Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Kiribati

Atlas av Verden: Kiribati. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Kiribati.


Informasjon om Kiribati

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Kiribati. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Kiribati. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Kiribati her:

Kiribati - Oversikt:

Hva bør du vite om Kiribati? La oss starte med dette: Gilbert Islands ble et britisk protektorat i 1892 og en koloni i 1915; De ble fanget av japansk i Stillehavskriget i 1941. Makin og Tarawa øyene var områdene av store amerikanske amfibiske seire over forankrede japanske garnisoner i 1943. Gilbert Islands ble tildelt selvstyre i Storbritannia i 1971 og fullførte uavhengighet i 1979 under det nye navnet Kiribati. USA forlot alle krav til de sparsomt bebodde Phoenix- og Line Island-gruppene i en 1979-traktat om vennskap med Kiribati.

Geografi av Kiribati

Hvor på kloden er Kiribati? Plasseringen av dette landet er Oseania, gruppe av 33 korallatoller i Stillehavet, som strekker seg over ekvatoriet; hovedstaden Tarawa er omtrent halvveis mellom Hawaii og Australia. Totalt areal på Kiribati er 811 km2, hvorav 811 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: for det meste lavtliggende korallatoler omgitt av omfattende rev. Det laveste punktet på Kiribati er Stillehavet 0 m, det høyeste punktet uavhengig forhøyning på Banaba 81 m. Og klimaet er tropisk; marin, varm og fuktig, moderert av handelsvind.


Innbyggere av Kiribati

La oss se hvor mange mennesker bor i Kiribati. Nummeret er: 108,145 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? I-Kiribati 96,2%, I-Kiribati / blandet 1,8%, Tuvaluan 0,2%, andre 1,8% (2015 est.). Hva er språkene i Kiribati? I-Kiribati, engelsk (offisiell). Og religioner: Romersk-katolske 57,3%, Kiribati Forening Kirke 31,3%, Mormon 5,3%, Baha'i 2,1%, Seventh Day Adventist 1,9%, Andre 2,1% (2015 est.). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 24.6 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 66.5 år. Hvor bor folk i Kiribati? Her: Består av tre Achipelagos spredt ut over et område omtrent på størrelse med India; De østlige Linjeøyene og de sentrale Phoenixøyene er tynt befolket, men de vestlige Gilbertøyene er noen av de tettest bosatte stedene på jorden, med den største øya South Tarawa med en befolkningstetthet som ligner Tokyo eller Hong Kong. De store byområdene av Kiribati er: Tarawa (hovedstad) 46.000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Kiribati

Hovedstaden Kiribati er Tarawa og regjeringen type Presidentrepublikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 3 geografiske enheter: Gilbert Islands, Line Islands, Phoenix Islands; Merk: Det er ingen administrative administrative divisjoner i første rekke, men det er 6 distrikter (Banaba, Central Gilberts, Line Islands, Northern Gilberts, Southern Gilberts, Tarawa) og 21 øyråder - en for hver av de bebodde øyene (Abaiang, Abemama, Aranuka, Arorae, Banaba, Beru, Butaritari, Kanton, Kiritimati, Kuria, Maiana, Makin, Marakei, Nikunau, Nonouti, Onotoa, Tabiteuea, Tabuaeran, Tamana, Tarawa, Teraina). Når det gjelder økonomien til Kiribati, er viktige industriprodukter , kunsthåndverk. Viktige landbruksprodukter er copra, brødfrukt, fiskefiske. De viktigste eksportvarene er fisk, kokosnøttprodukter og de viktigste eksportpartnerne er Marokko 19,8%, Fiji 17,3%, Filippinene 10,2%, USA 10,1%, Vietnam 7,9%, Australia 4,2% (2016). De viktigste importvarene er mat, maskiner og utstyr, diverse produserte varer, drivstoff og de viktigste importpartnerne er Australia 22,9%, NZ 20,9%, Fiji 14,1%, Singapore 10,5%, Japan 8,1%, Kina 6,9% (2016). Hvor rik er Kiribati og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $1,900 (2017 anslag). Dette er et svært lavt antall. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: ukjent%.


Kart over KiribatiGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2021 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern


Tweet