Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Uruguay

Atlas of World: Uruguay. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Uruguay.


Informatie over Uruguay

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Uruguay. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Uruguay. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Uruguay hier:

Uruguay - Overzicht:

Wat moet je weten over Uruguay? Laten we beginnen met dit: Montevideo, gesticht door de Spanjaarden in 1726 als militair bolwerk, profiteerde al snel van zijn natuurlijke haven om een ​​belangrijk commercieel centrum te worden. Geclaimd door Argentinië maar door Brazilië in 1821 geannexeerd, verklaarde Uruguay vier jaar later zijn onafhankelijkheid en veroverde het zijn vrijheid in 1828 na een strijd van drie jaar. De regeringen van president Jose Batlle in de vroege 20e eeuw lanceerden wijdverspreide politieke, sociale en economische hervormingen die een statistentraditie vormden. Een gewelddadige marxistische stedelijke guerrillabeweging genaamd de Tupamaros, gelanceerd in de late jaren zestig, leidde ertoe dat de president van Uruguay in 1973 de controle over de regering aan het leger overhandigde. Tegen het einde van het jaar waren de rebellen verpletterd, maar het leger bleef zijn greep op de regering. De burgerregering werd in 1985 hersteld. In 2004 de Frente Amplio Coalitie, links in het midden, won nationale verkiezingen die in feite 170 jaar politieke controle beëindigden die eerder werd gehouden door de Colorado en nationale (Blanco) partijen. De politieke en arbeidsomstandigheden van Uruguay behoren tot de meest vrije op het continent.

Geografie van Uruguay

Waar op de wereld is Uruguay? De locatie van dit land is Zuid-Zuid-Amerika, grenzend aan de Zuid-Atlantische Oceaan, tussen Argentinië en Brazilië. Het totale gebied van Uruguay is 176,215 km2, waarvan 175,015 km2 land is. Dit is dus geen groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal glooiende vlaktes en lage heuvels; vruchtbare kust laagland. Het laagste punt van Uruguay is Atlantische Oceaan 0 m, het hoogste punt Cerro Catedral 514 m. En het klimaat is warm gematigd; vriestemperaturen vrijwel onbekend,.


Inwoners van Uruguay

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Uruguay wonen. Het nummer is: 3,360,148 (7/2017 schatting). Dit is dus geen erg grote populatie. Wie woont hier? wit 88%, mestizo 8%, zwart 4%, Amerindiaans (praktisch niet bestaand). Wat zijn de talen in Uruguay? Spaans (officieel), Portunol, Brazilero (Portugees-Spaanse mix aan de Braziliaanse grens). En de religies: Rooms-katholiek 47,1%, niet-katholieke christenen 11,1%, niet-confessionele 23,2%, Joodse 0,3%, atheïst of agnostische 17,2%, andere 1,1% (2006 est .). Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 35 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.4 jaar. Waar wonen de mensen in Uruguay? Hier: grootste deel van de bevolking van het land woont in de zuidelijke helft van het land; ongeveer 80% van de bevolking is stedelijk en woont in steden of dorpen; bijna de helft van de bevolking woont in en rond de hoofdstad Montevideo. De belangrijkste stedelijke gebieden van Uruguay zijn: Montevideo (hoofdstad) 1,707 miljoen (2015).

Overheid en economie van Uruguay

De hoofdstad van Uruguay is Montevideo en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 19 departementen (departamentos, singular - departamento); Artigas, Canelones, Cerro Largo, Colonia, Durazno, Flores, Florida, Lavalleja, Maldonado, Montevideo, Paysandu, Rio Negro, Rivera, Rocha, Salto, San Jose, Soriano, Tacuarembo, Treinta y Tres. Met betrekking tot de economie van Uruguay zijn belangrijke industriële producten wijnvoedselverwerking, elektrische machines, transportmiddelen, aardolieproducten, textiel, chemicaliën, dranken. Belangrijke landbouwproducten zijn Cellulose, rundvlees, sojabonen, rijst, tarwe; zuivelproducten; vis; hout, tabak,. De belangrijkste exportgoederen zijn rundvlees, sojabonen, cellulose, rijst, tarwe, hout, zuivelproducten, wol en de belangrijkste exportpartners zijn Brazilië 16,4%, China 12,2%, VS 6,2%, Argentinië 5% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn geraffineerde olie, ruwe olie, passagiers- en andere transportvoertuigen, voertuigonderdelen, mobiele telefoons en de belangrijkste importpartners zijn China 18,8%, Brazilië 17,9%, Argentinië 13,3%, US 6,9%, Duitsland 4,7% (2016). Hoe rijk is Uruguay en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $22,400 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 9.7% (2015 schatting).


Kaart van UruguayGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy