Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Tuvalu

Atlas of World: Tuvalu. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Tuvalu.


Informatie over Tuvalu

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Tuvalu. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Tuvalu. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Tuvalu hier:

Tuvalu - Overzicht:

Wat moet je weten over Tuvalu? Laten we beginnen met dit: In 1974 zorgden etnische verschillen binnen de Britse kolonie Gilbert en Ellice ervoor dat de Polynesiërs van de Ellice-eilanden stemden voor afscheiding van de Micronesiërs van de Gilbert-eilanden. Het volgende jaar werden de Ellice-eilanden de afzonderlijke Britse kolonie Tuvalu. Onafhankelijkheid werd verleend in 1978. In 2000 onderhandelde Tuvalu over een contract dat zijn internetdomeinnaam ".tv" least voor $ 50 miljoen aan royalty's over een periode van 12 jaar. De overeenkomst werd vervolgens opnieuw besproken, maar details werden niet bekendgemaakt.

Geografie van Tuvalu

Waar op de wereld is Tuvalu? De locatie van dit land is Oceanië, eilandengroep bestaande uit negen koraalatollen in de Zuidelijke Stille Oceaan, ongeveer halverwege van Hawaï tot Australië. Het totale gebied van Tuvalu is 26 km2, waarvan 26 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: laaggelegen en smalle koraalatoliën. Het laagste punt van Tuvalu is Stille Oceaan 0 m, het hoogste punt naamloze locatie 5 m. En het klimaat is tropisch; gematigd door oostelijke passaatwinden (maart tot november); westenwinden en zware regen (november tot maart).


Inwoners van Tuvalu

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Tuvalu wonen. Het nummer is: 11,052 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Polynesische 96%, Micronesische 4%. Wat zijn de talen in Tuvalu? Tuvaluan (officieel), Engels (officieel), Samoaans, Kiribati (op het eiland Nui). En de religies: Protestant 98,4% (Kerk van Tuvalu (Congregationalist) 97%, Zevende-dags Adventiste 1,4%), Baha 'I 1%, andere 0,6%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 25.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 66.9 jaar. Waar wonen de mensen in Tuvalu? Hier: meer dan de helft van de bevolking woont op het atol van Funafuti. De belangrijkste stedelijke gebieden van Tuvalu zijn: Funafuti (kapitaal) 6.000 (2014).

Overheid en economie van Tuvalu

De hoofdstad van Tuvalu is Funafuti; opmerking - de hoofdstad is een atol van ongeveer 29 eilandjes; administratieve kantoren zijn in Vaiaku Village op Fongafale Eiland en het overheidstype Parlementaire democratie (House of Assembly) onder een constitutionele monarchie; een Commonwealth rijk. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 7 eilandraden en 1 gemeenteraad; Funafuti, Nanumaga, Nanumea, Niutao, Nui, Nukufetau, Nukulaelae, Vaitupu. Met betrekking tot de economie van Tuvalu zijn belangrijke industriële producten vissen. Belangrijke landbouwproducten zijn Kokosnoten; vissen. De belangrijkste exportgoederen zijn kopra, vis en de belangrijkste exportpartners zijn Bosnië en Herzegovina 24,8%, Singapore 18,8%, Nigeria 17,3%, Fiji 14,5%, VS 6% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn voedsel, dieren, minerale brandstoffen, machines, fabrikaten en de belangrijkste importpartners zijn Singapore 51,3%, NZ 9,4%, Australië 8,6%, VS 6,8%, Japan 6,1%, Fiji 5,9% (2016). Hoe rijk is Tuvalu en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $3,800 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 26.3% (2010 schatting).


Kaart van TuvaluGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy