Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Spanje

Atlas of World: Spanje. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Spanje.

Hoofdpagina - Europa - Spanje

Informatie over Spanje

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Spanje. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Spanje. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Spanje hier:

Spanje - Overzicht:

Wat moet je weten over Spanje? Laten we beginnen met dit: Het machtige wereldrijk van Spanje uit de 16e en 17e eeuw gaf uiteindelijk het bevel over de zeeën aan Engeland. Daaropvolgende mislukking om de handels- en industriële revoluties te omarmen, zorgde ervoor dat het land achterbleef in Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland in economische en politieke macht. Spanje bleef neutraal in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, maar kampte met een verwoestende burgeroorlog (1936-1939). Een vreedzame overgang naar democratie na de dood van dictator Francisco Franco in 1975, en snelle economische modernisering (Spanje trad toe tot de EU in 1986) gaven Spanje een dynamische en snelgroeiende economie en maakte het tot een wereldwijde voorvechter van vrijheid en mensenrechten. Meer recent is Spanje ontstaan ​​uit een ernstige economische recessie die medio 2008 begon en drie achtereenvolgende jaren bbp-groei boven het EU-gemiddelde plaatste. De werkloosheid is gedaald, maar blijft hoog, vooral onder jongeren. Spanje is de vierde economie van de eurozone.

Geografie van Spanje

Waar op de wereld is Spanje? De locatie van dit land is Zuidwest-Europa, grenzend aan de Middellandse Zee, de Noord-Atlantische Oceaan, de Golf van Biskaje en de Pyreneeën; zuidwesten van Frankrijk. Het totale gebied van Spanje is 505,370 km2, waarvan 498,980 km2 land is. Dus dit is een vrij groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: groot, plat tot ontleed plateau omgeven door ruige heuvels; Bergen van de Pyreneeën in het noorden. Het laagste punt van Spanje is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Pico de Teide (Tenerife) op de Canarische Eilanden 3.718 m. En het klimaat is gematigd; heldere, hete zomers in het binnenland, meer gematigd en bewolkt langs de kust; bewolkt, koude winters in het binnenland, gedeeltelijk bewolkt en koel langs de kust.


Inwoners van Spanje

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Spanje wonen. Het nummer is: 48,958,159 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? composiet van mediterrane en noordse typen. Wat zijn de talen in Spanje? Castiliaans Spaans (officieel landelijk) 74%, Catalaans (officieel in Catalonië, de Balearen, en de Valenciaanse Gemeenschap (waar het bekend staat als het Valenciaans)) 17%, Galicisch (officieel in Galicië) 7%, Baskisch (ambtenaar in Baskenland en in Baskenland van Navarra) 2%, Aranese (officieel in de noordwestelijke hoek van Catalonië (Vall d'Aran), samen met Catalaans,. En de religies: Rooms-katholiek 67,8%, atheïst 9,1%, andere 2,2%, niet-gelovige 18,4%, niet-gespecificeerd 2,5% (2016 est.). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 42.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 81.8 jaar. Waar wonen de mensen in Spanje? Hier: Met de opmerkelijke uitzondering van Madrid, Sevilla en Zaragoza, de grootste stedelijke agglomeraties zijn te vinden langs de Middellandse en Atlantische kusten; talloze kleinere steden zijn verspreid over het binnenland en weerspiegelen het agrarische erfgoed van Spanje; de dichte regeling wordt gevonden rond de hoofdstad van Madrid, evenals de havenstad van Barcelona. De belangrijkste stedelijke gebieden van Spanje zijn: Madrid (kapitaal) 6.199 miljoen; Barcelona 5,225 miljoen; Valencia 810.000 (2015).

Overheid en economie van Spanje

De hoofdstad van Spanje is Madrid en het overheidstype parlementaire constitutionele monarchie. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 17 autonome gemeenschappen (comunidades autonomas, singular - comunidad autonoma) en 2 autonome steden (ciudades autonomas, singular - ciudad autonoma); Andalucia; Aragon; Asturië; Canarias (Canarische eilanden); Cantabria; Castilla-La Mancha; Castilla-Leon; Cataluna (Castiliaans), Catalunya (Catalaans), Catalonha (Aranese) [Catalonië]; Ceuta; Comunidad Valenciana (Castiliaans), Comunitat Valenciana (Valencia) [Valencian Community]; Extremadura; Galicia; Illes Baleares (Balearen); La Rioja; Madrid; Melilla; Murcia; Navarra (Castiliaans), Nafarroa (Baskisch) [Navarra]; Pais Vasco (Castiliaans), Euskadi (Baskenland) [Baskenland]. Met betrekking tot de economie van Spanje zijn belangrijke industriële producten textiel en kleding (inclusief schoeisel), voedingsmiddelen en dranken, metalen en metaalproducten, chemicaliën, scheepsbouw, auto's, gereedschapswerktuigen, toerisme, klei en vuurvaste producten, schoenen, farmaceutica, medische apparatuur. Belangrijke landbouwproducten zijn graan, groenten, olijven, wijndruiven, suikerbieten citrus; rundvlees, varkensvlees, gevogelte, zuivelproducten; vis. De belangrijkste exportgoederen zijn machines, motorvoertuigen ; voedingsmiddelen, geneesmiddelen, medicijnen, andere consumptiegoederen en de belangrijkste exportpartners zijn Frankrijk 15,2%, Duitsland 11,4%, Italië 7,8%, VK 7,6%, Portugal 7%, VS 4,4% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines en uitrusting, brandstoffen, chemicaliën, halffabrikaten, voedingsmiddelen, consumentengoederen, meetinstrumenten en medische controle-instrumenten en de belangrijkste importpartners zijn Duitsland 14,7%, Frankrijk 12%, China 7,1%, Italië 6,7%, Nederland 5,2%, VK 4,4% (2016). Hoe rijk is Spanje en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $38,200 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 21.1% (2012 schatting).


Kaart van SpanjeGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy