, wat de ontwikkeling van landbouw, wegen en spoorwegen mogelijk heeft gemaakt, evenals een olie-industrie. Ondanks de trage beweging in de richting van democratische hervormingen, blijft de politieke macht stevig in handen van president Paul BIYA.

Geografie van Kameroen

Waar op de wereld is Kameroen? De locatie van dit land is Centraal-Afrika, grenzend aan de Bocht van Biafra, tussen Equatoriaal Guinee en Nigeria. Het totale gebied van Kameroen is 475,440 km2, waarvan 472,710 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: divers, met kustvlakte in het zuidwesten, ontleed plateau in het centrum, bergen in het westen, vlakten in het noorden. Het laagste punt van Kameroen is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Fako op Mont Cameroun 4.045 m. En het klimaat is varieert met het terrein, van tropisch langs de kust tot semi-aride en warm in het noorden.


Inwoners van Kameroen

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Kameroen wonen. Het nummer is: 24,994,885. Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Kameroen Hooglanders 31%, Equatoriaal Bantu 19%, Kirdi 11%, Fulani 10%, Noordwestelijk Bantu 8%, Oostelijk Nigriet 7% , andere Afrikaanse 13%, niet-Afrikaanse minder dan 1%. Wat zijn de talen in Kameroen? 24 grote Afrikaanse taalgroepen, Engels (officieel), Frans (officieel). En de religies: Rooms-katholiek 38,4%, protestant 26,3%, andere christen 4,5%, moslim 20,9%, animist 5,6%, andere 1%, niet-gelovige 3,2% (2005 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 18.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 59 jaar. Waar wonen de mensen in Kameroen? Hier: Bevolking geconcentreerd in het westen en het noorden, met het binnenland van het dunbevolkte. De belangrijkste stedelijke gebieden van Kameroen zijn: dunse Yaounde (hoofdstad) 3.066 miljoen; Douala 2.943 miljoen (2015).

Overheid en economie van Kameroen

De hoofdstad van Kameroen is Yaounde en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 10 regio's (regio's, enkelvoud - regio); Adamaoua, Centre, Oost (Est), Verre Noord (Extreme-Nord), Littoral, Noord (Noord), Noord-West (Nord-Ouest), West (Ouest), Zuid (Sud), Zuid-West (Sud-Ouest ). Met betrekking tot de economie van Kameroen zijn belangrijke industriële producten aardolieproductie en raffinage, aluminiumproductie, voedselverwerking, lichte consumptiegoederen, textiel, timmerhout, scheepsrepai. Belangrijke landbouwproducten zijn Koffie, cacao, katoen, rubber, bananen, oliehoudende zaden, granen, cassave (maniok, tapioca); vee; timbe. De belangrijkste exportgoederen zijn aardolie en aardolieproducten, hout, cacaobonen, aluminium, koffie, katoen en de belangrijkste exportpartners zijn Nederland 21%, India 11,3%, Italië 11%, China 8%, Spanje 6,7%, Frankrijk 5,9% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, elektrische apparatuur, transportmiddelen, brandstof, voedsel en de belangrijkste importpartners zijn China 17,8%, Nigeria 12%, Frankrijk 11%, Thailand 4,6%, Togo 4,5 % (2016). Hoe rijk is Kameroen en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,400 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 30% (2001 schatting).


Kaart van KameroenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy