Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Saint Kitts en Nevis

Atlas of World: Saint Kitts en Nevis. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Saint Kitts en Nevis.

Hoofdpagina - Centraal-Amerika - Saint Kitts en Nevis

Informatie over Saint Kitts en Nevis

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Saint Kitts en Nevis. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Saint Kitts en Nevis. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Saint Kitts en Nevis hier:

Saint Kitts en Nevis - Overzicht:

Wat moet je weten over Saint Kitts en Nevis? Laten we beginnen met dit: Carib Indiërs bezetten de eilanden van de West-Indië honderden jaren voordat de Britten in 1623 met de nederzetting begonnen. In 1967 werd het eilandgebied van Saint Christopher-Nevis-Anguilla een geassocieerde staat van het Verenigd Koninkrijk met volledige interne autonomie. Het eiland Anguilla kwam in opstand en mocht in 1971 afscheiden. De resterende eilanden bereikten in 1983 onafhankelijkheid als Saint Kitts en Nevis. In 1998 kwam een ​​referendum over Nevis om zich van Saint Kitts af te scheiden tekort bij de vereiste tweederde meerderheid van stemmen. Nevis blijft zich inspannen om te scheiden van Saint Kitts.

Geografie van Saint Kitts en Nevis

Waar op de wereld is Saint Kitts en Nevis? De locatie van dit land is Caraïben, eilanden in de Caribische Zee, ongeveer een derde van de weg van Puerto Rico naar Trinidad en Tobago. Het totale gebied van Saint Kitts en Nevis is 261 km2 (Saint Kitts 168 km2; Nevis 93 km2), waarvan 261 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vulkanisch met bergachtig binnenland. Het laagste punt van Saint Kitts en Nevis is Caribische zee 0 m, het hoogste punt berg Liamuiga 1.156 m. En het klimaat is tropisch, getemperd door constante zeewind; weinig seizoensgebonden temperatuurvariatie; regenseizoen (mei tot november).


Inwoners van Saint Kitts en Nevis

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Saint Kitts en Nevis wonen. Het nummer is: 52,715 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? overwegend in juli 2017) overwegend zwart; Sommige Britse, Portugese en Libanese. Wat zijn de talen in Saint Kitts en Nevis? Engels (officiële). En de religies: Anglicaanse, andere protestantse, rooms-katholieke. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 35 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 75.9 jaar. Waar wonen de mensen in Saint Kitts en Nevis? Hier: bevolkingsgroepen zijn te vinden in de kleine steden gelegen aan de rand van beide eilanden. De belangrijkste stedelijke gebieden van Saint Kitts en Nevis zijn: Basseterre (hoofdstad) 14.000 (2014).

Overheid en economie van Saint Kitts en Nevis

De hoofdstad van Saint Kitts en Nevis is Basseterre en het overheidstype federale parlementaire democratie (Nationale Vergadering) onder een constitutionele monarchie; een Commonwealth rijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 14 parochies; Christ Church Nichola Town, Saint Anne Sandy Point, Saint George Basseterre, Saint George Gingerland, Saint James Windward, Saint John Capesterre, Saint John Figtree, Saint Mary Cayon, Saint Paul Capesterre, Saint Paul Charlestown, Saint Peter Basseterre, Saint Thomas Lowland, Saint Thomas Middle Island, Trinity Palmetto Point. Met betrekking tot de economie van Saint Kitts en Nevis zijn belangrijke industriële producten toerisme, katoen, zout, kopra, kleding, schoeisel, dranken. Belangrijke landbouwproducten zijn Suikerriet, rijst, yams, groenten, bananen; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn machines, voedsel, elektronica, dranken, tabak en de belangrijkste exportpartners zijn VS 49,6%, Polen 15,2%, Turkije 11,6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, fabrikanten, voedingsmiddelen, brandstoffen en de belangrijkste importpartners zijn VS 56,8%, Trinidad en Tobago 6,8%, Cyprus 6,2%, Japan 4% (2016). Hoe rijk is Saint Kitts en Nevis en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $26,800 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van Saint Kitts en NevisGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy