Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Mauritius

Atlas of World: Mauritius. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Mauritius.

Hoofdpagina - Azië - Mauritius

Informatie over Mauritius

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Mauritius. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Mauritius. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Mauritius hier:

Mauritius - Overzicht:

Wat moet je weten over Mauritius? Laten we beginnen met dit: Hoewel al in de 10e eeuw bekend bij de Arabische en Maleisische zeevaarders, werd Mauritius in de 16e eeuw voor het eerst verkend door de Portugezen en vervolgens in de 17e eeuw bewoond door de Nederlanders - die het ter ere van prins Maurits van Nassau hebben genoemd. De Fransen namen de macht over in 1715, ontwikkelden het eiland tot een belangrijke marinebasis die toezicht hield op de handel in de Indische Oceaan en stichtten een plantage-economie van suikerriet. De Britten veroverden het eiland in 1810, tijdens de Napoleontische oorlogen. Mauritius bleef een strategisch belangrijke Britse marinebasis, en later een luchtstation, dat een belangrijke rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog voor onderzeeër- en konvooioperaties, evenals de verzameling van signalenintelligentie. Onafhankelijkheid van het VK werd bereikt in 1968. Een stabiele democratie met regelmatige vrije verkiezingen en een positieve reputatie op het gebied van de mensenrechten,

Geografie van Mauritius

Waar op de wereld is Mauritius? De locatie van dit land is Zuidelijk Afrika, eiland in de Indische Oceaan, ongeveer 800 km (500 mijl) ten oosten van Madagasca. Het totale gebied van Mauritius is 2,040 km2, waarvan 2,030 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: kleine kustvlakte oplopend naar onderbroken bergen rondom het centrale plateau. Het laagste punt van Mauritius is Indische Oceaan 0 m, het hoogste punt Mont Piton 828 m. En het klimaat is tropisch, gemodificeerd door zuidoost passaatwinden; warme, droge winter (mei tot november); warme, natte, vochtige zomer (november tot mei).


Inwoners van Mauritius

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Mauritius wonen. Het nummer is: 1,356,388 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Indo-Mauritiaans (samen ongeveer tweederde van de totale bevolking), Creools, Sino-Mauritiaans, Frans-Mauritaans. Wat zijn de talen in Mauritius? Creools 86,5%, Bhojpuri 5,3%, Frans 4,1%, twee talen 1,4%, andere 2,6% (inclusief Engels, de officiële taal van de Nationale Assemblee, die wordt gesproken door minder dan 1% van de bevolking), niet gespecificeerd 0,1% (2011 est.). En de religies: hindoe 48,5%, rooms-katholiek 26,3%, moslim 17,3%, andere christen 6,4%, andere 0,6%, geen 0,7 %, niet-gespecificeerd 0,1% (2011 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 35.3 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 75.8 jaar. Waar wonen de mensen in Mauritius? Hier: bevolkingsdichtheid is een van de hoogste in de wereld; stedelijke cluster worden gevonden door het hoofdeiland, met een grotere dichtheid in en rond Port Luis; bevolking op Rodrigues eiland is verspreid over het eiland met een iets dichter cluster aan de noordkust. De belangrijkste stedelijke gebieden van Mauritius zijn: PORT Louis (hoofdstad) 135.000 (2014).

Overheid en economie van Mauritius

De hoofdstad van Mauritius is Port Louis en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 9 districten en 3 afhankelijkheden; Agalega-eilanden, Black River, Cargados Carajos Shoals, Flacq, Grand Port, Moka, Pamplemousses, Plaines Wilhems, Port Louis, Riviere du Rempart, Rodrigues, Savanne. Met betrekking tot de economie van Mauritius zijn belangrijke industriële producten verwerking van visvoer (grotendeels suiker malen), textiel, kleding, mijnbouw, chemicaliën, metalen producten, transportmiddelen, niet-elektrische machines, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn Suikerriet, thee, maïs, aardappelen, bananen, peulvruchten; vee, geiten;. De belangrijkste exportgoederen zijn kleding en textiel, suiker, snijbloemen, melasse, vis, primaten (voor onderzoek) en de belangrijkste exportpartners zijn Frankrijk 14,8%, VK 12%, VS 11,4%, Zuid-Afrika 8,2%, Madagascar 7,3%, Italië 6,8%, Spanje 4,5% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn vervaardigd goederen, kapitaalgoederen, voedingsmiddelen, aardolieproducten, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn China 17,7%, India 16,5%, Frankrijk 7,8%, Zuid-Afrika 7,5% (2016). Hoe rijk is Mauritius en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $21,600 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 8% (2006 schatting).


Kaart van MauritiusGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy