Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Salomonseilanden

Atlas of World: Salomonseilanden. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Salomonseilanden.

Hoofdpagina - Australië & Oceanië - Salomonseilanden

Informatie over Salomonseilanden

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Salomonseilanden. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Salomonseilanden. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Salomonseilanden hier:

Salomonseilanden - Overzicht:

Wat moet je weten over Salomonseilanden? Laten we beginnen met dit: Het Verenigd Koninkrijk heeft in de jaren 1890 een protectoraat ingesteld op de Salomonseilanden. Enkele van de meest bittere gevechten van de Tweede Wereldoorlog vonden plaats op deze archipel. Zelfbestuur werd bereikt in 1976 en onafhankelijkheid twee jaar later. Etniciteit, overheidsmisdrijf, endemische misdaad en een beperkte economische basis hebben de stabiliteit en het maatschappelijk middenveld ondermijnd. In juni 2003 zocht premier Sir Allan Kemakeza de hulp van Australië bij het herstel van orde en wet; de volgende maand arriveerde er een door Australië geleide multinationale troepenmacht om de vrede te herstellen en etnische milities te ontwapenen. De Regional Assistance Mission aan de Salomonseilanden (Ramsi) is over het algemeen effectief geweest in het herstellen van de openbare orde en het opnieuw opbouwen van overheidsinstellingen.

Geografie van Salomonseilanden

Waar op de wereld is Salomonseilanden? De locatie van dit land is Oceanië, eilandengroep in de Zuid-Pacifische Oceaan, ten oosten van Papoea-Nieuw-Guinea. Het totale gebied van Salomonseilanden is 28,896 km2, waarvan 27,986 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal ruige bergen met enkele lage koraalatollen. Het laagste punt van Salomonseilanden is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt Monte Popomanaseu 2.335 m. En het klimaat is tropische moesson; weinig temperatuur- en weeruitersten,.


Inwoners van Salomonseilanden

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Salomonseilanden wonen. Het nummer is: 647,581 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Melanesische 95.3%, Polynesische 3.1%, Micronesische 1.2%, andere 0.3% (2009 est.). Wat zijn de talen in Salomonseilanden? Melanesische pidgin (in een groot deel van het land is lingua franca), Engels (officieel maar gesproken door slechts 1% -2% van de bevolking), 120 inheemse talen. En de religies: Protestant 73,4% (kerk van Melanesië 31,9%, Zuidzee-evangelische 17,1%, zevende-dags adventist 11,7%, Verenigde kerk 10,1%, Christian Fellowship Church 2,5%), rooms-katholieke 19,6%, andere christelijke 2,9%, andere 4%, geen 0,03 %, niet-gespecificeerd 0,1% (2009 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 22.5 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 75.6 jaar. Waar wonen de mensen in Salomonseilanden? Hier: grootste deel van de bevolking woont langs de kustgebieden; ongeveer een op de vijf woont in stedelijke gebieden, en van deze woont ongeveer tweederde in Honiara, de grootste stad en hoofdhaven. De belangrijkste stedelijke gebieden van Salomonseilanden zijn: Honiara (hoofdstad) 73.000 (2014).

Overheid en economie van Salomonseilanden

De hoofdstad van Salomonseilanden is Honiara en het overheidstype parlementaire democratie (Nationaal parlement) onder een constitutionele monarchie; a Commonwealth realm. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 9 provincies en 1 stad; Central, Choiseul, Guadalcanal, Honiara, Isabel, Makira en Ulawa, Malaita, Rennell en Bellona, ​​Temotu, Western. Met betrekking tot de economie van Salomonseilanden zijn belangrijke industriële producten vis (tonijn), mijnbouw, timbe. Belangrijke landbouwproducten zijn cacao, kokosnoten, palmpitten, rijst, fruit; runderen, varkens; vis; timbe. De belangrijkste exportgoederen zijn hout, vis, kopra, palmolie, cacao en de belangrijkste exportpartners zijn China 62,4%, Italië 7%, VK 4,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn levensmiddelen, industrieproducten, brandstoffen, chemicaliën en de belangrijkste importpartners zijn China 25,3% , Australië 15,5%, Singapore 9,6%, Maleisië 9,5%, Japan 5,2%, Zuid-Korea 5%, NZ 5%, Papoea-Nieuw-Guinea 4,4% (2016). Hoe rijk is Salomonseilanden en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $2,100 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: onbekend%.


Kaart van SalomonseilandenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy