Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Montserrat (eiland)

Atlas of World: Montserrat (eiland). Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Montserrat (eiland).

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Montserrat (eiland)

Informatie over Montserrat (eiland)

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Montserrat (eiland). Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Montserrat (eiland). (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Montserrat (eiland) hier:

Montserrat (eiland) - Overzicht:

Wat moet je weten over Montserrat (eiland)? Laten we beginnen met dit: Engelse en Ierse kolonisten uit St. Kitts vestigden zich eerst in 1632 op Montserrat; de eerste Afrikaanse slaven arriveerden drie decennia later. De Britten en de Fransen vochten voor het grootste deel van de 18e eeuw om het bezit van het eiland, maar het werd uiteindelijk bevestigd als een Brits bezit in 1783. De suikerplantage-economie van het eiland werd halverwege de 19e eeuw omgezet in kleine landbouwgrondbezit. Een groot deel van dit eiland was verwoest en tweederde van de bevolking vluchtte naar het buitenland vanwege de uitbarsting van de vulkaan de Soufriere Hills, die op 18 juli 1995 begon. Montserrat heeft sindsdien de vulkanische activiteit doorstaan, met de laatste uitbarsting in juli 2003.

Geografie van Montserrat (eiland)

Waar op de wereld is Montserrat (eiland)? De locatie van dit land is Caribisch gebied, eiland in de Caribische Zee, zuidoosten van Puerto Rico. Het totale gebied van Montserrat (eiland) is 102 km2, waarvan 102 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vulkanisch eiland, meestal bergachtig, met laaggelegen laaggelegen kustgebied. Het laagste punt van Montserrat (eiland) is Caribische zee 0 m, het hoogste punt Soufriere Heuvels vulkaanvooruitbarstingshoogte was 915 m; de huidige lavakoepel is onderhevig aan periodieke opbouw en instorting; geschatte. En het klimaat is tropisch; kleine dagelijkse of seizoensgebonden temperatuurvariatie.


Inwoners van Montserrat (eiland)

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Montserrat (eiland) wonen. Het nummer is: 5,292. Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Afrikaans / zwart 88,4%, gemengd 3,7%, Spaans / Spaans 3%, Kaukasisch / wit 2,7% , Oost-Indisch / Indisch 1,5%, andere 0,7% (2011 est.). Wat zijn de talen in Montserrat (eiland)? Engels. En de religies: Protestant 67.1% (inclusief Anglicaanse 21.8%, Methodist 17%, Pinksterman 14.1%, Zevende-dags Adventiste 10.5%, en Kerk van God 3.7%), Rooms-katholieke 11.6%, Rastafarian 1.4%, andere 6.5%, geen 2.6%, niet gespecificeerde 10.8 % (2001 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 33.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 74.6 jaar. Waar wonen de mensen in Montserrat (eiland)? Hier: alleen de noordelijke helft van het eiland is bewoond, het zuidelijke deel is onbewoonbaar als gevolg van vulkanische activiteit. De belangrijkste stedelijke gebieden van Montserrat (eiland) zijn: dit is onbekend.

Overheid en economie van Montserrat (eiland)

De hoofdstad van Montserrat (eiland) is Plymouth; opmerking - Plymouth werd in 1997 verlaten vanwege vulkanische activiteit; interimgebouwen werden gebouwd op Brades Estate, de feitelijke hoofdstad, in de omgeving van Carr's Bay / Little Bay aan de noordwestkant van Montserrat en het overheidstype Parlementaire democratie (wetgevend Raad); zelfbesturende overzeese gebied van het Verenigd Koninkrijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 3 parochies; Saint Anthony, Saint Georges, Saint Pete. Met betrekking tot de economie van Montserrat (eiland) zijn belangrijke industriële producten toerisme, rum, textiel, elektronische apparaten. Belangrijke landbouwproducten zijn Kool, wortelen, komkommers, tomaten, uien, paprika's; dierlijke producten. De belangrijkste exportgoederen zijn elektronische componenten, plastic zakken, kleding; hete pepers, limoenen, levende planten; vee en de belangrijkste exportpartners zijn dit is onbekend. De belangrijkste importgoederen zijn machines en transportmiddelen, levensmiddelen, fabrikaten, brandstoffen, smeermiddelen en de belangrijkste importpartners zijn dit is onbekend. Hoe rijk is Montserrat (eiland) en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $8,500 (2006 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Montserrat (eiland)Gratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy