Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Nauru

Atlas of World: Nauru. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Nauru.


Informatie over Nauru

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Nauru. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Nauru. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Nauru hier:

Nauru - Overzicht:

Wat moet je weten over Nauru? Laten we beginnen met dit: De precieze oorsprong van de Nauruanen is onduidelijk omdat hun taal niet lijkt op een andere in de Stille Oceaan. Duitsland annexeerde het eiland in 1888. Een Duits-Brits consortium begon aan het begin van de 20e eeuw met het ontginnen van fosfaatafzettingen op het eiland. Australische troepen bezetten Nauru in de Eerste Wereldoorlog; het werd vervolgens een Volkenbond-mandaat. Na de Tweede Wereldoorlog - en een wrede bezetting door Japan - werd Nauru een VN-trustgebied. Het bereikte onafhankelijkheid in 1968 en sloot zich aan bij de VN in 1999 als 's werelds kleinste onafhankelijke republiek.

Geografie van Nauru

Waar op de wereld is Nauru? De locatie van dit land is Oceanië, eiland in de Stille Zuidzee, ten zuiden van de Marshalleilanden. Het totale gebied van Nauru is 21 km2, waarvan 21 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: zandstrand stijgt tot vruchtbare ring rond verhoogde koraalriffen met fosfaatplateau in cente. Het laagste punt van Nauru is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Command Ridge 70 m. En het klimaat is tropisch met een moessonachtig patroon; regenseizoen (november tot februari).


Inwoners van Nauru

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Nauru wonen. Het nummer is: 11,359 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Nauruan 58%, andere Pacific Islander 26%, Chinese 8%, Europese 8%. Wat zijn de talen in Nauru? Nauruan 93% (officieel, een duidelijke taal voor de Stille Oceaan), Engels 2% (algemeen begrepen, gesproken en gebruikt voor de meeste overheids- en commerciële doeleinden), andere 5% (inclusief I-Kiribati 2% en Chinees 2%). En de religies: Protestant 60,4% (inclusief Nauru Congregational 35,7%, Assembly of God 13%, Nauru Independent Church 9,5%, Baptist 1,5% en Seventh Day Adventist 0,7%), rooms-katholiek 33%, andere 3,7%, geen 1,8%, niet-gespecificeerd 1,1% (2011 est .). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 26.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 67.4 jaar. Waar wonen de mensen in Nauru? Hier: Uitgebreide fosfaatwinning maakte ongeveer 90% van het eiland ongeschikt voor landbouw; de meeste mensen wonen in de vruchtbare kustgebieden, vooral langs de zuidwestkust. De belangrijkste stedelijke gebieden van Nauru zijn: dit is onbekend.

Overheid en economie van Nauru

De hoofdstad van Nauru is "Nauru Bwiema" (Lied van Nauru) en het overheidstype parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 14 districten; Aiwo, Anabar, Anetan, Anibare, Baitsi, Boe, Buada, Denigomodu, Ewa, Ijuw, Meneng, Nibok, Uaboe, Yaren. Met betrekking tot de economie van Nauru zijn belangrijke industriële producten , offshore banking, kokosproducten. Belangrijke landbouwproducten zijn kokosnotenfosfaatontginning. De belangrijkste exportgoederen zijn fosfaten en de belangrijkste exportpartners zijn Nigeria 45,5%, Australië 13,7%, Japan 13%, Zuid-Korea 11,1%, NZ 8,7% (2016 ). De belangrijkste importgoederen zijn voedsel, brandstof, fabrieken, bouwmaterialen, machines en de belangrijkste importpartners zijn Australië 71,9%, Fiji 8,1%, Japan 4,4% (2016). Hoe rijk is Nauru en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $12,200 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van NauruGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy