Hoofdpagina
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika
Edit Trip

Atlas van de Wereld: Comoren

Atlas of World: Comoren. Op deze pagina ziet u de kaart, de landvlag en veel gedetailleerde informatie over de mensen, geschiedenis en economie van Comoren.

Hoofdpagina - Afrika - Comoren

Informatie over Comoren

Hier vindt u online geselecteerde informatie over de geografie, inwoners, overheid, economie en geschiedenis van Comoren. Inbegrepen zijn geselecteerde statistieken, een overzichtskaart en de gedetailleerde kaart van Comoren. (Sommige teksten op deze pagina worden automatisch vertaald, dus de vertaling kan onnauwkeurig zijn. We werken momenteel aan een betere vertaling.) Maar laten we beginnen met de vlag van Comoren hier:

Comoren - Overzicht:

Wat moet je weten over Comoren? Laten we beginnen met dit: De archipel van de Comoren in de Indische Oceaan, bestaande uit de eilanden Mayotte, Anjouan, Moheli en Grand Comore, verklaarde zich op 6 juli 1975 onafhankelijk van Frankrijk. Frankrijk erkende de onafhankelijkheid van Mayotte niet, die onder Frans bestuur blijft. Sinds de onafhankelijkheid heeft de Comoros politieke instabiliteit doorgemaakt door gerealiseerde en gepoogde staatsgrepen. In 1997 verklaarden de eilanden Anjouan en Moheli zich onafhankelijk van de Comoren. In 1999 greep de militaire chef-kolonel Azali Assoumani de macht van de hele regering in een bloedeloze coup; hij startte de 2000 Fomboni-akkoorden, een machtsverdelingsovereenkomst waarbij het federale voorzitterschap rouleert tussen de drie eilanden, en elk eiland onderhoudt de lokale overheid. Azali won de federale presidentsverkiezingen van 2002 als president van de Unie van de Comoren van Grand Comore Island, die de eerste termijn van vijf jaar had. Azali trad af in 2006 en president Ahmed Abdallah Mohamed Sambi werd gekozen als president van Anjouan. In 2007 voerde Mohamed Bacar Anjouan's de-facto afscheiding uit van de Unie van de Comoren, die weigerde af te treden toen de andere eilanden van de Comoren in juli wettige verkiezingen hielden. De Afrikaanse Unie (AU) probeerde aanvankelijk de politieke crisis op te lossen door sancties en een zeeblokkade toe te passen op Anjouan, maar in maart 2008 namen de AU en de Comorese soldaten het eiland in beslag. De bewoners van het eiland waren over het algemeen blij met de verhuizing. In mei 2011 won Ikililou Dhoinine het voorzitterschap in vreedzame verkiezingen die algemeen als vrij en eerlijk worden beschouwd. Tijdens nauwbetwiste verkiezingen in 2016, won voormalig president Azali Assoumani een tweede termijn, toen het roterende voorzitterschap terugkeerde naar Grande Comore.

Geografie van Comoren

Waar op de wereld is Comoren? De locatie van dit land is Zuidelijk Afrika, eilandengroep aan de noordelijke monding van het Mozambikaanse Kanaal, ongeveer twee derde van de weg tussen het noorden van Madagaskar en het noorden van Mozambique. Het totale gebied van Comoren is 2,235 km2, waarvan 2,235 km2 land is. Dus dit is een vrij klein land. Hoe kunnen we het terrein van het land beschrijven? Op deze manier: vulkanische eilanden, interieurs variëren van steile bergen tot lage heuvels. Het laagste punt van Comoren is Indische Oceaan 0 m, het hoogste punt Karthala 2.360 m. En het klimaat is tropische zee; regenseizoen (november tot mei).


Inwoners van Comoren

Laten we eens kijken hoeveel mensen er in Comoren wonen. Het nummer is: 808,080 (7/2017 schatting). Dus niet zoveel mensen wonen hier. Wie woont hier? Antalote, Cafre, Makoa, Oimatsaha, Sakalava. Wat zijn de talen in Comoren? Arabisch (officieel), Frans (officieel), Shikomoro (officieel, een mix van Swahili en Arabisch) (Comoren). En de religies: Soennitische moslims 98%, andere (inclusief sjiitische moslims, rooms-katholieken, Jehovah's Getuigen, protestanten) 2%. Hoe oud zijn de mensen gemiddeld? 19.9 jaar. We moeten hieraan toevoegen dat dit aantal de mediaan is - dus de helft van de mensen is ouder dan deze, de andere helft is jonger. En wat is hun levensverwachting (bij de geboorte)? Dit: 64.6 jaar. Waar wonen de mensen in Comoren? Hier: De hoofdstad van Maroni, gelegen aan de westelijke kant van het eiland Grande Comore, is de grootste stad van het land; Echter, van de drie eilanden die Comoren omvatten, is het Anjouan dat de meest dichtbevolkte. De belangrijkste stedelijke gebieden van Comoren zijn: Moroni is (hoofdstad) 56.000 (2014).

Overheid en economie van Comoren

De hoofdstad van Comoren is Moroni en het overheidstype federale presidentiële republiek. Laten we eens kijken naar de administratieve afdelingen - 3 eilanden en 4 gemeenten; Anjouan (Ndzuwani), Domoni, Fomboni, Grande Comore (N'gazidja), Moheli (Mwali), Moroni, Moutsamoudou. Met betrekking tot de economie van Comoren zijn belangrijke industriële producten visserij, toerisme, parfumdestillatie. Belangrijke landbouwproducten zijn vanille, kruidnagel, ylang-ylang (parfumessentie), kokosnoten, bananen, cassave (maniok). De belangrijkste exportgoederen zijn vanille, ylang-ylang (parfumessentie), kruidnagel en de belangrijkste exportpartners zijn Frankrijk 25,6%, Zuid-Korea 15%, Duitsland 11,8%, India 10,4%, Singapore 4,4%, Rusland 4,2%, Mauritius 4,1% (2016). De belangrijkste importgoederen zijn rijst en andere voedingsmiddelen, consumptiegoederen, aardolieproducten, cement en bouwmaterialen, transportmiddelen en de belangrijkste importpartners zijn Verenigde Arabische Emiraten 29,5%, Frankrijk 21,2%, China 11,3%, Pakistan 7,3%, Madagaskar 6,2%, India 4,7% (2016). Hoe rijk is Comoren en hoe rijk zijn mensen in dit land? Het belangrijkste aantal is hier het BBP per hoofd van de bevolking (PPP): $1,600 (2017 schatting). Dit is een zeer laag aantal. Laten we hieraan toevoegen dat dit bruto binnenlands product per persoon betekent, die opnieuw wordt berekend met betrekking tot de relatieve kosten van lokale goederen en services. En nog een belangrijker nummer - bevolking onder de armoedegrens: 44.8% (2004 schatting).


Kaart van ComorenGratis e-book - Atlas van de wereld: Wilt u de informatie over alle landen van de wereld altijd bij u hebben? Download onze gratis Atlas of World - e-book nu - hier - in mobi, epub of pdf.

©2018-2024 iWorldAtlas.com
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de iWorldAtlas.com website en bescherming van de privacy