Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Kiribati

Atlas of World: Kiribati. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Kiribati.


Informatie over Kiribati

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Kiribati. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Kiribati. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Kiribati hier:

Kiribati - Overzicht:

Wat moet je weten over Kiribati? Laten we beginnen met dit: De Gilbert-eilanden werden een Brits protectoraat in 1892 en een kolonie in 1915; ze werden door de Japanners gevangengenomen in de Pacific War in 1941. De eilanden Makin en Tarawa waren de locaties van grote amfibische overwinningen in de VS boven Japanse Japanse garnizoenen in 1943. De Gilbert-eilanden kregen in 1971 zelfbestuur van het VK en kregen volledige onafhankelijkheid in 1979 onder de nieuwe naam Kiribati. De VS hebben alle aanspraken op de dunbevolkte Phoenix- en Line Island-groepen opgegeven in een verdrag uit 1979 over vriendschap met Kiribati.

Geografie van Kiribati

Waar op de wereld is Kiribati? De locatie van dit land is Oceanië, een groep van 33 koraalatollen in de Stille Oceaan, met de evenaar over de Grote Oceaan; de hoofdstad Tarawa ligt ongeveer halverwege tussen Hawaii en Australië. Het totale gebied van Kiribati is 811 km2, waarvan 811 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal laaggelegen koraalatollen omgeven door uitgestrekte riffen. Het laagste punt van Kiribati is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt naamloze hoogte op Banaba 81 m. En het klimaat is tropisch; marine, warm en vochtig, gematigd door passaatwinden.


Inwoners van Kiribati

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Kiribati wonen. Het nummer is: 108,145 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? I-Kiribati 96,2%, I-Kiribati / gemengd 1,8%, Tuvaluan 0,2%, andere 1,8% (est van 2015). Wat zijn de talen in Kiribati? I-Kiribati, Engels (officieel). En de religies: Rooms-katholiek 57,3%, Kiribati Uniting Church 31,3%, Mormon 5,3%, Baha'i 2,1%, Seventh Day Adventist 1,9%, andere 2,1% (2015 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 24.6 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 66.5 jaar. Waar wonen de mensen in Kiribati? Hier: Bestaat uit drie achipelago's verspreid over een gebied ongeveer de grootte van India; de Eastern Line-eilanden en de centrale Phoenix-eilanden zijn dunbevolkt, maar de westelijke Gilbert-eilanden zijn enkele van de meest dichtbevolkte gebieden op aarde, met het hoofdeiland van Zuid-Tarawa met een bevolkingsdichtheid vergelijkbaar met Tokio of Hong Kong. De belangrijkste stedelijke gebieden van Kiribati zijn: Tarawa (hoofdstad) 46.000 (2014).

Overheid en economie van Kiribati

De hoofdstad van Kiribati is Tarawa en het overheidstype Presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 3 geografische eenheden: Gilbert Islands, Line Islands, Phoenix Islands; opmerking - er zijn geen eerste-orde administratieve afdelingen, maar er zijn 6 districten (Banaba, Central Gilberts, Line Islands, Northern Gilberts, Southern Gilberts, Tarawa) en 21 eilandraden - één voor elk van de bewoonde eilanden (Abaiang, Abemama, Aranuka, Arorae, Banaba, Beru, Butaritari, Kanton, Kiritimati, Kuria, Maiana, Makin, Marakei, Nikunau, Nonouti, Onotoa, Tabiteuea, Tabuaeran, Tamana, Tarawa, Teraina). Met betrekking tot de economie van Kiribati zijn belangrijke industriële producten visvangst, handwerk. Belangrijke landbouwproducten zijn Copra, broodvrucht,. De belangrijkste exportgoederen zijn vis, kokosproducten en de belangrijkste exportpartners zijn Marokko 19,8%, Fiji 17,3%, Filippijnen 10,2%, VS 10,1%, Vietnam 7,9%, Australië 4,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedsel, machines en uitrusting, diverse gefabriceerde goederen, brandstof en de belangrijkste importpartners zijn Australië 22,9%, NZ 20,9%, Fiji 14,1%, Singapore 10,5%, Japan 8,1%, China 6,9% (2016). Hoe rijk is Kiribati en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $1,900 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van KiribatiGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy