Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Maldiven

Atlas of World: Maldiven. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Maldiven.

Hoofdpagina - Azië - Maldiven

Informatie over Maldiven

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Maldiven. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Maldiven. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Maldiven hier:

Maldiven - Overzicht:

Wat moet je weten over Maldiven? Laten we beginnen met dit: Een sultanaat sinds de 12e eeuw, de Malediven werden een Brits protectoraat in 1887. Het werd een republiek in 1968, drie jaar na de onafhankelijkheid. President Maumoon Abdul Gayoom domineerde het politieke toneel van de eilanden gedurende 30 jaar, verkozen tot zes opeenvolgende termen door referenda van een enkele partij. Na politieke demonstraties in de hoofdstad Male in augustus 2003 beloofden Gayoom en zijn regering om een ​​proces van liberalisering en democratische hervormingen door te voeren, inclusief een meer representatief politiek systeem en uitgebreide politieke vrijheden. Politieke partijen werden in 2005 gelegaliseerd. In juni 2008 voltooide een constituerende vergadering - de "Speciale Majlis" - een nieuwe grondwet die in augustus 2008 door Gayoom werd geratificeerd. De eerste presidentsverkiezingen onder een multi-kandidaat, meerpartijenstelsel waren gehouden in oktober 2008. Gayoom werd verslagen in een reproductiepoging door Mohamed Nasheed, een politieke activist die enkele jaren eerder gevangen was gezet door het regime van de Gayoom. Nasheed stond voor een aantal uitdagingen, waaronder het versterken van de democratie en het bestrijden van armoede en drugsmisbruik. Begin februari 2012, na enkele weken van straatprotesten in reactie op zijn bestelling van de arrestatie van een toprechter, trad Nasheed af als president en gaf hij de macht over aan vicepresident Mohammed Waheed Hassan Maniku. Medio 2012 heeft de regering een nationale onderzoekscommissie ingesteld om gebeurtenissen te onderzoeken die hebben geleid tot het aftreden van Nasheed. Hoewel de commissie geen bewijs van een staatsgreep vond, beval het rapport aan de democratische instellingen van het land te versterken om soortgelijke gebeurtenissen in de toekomst af te wenden, en om tijdens de crisis vermeend wangedrag door de politie te onderzoeken. Nasheed, Waheed, en Abdulla Yameen liep in de verkiezingen van 2013 met Yameen en won uiteindelijk het presidentschap na drie stemrondes. Als president heeft Yameen geprobeerd de democratische instellingen te verzwakken, zijn politieke tegenstanders in de gevangenis te leggen, de pers te beperken en controle uit te oefenen over de rechterlijke macht om zijn greep op de macht te versterken en dissidenten te beperken. Maldivische functionarissen hebben een prominente rol gespeeld in internationale discussies over klimaatverandering (vanwege de kwetsbaarheid van de eilanden voor stijgende zeespiegel).

Geografie van Maldiven

Waar op de wereld is Maldiven? De locatie van dit land is Zuid-Azië, groep atollen in de Indische Oceaan, zuid-zuidwest van India. Het totale gebied van Maldiven is 298 km2, waarvan 298 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vlak, met witte zandstranden. Het laagste punt van Maldiven is Indische Oceaan 0 m, het hoogste punt 8e tee, golfbaan, eiland Villingi 5 m. En het klimaat is tropisch; warm, vochtig; droog, noordoost moesson (november tot maart); regenachtig, zuidwest moesson (juni tot augustus).


Inwoners van Maldiven

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Maldiven wonen. Het nummer is: 392,709 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Zuid-Indiërs, Singalezen, Arabieren. Wat zijn de talen in Maldiven? Dhivehi (officieel, dialect van Sinhala, script afgeleid van het Arabisch), Engels (gesproken door de meeste overheidsfunctionarissen). En de religies: Soennitische moslim (officieel). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 28.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 75.8 jaar. Waar wonen de mensen in Maldiven? Hier: Ongeveer een derde van de bevolking woont in de centraal gelegen hoofdstad van Male en bijna een tiende in zuidelijke Addu City; de rest van de bevolking is verspreid over de 200 of zo bevolkte eilanden van de archipel. De belangrijkste stedelijke gebieden van Maldiven zijn: MANNELIJKE (hoofdstad) 156.000 (2014).

Overheid en economie van Maldiven

De hoofdstad van Maldiven is Man en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 21 administratieve atollen (atholhuthah, singular - atholhu); Addu, Ariatholhu Dhekunuburi, Ariatholhu Uthuruburi, Faadhippolhu, Felidhuatholhu, Fuvammulah, Hahdhunmathi, Huvadhuatholhu Dhekunuburi, Huvadhuatholhu Uthuruburi, Kolhumadulu, Maale, Maaleatholhu, Maalhosmadulu Dhekunuburi, Maalhosmadulu Uthuruburi, Miladhunmadulu Dhekunuburi, Miladhunmadulu Uthuruburi, Mulakatholhu, Nilandheatholhu Dhekunuburi, Nilandheatholhu Uthuruburi, Thiladhunmathee Dhekunuburi , Thiladhunmathee Uthuruburi. Met betrekking tot de economie van Maldiven zijn belangrijke industriële producten toerisme, visverwerking, scheepvaart, scheepsbouw, kokosnoot verwerking, geweven matten, touw, kunstnijverheid, koraal en zandwinning. Belangrijke landbouwproducten zijn Kokosnoten, maïs, zoete aardappelen; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn Vis en de belangrijkste exportpartners zijn Thailand 33,8%, Sri Lanka 10%, VS 8,7%, Frankrijk 8,6%, Duitsland 8,6%, Ierland 4,9%, Italië 4,8%, VK 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn aardolieproducten, kleding, tussenproduct en kapitaalgoederen en de belangrijkste importpartners zijn UAE 15,6%, Singapore 14,3%, China 13,4%, India 12,9%, Sri Lanka 6,3%, Maleisië 5,7%, Thailand 4,7% (2016). Hoe rijk is Maldiven en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $19,200 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 16% (2008 schatting).


Kaart van MaldivenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy