Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Namibië

Atlas of World: Namibië. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Namibië.

Hoofdpagina - Afrika - Namibië

Informatie over Namibië

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Namibië. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Namibië. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Namibië hier:

Namibië - Overzicht:

Wat moet je weten over Namibië? Laten we beginnen met dit: Zuid-Afrika bezet de Duitse kolonie Zuidwest-Afrika tijdens de Eerste Wereldoorlog en beheerde het als een mandaat tot na de Tweede Wereldoorlog, toen het het gebied annexeerde. In 1966 lanceerde de Marxistische guerrillagroep van de Zuidwest-Afrikaanse Volksorganisatie (Swapo) een onafhankelijkheidsoorlog voor het gebied dat Namibië werd, maar pas in 1988 stemde Zuid-Afrika ermee in zijn bestuur te beëindigen in overeenstemming met een VN-vredesplan voor de hele regio. Namibië wordt geregeerd door Swapo sinds het land in 1990 onafhankelijk werd, hoewel de partij veel van zijn marxistische ideologie heeft laten vallen. Premier Hage Geingob werd in 2014 tot president verkozen in een aardverschuivingsoverwinning, ter vervanging van Hifikepunye Pohamba die aftrad na twee termijnen te hebben vervuld.

Geografie van Namibië

Waar op de wereld is Namibië? De locatie van dit land is Zuidelijk Afrika, grenzend aan de Zuid-Atlantische Oceaan, tussen Angola en Zuid-Afrika. Het totale gebied van Namibië is 824,292 km2, waarvan 823,290 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal hoogvlakte; Namib woestijn langs kust; Kalahari-woestijn in het oosten. Het laagste punt van Namibië is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Konigstein op Brandberg 2.573 m. En het klimaat is woestijn; heet, droog; regenval schaars en grillig.


Inwoners van Namibië

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Namibië wonen. Het nummer is: 2,484,780. Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? zwart 87,5%, wit 6%, gemengd 6,5%. Wat zijn de talen in Namibië? Oshivambo-talen 48,9%, Nama / Damara 11,3%, Afrikaans 10,4% (gemeenschappelijke taal van het grootste deel van de bevolking en ongeveer 60% van de blanke bevolking), Otjiherero-talen 8,6%, Kavango-talen 8,5%, Caprivi-talen 4,8%, Engels (officieel ) 3,4%, andere Afrikaanse talen 2,3%, andere 1,7%. En de religies: christelijk 80% tot 90% (minstens 50% lutheraan), inheemse overtuigingen 10% tot 20%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 21.2 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 64 jaar. Waar wonen de mensen in Namibië? Hier: Bevolkingsdichtheid is erg laag, met de grootste clustering gevonden in het extreme noord-centrale gebied langs de grens met Angola. De belangrijkste stedelijke gebieden van Namibië zijn: Windhoek (hoofdstad) 368.000 (2015).

Overheid en economie van Namibië

De hoofdstad van Namibië is Windhoek en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 14 regio's; Erongo, Hardap, // Karas, Kavango East, Kavango West, Khomas, Kunene, Ohangwena, Omaheke, Omusati, Oshana, Oshikoto, Otjozondjupa, Zambezi; opmerking - de regio Karas werd hernoemd tot // Karas in september 2013 met de alveolaire laterale klik van de Khoekhoegowab-taal. Met betrekking tot de economie van Namibië zijn belangrijke industriële producten vleesverwerking, visverwerking, zuivelproducten, pasta, dranken; mijnbouw (diamanten, lood, zink, tin, zilver, wolfraam, uranium, koper). Belangrijke landbouwproducten zijn gierst, sorghum, pinda's, druiven; vee; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn diamanten, koper, goud, zink, lood, uranium; vee, witte vis en weekdieren en de belangrijkste exportpartners zijn Zwitserland 20%, Zuid-Afrika 17,1%, Botswana 15%, Zambia 6,7%, Spanje 4,6%, Italië 4,2% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedingsmiddelen; aardolieproducten en brandstof, machines en uitrusting, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn Zuid-Afrika 57,1%, Botswana 6,8%, Zambia 4,1% (2016). Hoe rijk is Namibië en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $11,500 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 28.7% (2010 schatting).


Kaart van NamibiëGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy