Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Nicaragua

Atlas of World: Nicaragua. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Nicaragua.


Informatie over Nicaragua

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Nicaragua. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Nicaragua. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Nicaragua hier:

Nicaragua - Overzicht:

Wat moet je weten over Nicaragua? Laten we beginnen met dit: De Pacifische kust van Nicaragua was in het begin van de 16e eeuw gevestigd als een Spaanse kolonie uit Panama. De onafhankelijkheid van Spanje werd uitgeroepen in 1821 en het land werd een onafhankelijke republiek in 1838. Groot-Brittannië bezet de Caribische kust in de eerste helft van de 19e eeuw, maar gaf geleidelijk de controle over de regio in de daaropvolgende decennia. Gewelddadige tegenstand tegen regeringsmanipulatie en -corruptie verspreidde zich in 1978 naar alle klassen en resulteerde in een kortstondige burgeroorlog die de marxistische Sandinista-guerrilla's onder leiding van Daniel Ortega Saavedra in 1979 aan de macht bracht. Nicaraguaanse hulp aan linkse rebellen in El Salvador bracht de VS ertoe sponsor anti-Sandinista contra guerrilla's door een groot deel van de jaren 1980. Na het verliezen van vrije en eerlijke verkiezingen in 1990, 1996 en 2001, werd voormalig Sandinista-president Daniel Ortega tot president verkozen in 2006, 2011, en meest recent in 2016. Gemeenten, regionale en nationale verkiezingen sinds 2008 zijn ontsierd door wijdverspreide onregelmatigheden. De infrastructuur en economie van Nicaragua - zwaar getroffen door de eerdere burgeroorlog en door de orkaan Mitch in 1998 - worden opnieuw opgebouwd, maar de democratische instellingen zijn verzwakt onder het bestuur van Ortega, aangezien de president de volledige controle over alle vier regeringsafdelingen heeft gekregen: het presidentschap, de justitie, de Nationale Assemblee en de Hoge Kiesraad.

Geografie van Nicaragua

Waar op de wereld is Nicaragua? De locatie van dit land is Midden-Amerika, grenzend aan zowel de Caribische Zee als de Noord-Pacifische Oceaan, tussen Costa Rica en Honduras. Het totale gebied van Nicaragua is 130,370 km2, waarvan 119,990 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: uitgestrekte Atlantische kustvlaktes die oprijzen naar centrale binnenbergen; smalle Pacifische kustvlakte onderbroken door vulkanen. Het laagste punt van Nicaragua is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Mogoton 2.085 m. En het klimaat is tropisch in laaglanden, koeler in de hooglanden,.


Inwoners van Nicaragua

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Nicaragua wonen. Het nummer is: 6,025,951 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? mestizo (gemengd Amerindiaans en wit) 69%, wit 17%, zwart 9%, Amerindiaans 5%. Wat zijn de talen in Nicaragua? Spaans (officieel) 95,3%, Miskito 2,2%, Mestizo van de Caribische kust 2%, andere 0,5%. En de religies: rooms-katholiek 51,6%, evangelisch 33,9 %, andere 1,5%, niet gespecificeerd 12,9%, geen 0,2% (2016 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 25.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 73.5 jaar. Waar wonen de mensen in Nicaragua? Hier: de overgrote meerderheid van de bevolking woont in de westelijke helft van het land, met veel van de stedelijke groei gecentreerd in de hoofdstad van Managua; kustgebieden laten ook grote bevolkingsgroepen zien. De belangrijkste stedelijke gebieden van Nicaragua zijn: Managua (hoofdstad) 956.000 (2015).

Overheid en economie van Nicaragua

De hoofdstad van Nicaragua is Managua en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 15 departementen (departamentos, singular - departamento) en 2 autonome regio's (regiones autonomistas, singular - region autonoma); Boaco, Carazo, Chinandega, Chontales, Costa Caribe Norte, Costa Caribe Sur, Esteli, Granada, Jinotega, Leon, Madriz, Managua, Masaya, Matagalpa, Nueva Segovia, Rio San Juan, Rivas. Met betrekking tot de economie van Nicaragua zijn belangrijke industriële producten voedselverwerking, chemicaliën, machines en metalen producten, brei-en-geweven kleding, petroleumraffinage en distributie, dranken, schoeisel, hout, productie van elektrische kabelboom, mijnbouw. Belangrijke landbouwproducten zijn Koffie, bananen, suikerriet, rijst, maïs, tabak, katoen, sesam, soja, bonen, rundvlees, kalfsvlees, varkensvlees, gevogelte, zuivelproducten, garnalen, kreeften, pinda's. De belangrijkste exportgoederen zijn Koffie, rundvlees, goud, suiker, pinda's, garnalen en kreeft, tabak, sigaren, automobiel kabelbomen, textiel, kleding en de belangrijkste exportpartners zijn VS 51,5%, Mexico 13,8%, El Salvador 6%, Venezuela 5,9% (2016 ). De belangrijkste importgoederen zijn consumptiegoederen, machines en uitrusting, grondstoffen, aardolieproducten, en de belangrijkste importpartners zijn VS 19,7%, China 12,9%, Mexico 9,7%, Costa Rica 7,8%, Guatemala 6,5%, Nederlandse Antillen 5,7%, El Salvador 4,8% (2016). Hoe rijk is Nicaragua en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $5,800 (2017 schatting). Dit is een vrij laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 29.6% (2015 schatting).


Kaart van NicaraguaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy