Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Argentinië

Atlas of World: Argentinië. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Argentinië.

Hoofdpagina - Zuid-Amerika - Argentinië

Informatie over Argentinië

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Argentinië. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Argentinië. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Argentinië hier:

Argentinië - Overzicht:

Wat moet je weten over Argentinië? Laten we beginnen met dit: In 1816 verklaarden de Verenigde Provinciën van de Rio Plata zich onafhankelijk van Spanje. Nadat Bolivia, Paraguay en Uruguay hun eigen weg gingen, werd het gebied dat overbleef Argentinië. De bevolking en cultuur van het land werden sterk gevormd door immigranten uit heel Europa, waarbij Italië en Spanje het grootste percentage nieuwkomers leverden van 1860 tot 1930. Tot ongeveer het midden van de 20e eeuw werd een groot deel van de geschiedenis van Argentinië gedomineerd door perioden van interne politieke conflicten tussen Federalisten en Unitariërs en tussen civiele en militaire facties. Na de Tweede Wereldoorlog volgde een periode van Peronistisch populisme en directe en indirecte militaire inmenging in daaropvolgende regeringen, gevolgd door een militaire junta die in 1976 de macht greep. De democratie keerde terug in 1983 na een mislukte poging om de Falklandeilanden (Islas Malvinas) met geweld te grijpen , en is blijven bestaan ​​ondanks talrijke uitdagingen, waarvan de ernstigste een ernstige economische crisis in 2001-02 was die leidde tot gewelddadige publieke protesten en de opeenvolgende ontslagneming van verschillende presidenten. In de jaren 2003-15 regeerde Peronist door Nestor en Cristina Fernandez de Kirchner, wiens beleid Argentinië isoleerde en economische stagnatie veroorzaakte. Met de verkiezing van Mauricio Macri in november 2015 begon Argentinië aan een periode van hervorming en internationale re-integratie.

Geografie van Argentinië

Waar op de wereld is Argentinië? De locatie van dit land is Zuid-Zuid-Amerika, grenzend aan de Zuid-Atlantische Oceaan, tussen Chili en Uruguay. Het totale gebied van Argentinië is 2,780,400 km2, waarvan 2,736,690 km2 land is. Dus dit is een heel groot land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vlaktes van de Pampas in noordelijke helft, vlak tot glooiend plateau van Patagonië in het zuiden, ruige Andes langs westelijke kust. Het laagste punt van Argentinië is Laguna del Carbon -105 m (gelegen tussen Puerto San Julian en Comandante Luis Piedra Buena in de provincie Santa Cruz), het hoogste punt Cerro Aconcagua 6.962 m (gelegen in de noordwestelijke hoek van de provincie Mendoza, hoogste punt van Zuid-Amerika). En het klimaat is overwegend gematigd; droog in het zuidoosten; subantarctisch in zuidwestenrijke.


Inwoners van Argentinië

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Argentinië wonen. Het nummer is: 44,293,293 (7/2017 schatting). Er wonen dus vrij veel mensen hier. Wie woont hier? Europese (meestal Spaanse en Italiaanse afkomst) en mestizo (gemengde Europese en Amerindische afkomst) 97.2%, Amerindische 2.4%, Afrikaanse 0.4% (2010 est.). Wat zijn de talen in Argentinië? Spaans (officieel) , Italiaans, Engels, Duits, Frans, inheems (Mapudungun, Quechua), in. En de religies: naam Rooms-katholiek 92% (minder dan 20% praktiserend), Protestants 2%, Joods 2%, andere 4%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 31.7 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 77.3 jaar. Waar wonen de mensen in Argentinië? Hier: One- een derde van de bevolking woont in Buenos Aires; agglomeratievlakken komen voor in de noordelijke en centrale delen van het land; Patagonië in het zuiden blijft dunbevolkt. De belangrijkste stedelijke gebieden van Argentinië zijn: Buenos Aires (hoofdstad) 15,18 miljoen; Cordoba 1.511 miljoen; Rosario 1,381 miljoen; Mendoza 1,009 miljoen; San Miguel de Tucuman 910.000; La Plata 846.000 (2015).

Overheid en economie van Argentinië

De hoofdstad van Argentinië is Buenos Aires en het overheidstype presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 23 provincies (provincias, singular - provincia) en 1 autonome stad; Buenos Aires, Catamarca, Chaco, Chubut, Ciudad Autonoma de Buenos Aires, Cordoba, Corrientes, Entre Rios, Formosa, Jujuy, La Pampa, La Rioja, Mendoza, Misiones, Neuquen, Rio Negro, Salta, San Juan, San Luis, Santa Cruz, Santa Fe, Santiago del Estero, Tierra del Fuego - Antartida en Islas del Atlantico Sur (Tierra del Fuego), Tucuman. Met betrekking tot de economie van Argentinië zijn belangrijke industriële producten , motorvoertuigen, duurzame consumptiegoederen, textiel, chemie en petrochemie, drukkerijen, metallurgie, staal. Belangrijke landbouwproducten zijn Zonnebloempitten, citroenen, sojabonen, druiven, maïs, tabak, pinda's, thee, tarwe; veevoederverwerking. De belangrijkste exportgoederen zijn sojabonen en derivaten, aardolie en gas, voertuigen, maïs, tarwe en de belangrijkste exportpartners zijn Brazilië 15,5%, VS 7,7%, China 7,6%, Vietnam 4,4 % (2016). De belangrijkste importgoederen zijn machines, motorvoertuigen, aardolie en aardgas, organische chemicaliën, kunststoffen en de belangrijkste importpartners zijn Brazilië 24,3%, China 18,7%, VS 12,5%, Duitsland 5,5% (2016). Hoe rijk is Argentinië en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $20,700 (2017 schatting). Dit betekent dat de levensstandaard hier goed is. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 32.2%.


Kaart van ArgentiniëGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy