Hovedside
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika
Edit Trip

Atlas av Verden: Maldivene

Atlas av Verden: Maldivene. På denne siden kan du se kartet, landflagget og mange detaljerte opplysninger om folket, historien og økonomien til Maldivene.

Hovedside - Asia - Maldivene

Informasjon om Maldivene

Her kan du finne online valgt informasjon om geografi, innbyggere, regjeringen, økonomien og historien til Maldivene. Inkludert er valgt statistikk, oversiktskart og detaljert kart over Maldivene. (Noen tekster på denne siden blir automatisk oversatt, så oversettelsen kan være unøyaktig. Vi jobber med bedre oversettelse akkurat nå.) Men la oss starte med landflagget Maldivene her:

Maldivene - Oversikt:

Hva bør du vite om Maldivene? La oss starte med dette: Et sultanat siden det 12. århundre, ble Maldivene et britisk protektorat i 1887. Det ble en republikk i 1968, tre år etter uavhengighet. President Maumoon Abdul Gayoom dominerte øyas politiske scene i 30 år, valgt til seks påfølgende vilkår ved enstemmig folkeavstemning. Etter politiske demonstrasjoner i hovedstaden Male i august 2003 lovet Gayoom og hans regjering å starte en liberaliseringsprosess og demokratiske reformer, inkludert et mer representativt politisk system og utvidede politiske friheter. Politiske partier ble legalisert i 2005. I juni 2008 fullførte en sammensatt forsamling - betegnet "Special Majlis" - en ny konstitusjon som ble ratifisert av Gayoom i august 2008. Det første presidentvalget under et flerkandidatsystem med flere partier var holdt i oktober 2008. Gayoom ble beseiret i en rundeundersøkelse av Mohamed Nasheed, en politisk aktivist som hadde blitt fengslet flere år tidligere av Gayoom-regimet. Nasheed møtte en rekke utfordringer, blant annet for å styrke demokratiet og bekjempe fattigdom og narkotikamisbruk. I begynnelsen av februar 2012, etter flere uker med street protester som svar på hans bestilling av arrestasjon av en toppdommer, dro Nasheed presidentskapet og overlevert makt til visepresident Mohammed Waheed Hassan Maniku. I midten av 2012 ble en kommisjon for nasjonal undersøkelse opprettet av regjeringen for å undersøke hendelser som førte til Nasheeds avgang. Selv om kommisjonen ikke fant noe bevis på et kupp, anbefalte rapporten å styrke landets demokratiske institusjoner for å avverge lignende hendelser i fremtiden, og å undersøke påstått politisk mishandling under krisen. Nasheed, Waheed, og Abdulla Yameen løp i 2013-valget med Yameen til slutt å vinne presidentskapet etter tre runder av avstemning. Som president har Yameen forsøkt å svekke demokratiske institusjoner, fengslet sine politiske motstandere, begrense pressen, og utøve kontroll over domstolene for å styrke sitt grep om makten og begrense avvigelsen. Maldiviens tjenestemenn har spilt en fremtredende rolle i internasjonale diskusjonsdiskusjoner (på grunn av øyas sårbarhet mot stigende havnivå).

Geografi av Maldivene

Hvor på kloden er Maldivene? Plasseringen av dette landet er Sør-Asia, gruppe atoller i Det indiske hav, sørvest for India. Totalt areal på Maldivene er 298 km2, hvorav 298 km2 er land. Så dette er ganske lite land. Hvordan kunne vi beskrive terrenget i landet? På denne måten: flatt med hvite sandstrender. Det laveste punktet på Maldivene er indisk hav 0 m, det høyeste punktet 8 te, golfbane, villingi øy 5 m. Og klimaet er tropisk; varmt, fuktig; tørr, nordøstmonson (november til mars); regnfull, sørvestmonson (juni til august).


Innbyggere av Maldivene

La oss se hvor mange mennesker bor i Maldivene. Nummeret er: 392,709 (7/2017 anslag). Så ikke så mange mennesker bor her. Hvem bor her? Sør-indianere, singalesere, arabere. Hva er språkene i Maldivene? Dhivehi (offisiell, dialekt av Sinhala, skript avledet fra arabisk), engelsk (talt av de fleste embetsmenn). Og religioner: Sunni Muslim (offisiell). Hvor gammel er folk i gjennomsnitt? 28.2 år. Vi må legge til at dette tallet er medianen - så en halvdel av folket er eldre enn dette, en halv er yngre. Og hva er deres forventede levetid (ved fødselen)? Dette: 75.8 år. Hvor bor folk i Maldivene? Her: Omtrent en tredjedel av befolkningen bor i den sentrale hovedstaden av Mann og nesten en tiendedel i sørlige Addu City; resten av befolkningen er spredt over de 200 eller så fylte øyene i skjærgården. De store byområdene av Maldivene er: MALE (kapital) 156.000 (2014).

Regjeringen og økonomien av Maldivene

Hovedstaden Maldivene er Mann og regjeringen type presidentrepublikken. La oss ta en titt på de administrative divisjonene - 21 administrative atoller (atholhuthah, entall - atholhu); Addu, Ariatholhu Dhekunuburi, Ariatholhu Uthuruburi, Faadhippolhu, Felidhuatholhu, Fuvammulah, Hahdhunmathi, Huvadhuatholhu Dhekunuburi, Huvadhuatholhu Uthuruburi, Kolhumadulu, Maale, Maaleatholhu, Maalhosmadulu Dhekunuburi, Maalhosmadulu Uthuruburi, Miladhunmadulu Dhekunuburi, Miladhunmadulu Uthuruburi, Mulakatholhu, Nilandheatholhu Dhekunuburi, Nilandheatholhu Uthuruburi, Thiladhunmathee Dhekunuburi , Thiladhunmathee Uthuruburi. Når det gjelder økonomien til Maldivene, er viktige industriprodukter , fiskeforedling, frakt, båtbygging, kokosnøttbehandling, vevd matter, tau, håndverk, korall og sandgruvedrift. Viktige landbruksprodukter er Kokosnøtter, mais, søte poteter; fisketurisme. De viktigste eksportvarene er Fiske og de viktigste eksportpartnerne er Thailand 33,8%, Sri Lanka 10%, USA 8,7%, Frankrike 8,6%, Tyskland 8,6%, Irland 4,9%, Italia 4,8%, UK 4,1% (2016). De viktigste importvarene er petroleumsprodukter, klær, middels og kapitalvarer og de viktigste importpartnerne er UAE 15,6%, Singapore 14,3%, Kina 13,4%, India 12,9%, Sri Lanka 6,3%, Malaysia 5,7%, Thailand 4,7% (2016). Hvor rik er Maldivene og hvor rik er folk i dette landet? Det viktigste tallet her er BNP per innbygger (PPP): $19,200 (2017 anslag). Dette er ganske bra. La oss legge til at dette betyr bruttonasjonalprodukt per person, som omregnes med hensyn til den relative prisen på lokale varer og tjenester. Og enda et viktig nummer - befolkning under fattigdomsgrensen: 16% (2008 anslag).


Kart over MaldiveneGratis e-bok - Atlas of world: Vil du ha informasjonen om alle land i verden alltid med deg? Last ned vår gratis Atlas of World - e-bok nå - her - i mobi, epub eller pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for iWorldAtlas.com nettstedet og personvern