Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Volksrepubliek China

Atlas of World: Volksrepubliek China. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Volksrepubliek China.

Hoofdpagina - Azië - Volksrepubliek China

Informatie over Volksrepubliek China

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Volksrepubliek China. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Volksrepubliek China. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Volksrepubliek China hier:

Volksrepubliek China - Overzicht:

Wat moet je weten over Volksrepubliek China? Laten we beginnen met dit: Eeuwenlang stond China als een leidende beschaving boven de rest van de wereld in de kunsten en wetenschappen, maar in de 19e en vroege 20e eeuw werd het land geteisterd door burgerlijke onrust, grote hongersnoden, militaire nederlagen en buitenlandse bezetting. Na de Tweede Wereldoorlog richtte de Communistische Partij van China onder MAO Zedong een autocratisch socialistisch systeem op dat, terwijl het de soevereiniteit van China garandeerde, strenge controle op het leven van alledag oplegde en het leven kostte aan tientallen miljoenen mensen. Na 1978 waren MAO's opvolger DENG Xiaoping en andere leiders gericht op marktgeoriënteerde economische ontwikkeling en tegen 2000 was de productie verviervoudigd. Voor een groot deel van de bevolking is de levensstandaard dramatisch verbeterd, maar de politieke controle blijft krap. Sinds het begin van de jaren negentig,

Geografie van Volksrepubliek China

Waar op de wereld is Volksrepubliek China? De locatie van dit land is Oost-Azië, grenzend aan de Oost-Chinese Zee, de Baai van Korea, de Gele Zee en de Zuid-Chinese Zee, tussen Noord-Korea en Vietnam. Het totale gebied van Volksrepubliek China is 9,596,960 km2, waarvan 9,326,410 km2 land is. Dit is een van de grootste landen ter wereld. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: meestal bergen, hoogvlakten, woestijnen in het westen; vlaktes, delta's en heuvels in het oosten. Het laagste punt van Volksrepubliek China is Turpan Pendi -154 m, het hoogste punt Mount Everest 8.848 m (hoogste piek in Azië en het hoogste punt op aarde boven zeeniveau). En het klimaat is extreem divers; tropisch in het zuiden tot subarctisch in het noorden,.


Inwoners van Volksrepubliek China

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Volksrepubliek China wonen. Het nummer is: 1,379,302,771 (7/2017 schatting). Dus dit is echt een enorme populatie. Wie woont hier? Han Chinees 91,6%, Zhuang 1,3%, andere (inclusief Hui, Manchu, Uighur, Miao, Yi, Tujia, Tibetaans, Mongools, Dong, Buyei, Yao, Bai, Koreaans, Hani, Li, Kazachs, Dai en andere nationaliteiten) 7,1%. Wat zijn de talen in Volksrepubliek China? Standaard Chinees of Mandarijn (officieel: Putonghua, gebaseerd op het Peking-dialect), Yue (Kantonees), Wu (Shanghainese), Minbei (Fuzhou), Minnan (Hokkien-Taiwanees), Xiang, Gan, Hakka-dialecten, minderheidstalen (zie Etnisch) groepen betreden). En de religies: Boeddhistische 18,2%, christelijke 5,1%, moslim 1,8%, volksreligie 21,9%, hindoe <0,1%, joodse <0,1%, andere 0,7% (inclusief Daoist (taoïst)), niet-gelieerde 52,2%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 37.4 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 75.7 jaar. Waar wonen de mensen in Volksrepubliek China? Hier: overweldigende meerderheid van de bevolking is te vinden in de oostelijke helft van het land; het westen, met zijn uitgestrekte bergachtige en woestijnachtige gebieden, blijft dunbevolkt; hoewel het de eerste plaats in de wereld is in de totale bevolking, is de algehele dichtheid minder dan die van veel andere landen in Azië en Europa; hoge bevolkingsdichtheid wordt gevonden langs de Yangtze en Gele Rivier valleien, de Xi Jiang River delta, het Sichuan Basin (rond Chengdu), in en rond Beijing, en het industriegebied rond Shenyang. De belangrijkste stedelijke gebieden van Volksrepubliek China zijn: Shanghai 23.741 miljoen; Beijing (hoofdstad) 20.384 miljoen; Chongqing 13,332 miljoen; Guangdong 12.458 miljoen; Tianjin 11,21 miljoen; Shenzhen 10.749 miljoen (2015).

Overheid en economie van Volksrepubliek China

De hoofdstad van Volksrepubliek China is Beijing en het overheidstype communistische partij geleide staat. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 23 provincies (sheng, enkelvoud en meervoud), 5 autonome regio's (zizhiqu, enkelvoud en meervoud) en 4 gemeenten (shi, enkelvoud en meervoud). Met betrekking tot de economie van Volksrepubliek China zijn belangrijke industriële producten wereldleider in bruto waarde van industriële output; mijnbouw en ertsverwerking, ijzer, staal, aluminium en andere metalen, steenkool; machine bouwen; bewapening; textiel en kleding; petroleum; cement; Chemicaliën; kunstmest; consumentenproducten (inclusief schoeisel, speelgoed en elektronica); voedselverwerking; transportuitrusting, waaronder auto's, treinwagons en locomotieven, schepen, vliegtuigen; telecommunicatieapparatuur, commerciële ruimtelanceervoertuigen, satellieten. Belangrijke landbouwproducten zijn Wereldleider in bruto waarde van landbouwoutput; rijst, tarwe, aardappelen, maïs, tabak, pinda's, thee, appels, katoen, varkensvlees, schapenvlees, eieren; vis, garnalen. De belangrijkste exportgoederen zijn elektrische en andere machines, inclusief computers en telecommunicatieapparatuur, kleding, meubilair, textiel en de belangrijkste exportpartners zijn VS 18,2%, Hongkong 13,8%, Japan 6,1%, Zuid-Korea 4,5% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn elektrische en andere machines, inclusief geïntegreerde schakelingen en andere computercomponenten, olie en minerale brandstoffen; optische en medische apparatuur, metaalertsen, motorvoertuigen; sojabonen en de belangrijkste importpartners zijn Zuid-Korea 10%, Japan 9,2%, VS 8,5%, Duitsland 5,4%, Australië 4,4% (2016). Hoe rijk is Volksrepubliek China en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $16,600 (2017 schatting). Dit is best goed. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 3.3%.


Kaart van Volksrepubliek ChinaGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy