Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Oostenrijk

Atlas of World: Oostenrijk. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Oostenrijk.

Hoofdpagina - Europa - Oostenrijk

Informatie over Oostenrijk

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Oostenrijk. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Oostenrijk. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Oostenrijk hier:

Oostenrijk - Overzicht:

Wat moet je weten over Oostenrijk? Laten we beginnen met dit: Ooit het centrum van de macht voor het grote Oostenrijks-Hongaarse rijk, werd Oostenrijk gereduceerd tot een kleine republiek na zijn nederlaag in de Eerste Wereldoorlog. Na annexatie door nazi-Duitsland in 1938 en daaropvolgende bezetting door de zegevierende Bondgenoten in 1945, bleef de status van Oostenrijk onduidelijk voor een decennium. Een verdrag van de staat ondertekend in 1955 beëindigde de bezetting, erkende de onafhankelijkheid van Oostenrijk en verbood eenwording met Duitsland. Een constitutionele wet die hetzelfde jaar de "eeuwigdurende neutraliteit" van het land verklaarde als een voorwaarde voor Sovjet militaire terugtrekking. De instorting van de Sovjetunie in 1991 en de toetreding van Oostenrijk tot de EU in 1995 hebben de betekenis van deze neutraliteit veranderd. Als welvarend, democratisch land trad Oostenrijk in 1999 toe tot de Economische en Monetaire Unie van de EU.

Geografie van Oostenrijk

Waar op de wereld is Oostenrijk? De locatie van dit land is Centraal-Europa,. Het totale gebied van Oostenrijk is 83,871 km2, waarvan 82,445 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: voornamelijk bergen (Alpen) in het westen en zuiden; meestal vlak of licht glooiend langs de oost- en noordrand. Het laagste punt van Oostenrijk is Neusiedler See 115 m, het hoogste punt Grossglockner 3.798 m. En het klimaat is gematigd; continentaal, bewolkt; koude winters met veel regen en wat sneeuw in de laaglanden en sneeuw in de bergen; gematigde zomers met af en toe buien.


Inwoners van Oostenrijk

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Oostenrijk wonen. Het nummer is: 8,754,413 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? Oostenrijkers 91,1%, voormalige Joegoslaven 4% (inclusief Kroaten, Slovenen, Serviërs en Bosniaks), Turken 1,6%, Duitsers 0,9%, andere of niet-gespecificeerd 2,4% (volkstelling van 2001). Wat zijn de talen in Oostenrijk? Duits (officiële landelijk) 88,6%, Turks 2,3%, Servisch 2,2%, Kroatisch (ambtenaar in Burgenland) 1,6%, andere (inclusief Sloveens, ambtenaar in Zuid-Karinthië en Hongaars, ambtenaar in Burgenland) 5,3% (2001 est.). En de religies: Katholiek 73,8% (inclusief rooms-katholiek 73,6%, andere katholiek 0,2% ), Protestant 4,9%, moslim 4,2%, orthodox 2,2%, andere 0,8% (inclusief andere christenen), geen 12%, niet-gespecificeerd 2% (2001 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 44 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.6 jaar. Waar wonen de mensen in Oostenrijk? Hier: De noordelijke en oostelijke delen van het land is dichterbevolkt; bijna twee derde van de bevolking woont in stedelijke gebieden. De belangrijkste stedelijke gebieden van Oostenrijk zijn: Wenen (hoofdstad) 1.753 miljoen (2015).

Overheid en economie van Oostenrijk

De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen en het overheidstype Federale parlementaire republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 9 staten (Bundeslaender, enkelvoud - Bundesland); Burgenland, Kaernten (Karinthië), Niederoesterreich (Neder-Oostenrijk), Oberoesterreich (Opper-Oostenrijk), Salzburg, Steiermark (Stiermarken), Tirol (Tirol), Vorarlberg, Wien (Wenen). Met betrekking tot de economie van Oostenrijk zijn belangrijke industriële producten bouw, machines, voertuigen en onderdelen, voedsel, metalen, chemicaliën, timmerhout, papier en karton, communicatieapparatuur, toerisme. Belangrijke landbouwproducten zijn Granen, aardappelen, wijn, fruit; zuivelproducten, runderen, varkens, pluimvee; hout en andere bosbouwproducten. De belangrijkste exportgoederen zijn machines en uitrusting, motorvoertuigen en onderdelen, papier en karton, metalen goederen, chemicaliën, ijzer en staal, textiel, levensmiddelen en de belangrijkste exportpartners zijn Duitsland 29,9%, VS 6,3%, Italië 6,2%, Zwitserland 5,7%, Slowakije 4,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, motorvoertuigen, chemicaliën, metalen goederen, olie- en olieproducten, aardgas; voedingsmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn Duitsland 42,5%, Italië 6%, Zwitserland 5,6%, Tsjechië 4,4%, Nederland 4% (2016). Hoe rijk is Oostenrijk en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $49,200 (2017 schatting). Dit betekent dat de mensen hier gemiddeld rijk zijn. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 4% (2014 schatting).


Kaart van OostenrijkGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy